Μέσι-Νεϊμάρ ή Ρονάλντο-Μπέιλ;

Γιώργος Φραδελάκης
Μέσι-Νεϊμάρ ή Ρονάλντο-Μπέιλ;

bet365

Μέσι-Νεϊμάρ και Ρονάλντο-Μπέιλ έχουν ξεκινήσει... φουριόζοι τη φετινή σεζόν και το gazzetta.gr συγκρίνει τα «χρυσά» δίδυμα των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

Για μία ακόμα χρονιά οι δύο “μεγάλοι” του ισπανικού πρωταθλήματος στηρίζονται κατά κύριο λόγο στα μεγάλα τους αστέρια κι αυτά φυσικά δεν είναι άλλα από τους Μέσι και Ρονάλντο. Αμφότεροι ωστόσο έχουν το... alter egο τους σε Μπάρτσα και Ρεάλ αντίστοιχα κι ο λόγος φυσικά γίνεται για τους Νεϊμάρ και Γκάρεθ Μπέιλ, κάτι άλλωστε που δείχνει ξεκάθαρα και η στατιστική τους.

Τόσο ο Βραζιλιάνος, όσο κι ο Ουαλός άσος βρίσκονται στον δεύτερο χρόνο τους στην Primera Division, δείχνουν πλέον να έχουν προσαρμοστεί απόλυτα και τα δίδυμα που συνθέτουν με τους Μέσι-Ρονάλντο είναι ικανά να διαλύσουν κάθε σύστημα του αντίπαλου προπονητή, σπέρνοντας τον... φόβο και τον τρόμο στις άμυνες που βρίσκουν μπροστά τους.

Προφανώς το τι κάνουν οι συγκεκριμένοι τέσσερις παίκτες εντός του αγωνιστικού χώρου, δεν μπορεί να αναλυθεί χωρίς να προσμετρηθεί η εικόνα ολόκληρης της ομάδας. Η συγκεκριμένη σημείωση γίνεται γιατί είναι προφανής η.... μεταμόρφωση της φετινής Μπαρτσελόνα σε ό,τι αφορά το αμυντικό της παιχνίδι, κρατώντας μάλιστα ακόμα ανέπαφη την εστία της στην Primera μετά το πέρας επτά αγωνιστικών! Την ίδια στιγμή ωστόσο οι Μαδριλένοι παραμένουν μία πραγματική μηχανή των γκολ κι ένας από τους βασικούς λόγους που συμβαίνει αυτό δεν είναι άλλος από τη δαιμονιώδη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως φυσικά και η ιδανική συνεργασία του με τον Γκάρεθ Μπέιλ.

Ένας Ρονάλντο όσο... Μέσι και Νεϊμάρ!

Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι η παραγωγικότητα του CR7 είναι όση και των δύο μεγάλων αστεριών της Μπαρτσελόνα μαζί. Συγκεκριμένα ο Πορτογάλος σταρ έχει φτάσει αισίως τα 13 γκολ σε ό,τι αφορά μόνο το πρωτάθλημα μετά και το τελευταίο του χατ τρικ απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, τη στιγμή που ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται στα επτά, ενώ το... έτερον ήμισυ του Αργεντινού στη Μπάρτσα έχει ένα λιγότερο. Όσο για τον Μπέιλ έχει σταματήσει στα τέσσερα, με τα δύο βέβαια εξ αυτών να είναι στο εντυπωσιακό 8-2 επί της Κορούνια.

Την ίδια στιγμή πάντως ο ηγέτης της βασίλισσας μετράει 17 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, με τα 2 του Τσάμπιονς Λιγκ κι ακόμα τόσα στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, κάτι που σημαίνει ότι σε ό,τι αφορά το σκοράρισμα ξεπερνάει σε παραγωγικότητα το δίδυμο των Καταλανών που βρίσκεται στα 15 γκολ!

Μπέιλ κερνάει... ΜΟΝΟ ο Ρονάλντο πίνει!

Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά στοιχεία που έχει καταγράψει η στατιστική στο δίδυμο των Ρονάλντο και Μπέιλ, δείχνοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο την άψογη συνεργασία τους αφορά στις ασίστ που έχει δώσει ο Ουαλός μεσοεπιθετικός. Πέντε γκολ έχει μοιράσει ο 25χρονος άσος σε πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ κι ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ φέτος κι όλα είχαν αποδέκτη τον Πορτογάλο!

Ο... Mr ασίστ Μέσι

Μπορεί το φετινό να μην είναι το πιο παραγωγικό ξεκίνημα του Λίο τα τελευταία χρόνια, χωρίς βέβαια να απέχει ιδιαίτερα από τις καλύτερες χρονιές του (τρία λιγότερα γκολ από τα 10 της κορυφαίας εκκίνησης του, το 2011/12), η διαφορά ωστόσο τη φετινή σεζόν αφορά στη συνολική συνεισφορά του Αργεντινού μάγου, ο οποίος έχει δώσει περισσότερες ασίστ, απ' ό,τι γκολ! Συγκεκριμένα είναι εννιά οι τελικές πάσες με τις οποίες έχει “ταΐσει” τους συμπαίκτες του ο Μέσι, αλλά το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι μισές -σχεδόν- εξ αυτών (4)είχαν αποδέκτη τον Νεϊμάρ!

Όσο για το πόσο στηρίζεται φέτος η Μπαρτσελόνα στο συγκεκριμένο δίδυμο φαίνεται με τον πλέον ενδεικτικό τρόπο από το γεγονός πως το 68% των τερμάτων της ήρθαν από αυτούς τους δύο, ήτοι τα 15 εκ των 22, ενώ είχαν συμμετοχή στα 19 εξ αυτών, όπως σημειώναμε και σε προηγούμενο θέμα (δείτε εδώ). Ο Βραζιλιάνος άσος άλλωστε με οχτώ γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, δείχνει να έχει βρει απόλυτα τα... πατήματά του, αποτελώντας τον πρώτο σκόρερ της φετινής Μπάρτσα.

Δείτε στον πίνακα τα συνολικά τους στατιστικά

ΠΑΙΚΤΕΣΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ (ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ)ΓΚΟΛ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΓΚΟΛ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚΑΣΙΣΤ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΑΣΙΣΤ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
ΜΕΣΙ96181
ΝΕΪΜΑΡ871--
ΡΟΝΑΛΝΤΟ11132(+2 Σούπερ Καπ)32
ΜΠΕΪΛ124131

 

LA LIGA Τελευταία Νέα