To τελευταίο ερυθρόλευκο... τανγκό! (vids)

To τελευταίο ερυθρόλευκο... τανγκό! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
To τελευταίο ερυθρόλευκο... τανγκό! (vids)

bet365

«Μάγεψε» τα πλήθη στην Ελλάδα για 4 χρόνια. Ακόμα και στα 37 του έδειχνε πως παίζεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός δεν θα ξεχάσει ποτέ τον Ιμπαγάσα, όπως και όσοι τον είδαν εν δράσει.

Το καλοκαίρι του 2010 ο Ολυμπιακός τον πλησιάζει. Η πρόταση που του γίνεται είναι ελκυστική και ο Ιμπαγάσα δεν το σκέφτεται δεύτερη φορά... Έτσι βρίσκεται εκτός Ισπανίας. Στην πρώτη του σεζόν και ήδη έχει γίνει ο ηγέτης του συλλόγου και το αγαπημένο παιδί της εξέδρας. Την προηγούμενη σεζόν ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει το νταμπλ, αλλά ο «El Mago» φρόντισε με την παρουσία του στο γήπεδο να φέρει ξανά το πρωτάθλημα στον Πειραιά. Ήταν κάτι που δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του, όπως και το γκολ που έβαλε κόντρα στους «πράσινους», αλλά με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ. Ο Ιμπαγάσα λατρεύτηκε στο Λιμάνι, έγινε σύνθημα γιατί με το... καλημέρα της παρουσίας του φρόντισε να μπει στο «πετσί» της ερυθρόλευκης φανέλας.

Πάθος, τσαμπουκάς, ηγετική παρουσία και μαγικά, πολλά μαγικά... Τι και αν τα χρόνια τον βάρυναν. Αρκούσαν μερικά λεπτά. Κάποιες στιγμές για να αφήσει άφωνη την εξέδρα. Μια μαγική ασίστ, μια απίστευτη ντρίμπλα και εμπνεύσεις που θα θυμόμαστε για χρόνια! Ο Αριέλ Ιμπαγάσα χόρεψε το... τελευταίο ταγκό με τα ερυθρόλευκα στις 13 Απριλίου και το ματς - φιέστα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Καραϊσκάκη, αλλά η φυσιογνωμία του θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό των φιλάθλων του Ολυμπιακού και όχι μόνο! Ο Μίτσελ πάντως χρησιμοποίησε τον Ιμπαγάσα και στα τελευταία χρονικά φιλικά της προηγούμενης σεζόν με αντιπάλους τον Πανιώνιο και τον Λεβαδειακό.

Μία τετραετία γεμάτη τίτλους και πορείες στην Ευρώπη

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα συνέδεσε το όνομά του με τον Ολυμπιακό και τους τίτλους που πήρε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Με τους πρωταθλητές πήρε 4 πρωταθλήματα (2010–11, 2011–12, 2012–13, 2013–14) και 2 Κύπελλα Ελλάδας (2011–12, 2012–13). Ήταν μέλος της ομάδας σε καλές ευρωπαϊκές πορείες τα τελευταία χρόνια και παρά τους αρκετούς τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν και λόγω ηλικίας, όποτε χρειάστηκε ήταν παρών για την ομάδα του. Ήταν εκεί για τους Πειραιώτες. Ο Μίτσελ την χρονιά που μας πέρασε επέλεξε να μην τον δηλώσει στο Τσάμπιονς Λιγκ ενώ στο πρωτάθλημα είχε 11 συμμετοχές και 1 γκολ. Παρόλα αυτά όσο έπαιξε και ακόμα και στα 37 του χρόνια έδωσε τα διαπιστευτήριά του στο γήπεδο.

Ένας βιρτουόζος της μπάλας, ένας εγκεφαλικός παίκτης, ένας... δάσκαλος και προπονητής μαζί στον αγωνιστικό χώρο που με μία ενέργειά του αλλάζει όλο το ματς. Ο Αργεντίνος διεθνής άσος γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1976 στο Μπουένος Άϊρες. Έπαιξε από το 1994 έως το 1998 στην Λανούς. Από το 1998 έως το 2003 ήταν στην Μαγιόρκα.

Με την συγκεκριμένη ομάδα έπαιξε την πρώτη του χρονιά τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πιο συγκεκριμένα του Κυπέλλου Κυπελλούχων (σ.σ. έχασε η Μαγιόρκα με 2-1 από την Λάτσιο). Την ίδια σεζόν η ομάδα του είχε πάρει το Σούπερ Καπ από την Μπαρτσελόνα. Επίσης με την Μαγιόρκα πήρε Κύπελλο το 2002-2003.

Ακολούθησε για μία τριετία η Ατλέτικο Μαδρίτης, μετά πάλι για δύο χρόνια η Μαγιόρκα και από το 2008 έως το 2010 η Βιγιαρεάλ. Μετά την Βιγιαρεάλ ήρθε ο Ολυμπιακός. Με την Εθνική Αργεντινής είχε λίγες συμμετοχές ενώ έχει παίξει στο Παγκόσμιο κάτω των 20 ετών το 1995. Δεν είναι βέβαια λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως εάν ο Ιμπαγάσα είχε έρθει δύο χρόνια νωρίτερα στον Ολυμπιακό ο φίλαθλος κόσμος στην Ελλάδα θα έβλεπε πολύ περισσότερα από αυτόν.

Πιθανότατα να είναι έτσι για έναν άκρως ποιοτικό ποδοσφαιριστή, που ήταν αναμφίβολα εκ των κορυφαίων που πάτησαν το πόδι τους στα ελληνικά γήπεδα τα τελευταία χρόνια...

Αφήνει παρακαταθήκη τον γιο του!

Ο γιος του Αριέλ Ιμπαγάσα, Ιάγκο, είναι σχεδόν από την στιγμή που ήρθε ο έμπειρος άσος στην Ελλάδα, σε σχολή του Ολυμπιακού. Ο Ιμπαγάσα junior έχει καταφέρει να αφήσει τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις στην σχολή του Ολυμπιακού στον Άλιμο με την οποία έχει κερδίσει και τίτλους. Ο πατέρας του καμαρώνει για τον γιο του δίνοντάς του διαρκώς συμβουλές ενώ δεν είναι μυστικό πως η οικογένεια Ιμπαγάσα θέλει να συνεχίσει να μένει στην χώρα μας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα