Ο Παναθηναϊκός πουλάει... ελληνικά

Ο Παναθηναϊκός πουλάει... ελληνικά

bet365

Ο Στέφανος Καπίνο είναι έτοιμος να υπογράψει στην Σπόρτινγκ κι όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με τις περισσότερες πωλήσεις Ελλήνων παικτών στο εξωτερικό την τελευταία 15ετία!

Ακόμα ένας Έλληνας παίκτης είναι έτοιμος να... τσεκάρει το εισιτήριο του για το εξωτερικό μέσα από την παρουσία του στο Τριφύλλι, δίνοντας συνέχεια στην παράδοση που έχουν χτίσει εδώ και χρόνια οι «πράσινοι». Μπορεί να μη φόρεσε ποτέ τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε ευρωπαϊκό παιχνίδι και παράλληλα η παρουσία του στην Εθνική Ανδρών να είναι πολύ μικρή μέχρι στιγμής, παρ' όλα αυτά το πλούσιο ταλέντο του Στέφανου Καπίνου ήταν αρκετό για να τον στείλει μόλις από τα 20 του χρόνια στο εξωτερικό, έχοντας μόνο μία γεμάτη σεζόν με το Τριφύλλι στην καριέρα του και φυσικά την εξαιρετική παρουσία του στις μικρές Εθνικές.

Ο διεθνής γκολκίπερ, αποτελεί ένα ακόμα μέλος της... μακράς λίστας των Ελλήνων παικτών που πέρασαν τα σύνορα με «διαβατήριο» την παρουσία τους στον Παναθηναϊκό, χωρίς μάλιστα να αφορά σε ελεύθερη μεταγραφή. Το να πουλάς άλλωστε σχεδόν 2,5 εκατ. ευρώ τερματοφύλακα σε αυτή την ηλικία, μόνο συνηθισμένο δεν είναι όταν αναφερόμαστε σε ελληνική ομάδα, παρ' ό,τι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές ανεβάζουν συνεχώς τις μετοχές τους τα τελευταία χρόνια στη διεθνή αγορά.

Οι «πράσινοι» περισσότερο από κάθε άλλη ελληνική ομάδα έχουν πουλήσει Έλληνες παίκτες εκτός συνόρων τα τελευταία χρόνια όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, αυτό ωστόσο σε ό,τι αφορά το πλήθος των ποδοσφαιριστών κι όχι τα ποσά που εισπράχθηκαν. Στο συγκεκριμένο τομέα άλλωστε ο Ολυμπιακός με τις μεταγραφές των Μήτρογλου -κυρίως- και Φετφατζίδη τον τελευταίο χρόνο, ρέφαρε και με το... παραπάνω την όποια διαφορά μπορεί να υπήρχε.

Δείτε αναλυτικά ποιοι Έλληνες παίκτες πουλήθηκαν από τον Παναθηναϊκό στο εξωτερικό την τελευταία 15ετία ανά σεζόν (σε παρένθεση τα ποσά όπως δίνονται από το transfermarkt):

1999-2000: Κώστας Κωνσταντινίδης - Χέρτα (1,4 εκατ. ευρώ)

2004-05:
Κώστας Χαλκιάς - Πόρτσμουθ (160 χιλ. ευρώ)
Γιούρκας Σεϊταρίδης - Πόρτο (3 εκατ. ευρώ)
Σωτήρης Κυργιάκος - Ρέιντζερς (2,5 εκατ. ευρώ)

2006-07: Φάνης Γκέκας - Μπόχουμ (750 χιλ. ευρώ)

2007-08: Βαγγέλης Μάντζιος - Άιντραχτ Φρανκφούρτης (300 χιλ. δανεικός, Ανόρθωση 200 χιλ. και Μαρίτιμο)

2008-09:
Δημήτρης Παπαδόπουλος - Λέτσε (δανεικός)
Αλέξανδρος Τζιόλης - Βέρντερ Βρέμης (δανεικός- 300 χιλ. ευρώ)

2009-10: Αλέξανδρος Τζιόλης - Σιένα (1,4 εκατ. ευρώ)

2010-11:
Φίλιππος Δάρλας - Μπρεστ (ποσοστό μεταπώλησης 20%)
Ελίνι Δημούτσος - Μλάντα Μπόλεσλαβ (δανεικός)
Χρήστος Μελίσσης - Μαρίτιμο (;)

2011-12: Αλέξανδρος Τζόρβας - Παλέρμο (770 χιλ. ευρώ)

2013-04
Χάρης Μαυρίας - Σάντερλαντ (4 εκατ. ευρώ)
Ορέστης Καρνέζης - Ουντινέζε (750 χιλ. ευρώ)
Σπύρος Φουρλάνος - Κλαμπ Μπριζ (370 χιλ. ευρώ)

2014-15
Στέφανος Καπίνο – Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (2,5 εκατ. ευρώ)

Εκτός αυτών πάντως, υπάρχουν αρκετοί ακόμα παίκτες που αποχώρησαν ως ελεύθεροι από το Τριφύλλι για ομάδα του εξωτερικού, κυρίως μετά το... κύμα αποχωρήσεων της τελευταίας διετίας και τους Χριστοδουλόπουλο, Σπυρόπουλο, Καραγκούνη, Νίνη, ενώ υπάρχει και η πώληση του Γιώργου Γεωργιάδη στη Νιούκαστλ, που έγινε όμως τη σεζόν 1997-98 (πέραν της 15ετίας). Ήτοι πρόκειται για ένα σύνολο 16 παικτών που αποχώρησαν είτε ως δανεικοί, είτε με κανονική μεταγραφή φέρνοντας χρήματα στα ταμεία του Τριφυλλιού.

Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό που είναι η ομάδα με τις αμέσως περισσότερες πωλήσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών μετά τους «πράσινους» (αλλά με περισσότερα έσοδα), έχει να επιδείξει τους:

1999-00: Γρηγόρης Γεωργάτος - Ίντερ (7 εκατ. ευρώ)

2010-11: Κυριάκος Παπαδόπουλος - Σάλκε (2 εκατ. ευρώ+ποσοστό μεταπ.)

2011-12: Γιώργος Νικλητσιώτης - Χέλμοντ (δανεικός)

2012-13:
Βασίλης Τοροσίδης - Ρόμα (440 χιλ. ευρώ)
Νίκος Παπαδόπουλος - Φορτούνα Ντίσελντορφ (;)

2013-14:
Κώστας Μήτρογλου - Φούλαμ (15 εκατ. ευρώ)
Γιάννης Φετφατζίδης - Τζένοα (4,5 εκατ. ευρώ)

Παράλληλα υπάρχουν και παίκτες όπως οι Γιαννακόπουλος (Μπόλτον), Κατεργιαννάκης (Κάλιαρι) και Χούτος (Ίντερ) που έφυγαν ως ελεύθεροι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα