Όταν κρίνονται τίτλοι, ο Παναθηναϊκός δεν χάνει! (vids)

Gazzetta team
Όταν κρίνονται τίτλοι, ο Παναθηναϊκός δεν χάνει! (vids)

bet365

Ο Παναθηναϊκός σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρίσκεται, ξέρει να κατακτά τρόπαια. Το gazzetta.gr κάνει μια αναδρομή στο σερί τίτλων του Παναθηναϊκού.

Όταν πρόκειται για τίτλο δεν χάνει ο Παναθηναϊκός. Δείτε μια σύντομη αναδρομή, και μετά τους τίτλους του Ολυμπιακού τη σεζόν 2011-12, το σερί τίτλων που έχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ξέρει να νικά σε όλα τα σημαντικά ματς που οδηγούν σε τίτλους!

2012-2013 Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 72-76 (3ος τελικός)

Μετά τη χρονιά θριάμβου του Ολυμπιακού όπου κατέκτησε Πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα και το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα Ευρώπης κανείς δεν περίμενε τη «σκούπα» του Παναθηναϊκού. Μετά από το 51-64 στο ΣΕΦ και το 52-63 στο ΟΑΚΑ η έδρα των ερυθρολεύκων έβραζε. Το παιχνίδι κρίνει τίτλο και ο Παναθηναϊκός δηλώνει παρών. Με το σκορ στο 72-74 ο Λάσμε πετυχαίνει το καλάθι κάνει το 76-72 και κάπου εκεί όλα κρίθηκαν. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν άφησαν να τελειώσει το παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός αναδεικνυόταν άξιος πρωταθλητής Ελλάδας με ένα μεγαλοπρεπέστατο 3-0.

2012-13 Παναθηναϊκός-Ολυμπιάκος 81-78 ( Τελικός Κυπέλλου)

Άλλος ένας τίτλος για τους «πράσινους». Σε έναν τελικό που σημαδεύτηκε πάλι από επεισόδια ο Παναθηναϊκός νίκησε 81-78 τον Ολυμπιακό με τον Σπανούλη να χάνει το τελευταίο τρίποντο του αγώνα τον Διαμαντίδη να παίρνει το ριμπάουντ και κρατάει στην αγκαλιά του άλλο ένα τρόπαιο.

2013-14 Παναθηναικός- Ολυμπιακός 82-71 ( 5ος τελικός ΟΑΚΑ)

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έσπασε ένα αρνητικό σερί στο τρίτο παιχνίδι στη σειρά των τελικών της Α1 και να πήρε τη νίκη αλλά οι πράσινοι επέστρεψαν πήραν τη νίκη στο ΣΕΦ και στο γήπεδο τους πια το πρωτάθλημα δεν χάνονταν. Πάλι σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο οι «πράσινοι» έδειξαν ποιος έχει τη καρδία του πρωταθλητή και δεν άφησαν περιθώριο στον Ολυμπιακό να πιστέψει το αντίθετο. Το τελικό σκορ έγραψε 82-71 και άλλος ένας τίτλο «βάφεται» πράσινος.

2013-14 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 67-59 (Ημιτελικός Κυπέλλου)

Μετά από πολλά χρόνια η κληρωτίδα άλλαξε συνήθειες και έβγαλε τους δύο αιώνιους αντίπαλους στα ημιτελικά του κυπέλλου. Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με ασφυκτικά γεμάτο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη. Με πρωταγωνιστή τον Μάικ Μπράμο που πέτυχε 12 πόντους και έβαλε τα μεγάλα σουτ οι «πράσινοι» κατάφεραν και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού όπου και τελικά κατέκτησαν αφού ο Άρης δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στις ορέξεις των πρωταθλητών

2014-15 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-76 (Προημιτελικός Κυπέλλου, ΟΑΚΑ )

Ο πιο ανανεωμένος Παναθηναϊκός των τελευταίων ετών. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, κάτι η ριζική ανανέωση του Παναθηναϊκού, κάτι η προετοιμασία με τα πολλά προβλήματα, κάτι ότι το παιχνίδι ήταν χωρίς κόσμο εξαιτίας της τιμωρίας του Παναθηναϊκού μετά από πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός χρίστηκε φαβορί για τον θεσμό του Κυπέλλου. Οι «πράσινοι» όμως είχαν αλλά πράγματά στο μυαλό τους. Δεν παραιτήθηκαν πότε και αυτοί που έπαιξαν έδωσαν το κάτι παραπάνω. Ο Ολυμπιακός κρατούσε τα ηνία του αγώνα αλλά στη θέα του τροπαίου που χανόταν το DNA του Παναθηναϊκού ξύπνησε και με βοήθεια την αδράνεια των παικτών του Ολυμπιακού πήρε μια σπουδαία νίκη που τον φέρνει μπροστά στον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Ο Διαμαντίδης με τρίποντο «μαχαιριά» και ο Μπατίστα με κάρφωμα στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα έδωσαν την νίκη και την απόδειξη ότι όταν κρίνεται τρόπαιο ο Παναθηναϊκός έχει τον τρόπο να το παίρνει.

Της Τόνιας Σπανού

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα