Ντοσεβί, ένας αντι-Κάμπελ για τον Ολυμπιακό (vids)

Ντοσεβί, ένας αντι-Κάμπελ για τον Ολυμπιακό (vids)

Gazzetta team
Ντοσεβί, ένας αντι-Κάμπελ για τον Ολυμπιακό (vids)

bet365

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Ματιέ Ντοσεβί για λογαριασμό του Ολυμπιακού και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον Γάλλο μεσοεπιθετικό.

Ο 26χρονος εξτρέμ που έμεινε ελεύθερος από την Βαλενσιέν, πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και σήμερα αναμένεται να υπογράψει για τα επόμενα τρία χρόνια στους πρωταλητές Ελλάδας.

Πρόκειται για έναν παίκτη με μεγάλη οικογενειακή ποδοσφαιρική παράδοση. Η καταγωγή του είναι από το Τόγκο, αλλά γεννήθηκε στην Γαλλία και συγκεκριμένα στην περιοχη Τουρ. Ο πατέρας του έπαιζε επαγγελματικά ποδόσφαιρο στην Τουρ και μετέπειτα στην Παρί Σεν Ζερμέν, στα μέσα της δεκαετία του 70.

Ο θείος του Οτνιέλ έπαιζε και αυτός στην Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ ο γιος του και ξάδελφος του Ματιέ, είναι ο Νταμιέλ Ντοσεβί, γνωστός Γάλλος αθλητής στο άλμα επί κοντώ. Η οικογενειακή παράδοση έχει και συνέχεια, αφού ο ο αδελφός του Ματιέ, ο Τόμας είναι διεθνής με την εθνική ομάδα του Τόγκο.

Μόλις στα 10 του χρόνια, ο Ματιέ βρέθηκε στις ακαδημίες της Τουρ, της ομάδας που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ο πατέρας του. Εκεί έμεινε ως το 2005 όπου μετακόμισε στην Λε Μαν.

Γρήγορα ο Γάλλος εξτρέμ κέρδισε τις εντυπώσεις και μαζί την φανέλα βασικού. Έπαιξε συνολικά 44 αγώνες με την φανέλα της Λε Μαν και πέτυχε 6 γκολ. Το καλοκαίρι του 2010, η Βαλενσιέν κινήθηκε και προχώρησε στην απόκτησή του.

Με την περίπτωση Ντοσεβί, ο Ολυμπιακός είχε ασχοληθεί σοβαρά και πέρυσι, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τελικά τον Τζόελ Κάμπελ με τη μορφή δανεισμού από την Άρσεναλ. Ο Ντοσεβί μπορεί δώσει πολύτιμες λύσεις στις πτέρυγες για τον Ολυμπιακό, να ανοίξει κλειστές άμυνες, αλλά και να αξιοποιήσει τους κενούς χώρους στις αντεπιθέσεις.

Διακρίνεται για την ταχύτητά του, την πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και παίζει στις δύο πτέρυγες, κυρίως όμως στην δεξιά.

Μετράει 121 εμφανίσεις, 16 γκολ και 12 ασίστ με τη φανέλα της Βαλενσιέν στο Σαμπιονά, ενώ στη διάρκεια της φετινής σεζόν, η οποία δεν ήταν καλή για την ομάδα του, είχε 31 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με 4 γκολ και 3 ασίστ.

Δείτε τον Ματιέ Ντοσεβί σε δράση

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα