Τα... αξέχαστα του Βαλβέρδε! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Τα... αξέχαστα του Βαλβέρδε! (vids)

bet365

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ετοιμάζεται να ξαναμπεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» και το Gazzetta.gr θυμάται τις 7 αξέχαστες στιγμές του στον Ολυμπιακό!

Εάν θέλει κανείς να ανατρέξει πίσω στον χρόνο θα βρει πολλές κορυφαίες στιγμές του Ερνέστο Βαλβέρδε σε μία μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό με τίτλους και ευρωπαϊκές πορείες. Το Gazzetta.gr συγκέντρωσε επτά από αυτές, οι οποίες δείχνουν πως ο Ισπανός εκτός από σπουδαίος προπονητής είναι και εξαιρετικός άνθρωπος.

Ολυμπιακός-Μπενφίκα 5-1 (27/11/2008)

Ο Ολυμπιακός υποδεχόταν την Μπενφίκα στο Καραϊσκάκη για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και κανείς δεν περίμενε μία τέτοια εξέλιξη κόντρα στους Πορτογάλους. Και όμως οι ερυθρόλευκοι παίζοντας... μπαλάρα διέσυραν την αντίπαλό τους με σκορ 5-1. H ομάδα του Κίκε Φλόρες -του οποίου το όνομα είχε συνδεθεί παλαιότερα με τον πειραϊκό σύλλογο - δέχθηκε το πρώτο γκολ μόλις στο 1ο λεπτό για να δει την εστία της να παραβιάζεται άλλες 4 φορές! Μία σούπερ βραδιά για τον Βαλβέρδε, τον Ντιόγκο και τους άλλους παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Βραζιλιάνος έκανε... μαγικά πράγματα εκείνο το βράδυ ενώ οι ερυθρόλευκοι μπορούσαν να είχαν βάλει και άλλα γκολ (Γκαλέτι 1', Πατσατζόγλου 18', Ντιόγκο 24' και 54', Μπελούτσι 44' - Νταβίντ Λουίς 33').

Ολυμπιακός-Χέρτα Βερολίνου 4-0 (18/12/2008)

Ο Ντουντού ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής ακόμα μίας μεγάλης ευρωπαϊκής βραδιάς για τον Ολυμπιακό που σήμανε και την πρόκρισή του στις κορυφαίες 32 ομάδες του Γιουρόπα Λιγκ. Μετά από μία άκρως εμφατική εμφάνιση και η Χέρτα Βερολίνου του Λουσιάν Φαβρ λύγισε στο Καραϊσκάκη, χάνοντας με σκορ 4-0. Ο πρωταθλητής Ελλάδας πάντως σε εκείνο το ματς είχε καλύτερη εικόνα στην επανάληψη όπου ήταν... καταιγιστικός με τα τέσσερα τέρματά του (Ντουντού 54', Γκαλέτι 67', Τοροσίδης 86', Ντιόγκο 88').

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 4-4 (14-15 στα πέναλτι - 2/5/2009)

Μετά από τρεις ώρες αγώνα, οκτώ γκολ συνολικά, διαρκείς ανατροπές αλλά και αποβολές, νεύρα και εντάσεις ο άκρως συναρπαστικός τελικός του ΟΑΚΑ πήγε στα πέναλτι. Έπειτα από το τελικό 4-4 ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ με σκορ 15-14 στην διαδικασία των πέναλτι, πήρε το Κύπελλο και πανηγύρισε το νταμπλ. Ήταν ένας αξέχαστος τελικός με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να συνδέει το όνομά του με αυτό το ματς. Για την ακρίβεια ήταν και ο πρώτος του τελικός με τον Ολυμπιακό να γυρίζει το ματς από το 2-0 και τον Ντάρμπισαϊρ αν και με διάσειση να σκοράρει για το 3-3.

Το πρώτο... αντίο! (9/5/2009)

Τον Μαϊο του 2009 ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα αποχαιρετούσε τον κόσμο του Ολυμπιακού μετά την πρώτη του θητεία στην ομάδα καθώς δεν συμφώνησε εν τέλει για την ανανέωση του συμβολαίου του. Εμφανώς συγκινημένος άκουγε όλο το γήπεδο στην ερυθρόλευκη φιέστα να φωνάζει εν χορώ το όνομά του. Ο ίδιος δεν γινόταν να λησμονήσει τέτοια στιγμή ενώ λίγο μετά δήλωνε ξεκάθαρα πως «είμαι Ολυμπιακάρα».

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 6-0 (20/3/2011)

Ο Βαλβέρδε ήταν ένας προπονητής που κατά καιρούς... κατηγορήθηκε για αποτελέσματα που έφερνε στο ντέρμπι. Στην μαθηματική κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος έμελλε να δώσει μία... βροντερή απάντηση, ισοφαρίζοντας μάλιστα το σχετικό ρεκόρ του 1981, ανήμερα της τραγωδίας της Θύρας 7. Νίκη κόντρα στην ΑΕΚ με το ευρύ 6-0 και όλο το Καραϊσκάκη στο πόδι για μία βραδιά που θα την θυμάται πολύς κόσμος (τα γκολ: 2' Τζιμπούρ, 6' Μέλμπεργκ, 20' Φουστέρ, 61' Τζιμπούρ, 68' Μιραλάς και 71' Χολέμπας). Ο Ερνέστο τότε επικράτησε κατά κράτος του συμπατριώτη του, Μανόνο Χιμένεθ.

O Ερνέστο διδάσκει ποδοσφαιρικό πολιτισμό (19 Μαρτίου 2012)

Παρότι ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ όταν το ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό διεκόπη (σ.σ. κέρδιζε με 1-0) αυτό δεν απέτρεψε τον Ερνέστο Βαλβέρδε από το να καταδικάσει ανοιχτά τα επεισόδια. Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ο Ισπανός μίλησε για τα όσα έγιναν και επέφεραν την διακοπή του αγώνα. Ήταν ο ίδιος άνθρωπος που στις 3 Δεκεμβρίου του 2011 μετά από παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είχε παραδεχθεί πως τότε το γκολ του Τζιμπούρ ήταν οφσάιντ.

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός (19 Απριλίου 2012)

Ήταν η ημέρα που και ο Ερνέστο Βαλβέρδε αλλά και ο Βαγγέλης Μαρινάκης δάκρυσαν. Η τελευταία συνέντευξη Τύπου του Ισπανού στον Ολυμπιακό. Το κλίμα ήταν βαρύ και οι δύο άνδρες πιο συγκινημένοι από ποτέ. Μετά το τέλος της συνέντευξης ο πρόεδρος των Πειραιωτών αγκάλιασε και φίλησε τον Βαλβέρδε, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει πριν πάνω απ' όλα φίλο του. Ο κ. Μαρινάκης θέλοντας πάντως να αλαφρύνει την ατμόσφαιρα είχε ξεκινήσει ως εξής: «Είχαμε μία ημίωρη κουβέντα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Συμφωνήσαμε να ανανεώσουμε την συνεργασία μας για τα επόμενα δύο χρόνια».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα