Δώδεκα του Euro 2012 πάνε και Mundial 2014!

Δώδεκα του Euro 2012 πάνε και Mundial 2014!

bet365

Ο Φερνάντο Σάντος, όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, στην τελική 23άδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας έχει μια 11άδα από νέους παίκτες σε σχέση με το Euro 2012.

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή για το Mundial της Βραζιλίας χωρίς να έχει ιδιαίτερες μεγάλες εκπλήξεις.

Το gazzetta.gr κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και το προηγούμενο μεγάλο ραντεβού σε διοργάνωση που έδωσε η Εθνική Ελλάδος.

Στο Euro του 2012 που διεξήχθη στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, ο Φερνάντο Σάντος είχε πάρει 12 παίκτες που θα έχει μαζί του και στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Οι 12... παλιοί!
Πρόκεται για τους Χοσέ Χολέμπας και Γιάννη Μανιάτη που ακόμα αγωνίζονται στον Ολυμπιακό, τον Βασίλη Τοροσίδη που τότε ήταν παίκτης των Πειραιωτών, αλλά πάει στη Βραζιλία ως... Ρωμαίος.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας του ΠΑΟΚ και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος της Ντόρτμουντ δίνουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά το παρών σε μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική Ελλάδας, όμως, το 2012 ήταν παίκτες της Μονακό και Βέρντερ Βρέμης αντίστοιχα.

Οι Κώστας Κατσουράνης και Γιώργος Καραγκούνης συνεχίζουν απτόητοι να φοράνε το εθνόσημο στα μεγάλα ραντεβού και μπορεί πριν δύο χρόνια να ήταν παίκτες του Παναθηναϊκού, όμως, τώρα έχουν μετακομίσει ο πρώτος σε Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ) και ο δεύτερος σε Λονδίνο (Φούλαμ).

Ο Γιώργος Σαμαράς ήταν και είναι (δεν θα παραμείνει) παίκτης της Σέλτικ, όπως και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης του ΠΑΟΚ. Ο Φάνης Γκέκας δεν άλλαξε χώρα, αφού παραμένει στην Τουρκία, όμως, άλλαξε φανέλα και από την Σαμσουνσπόρ, αγωνίζεται πλέον στην Κόνιασπορ.

Επίσης, ο Κώστας Μήτρογλου άφησε τον Ατρόμητο και πλέον (όχι για πολύ) είναι στη Φούλαμ, ενώ ο Γιάννης Φετφατζίδης από τον Ολυμπιακό αγωνίζεται στην Τζένοα.

Οι 11 νέοι...
Ο Φερνάντο Σάντος στη Βραζιλία θα έχει μαζί του και μια 11άδα που δεν είχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012. Πρόκειται για τους τερματοφύλακες Ορέστη Καρνέζη της Γρανάδα, Παναγιώτη Γλύκο του ΠΑΟΚ και τον Στέφανο Καπίνο του Παναθηναϊκού.

Από την άμυνα θα αγωνιστούν ως... νέοι ο Κώστας Μανωλάς του Ολυμπιακού, ο Βαγγέλης Μόρας της Κιέβο Βερόνα και ο Λουκάς Βύντρα της Λεβάντε.

Περισσότεροι είναι οι... καινούριοι στη μεσαία γραμμή με τους Αλέξανδρο Τζιόλη (Καϊσερίσπορ), οποίος ήταν ένας από τους δύο που είχε κοπεί από το Euro 2012, Ανδρέα Σάμαρη (Ολυμπιακός), Παναγιώτη Ταχτσίδη (Τορίνο), Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και Παναγιώτη Κονέ της Μπολόνια να δίνουν το παρών σε μεγάλη διοργάνωση! Ο Κονέ ήταν μαζί με τον Τζιόλη οι δύο που κόπηκαν από την προεπιλογή του Σάντος για Ουκρανία και Πολωνία

Αυτοί που... έφυγαν!
Αξιοσημείωτο είναι πως ο Φερνάντο Σάντος από την αποστολή του Euro 2012 δεν έχει πάρει κανέναν από τους τρεις τερματοφύλακες (Mιχάλης Σηφάκης, Κώστας Χαλκιάς και Αλέξανδρος Τζόρβας). Τον Χαλκιά, ούτως ή άλλως δεν μπορούσε να τον καλέσει αφού έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Από τους αμυντικούς που βρέθηκαν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας και της Ουκρανίας ήταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος που υπήρχε στην προεπιλογή, αλλά ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού κόπηκε από τον Φερνάντο Σάντος. Μεγάλη απώλεια είναι και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος της Σάλκε που έχει προβλήματα τραυματισμών, ενώ ο Στέλιος Μαλεζάς διανύει καθοδική πορεία και δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη του 2012.

Από τη μεσαία γραμμή που βρέθηκε στο Euro ακολουθούν πτωτική πορεία ο Γρηγόρης Μάκος και ο Γιώργος Φωτάκης που έχουν χαθεί από το προσκήνιο, ενώ δεν έκανε καλή σεζόν και ο Σωτήρης Νίνης.

Ο Κώστας Φορτούνης είναι ίδια περίπτωση με τον Αβραάμ, αφού βρισκόταν στην προεπιλογή και για το Mundial 2014, αλλά κόπηκε. Τέλος, ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι πλέον τεχνικός διευθυντής στην ΑΕΚ.

Η 23άδα του Mundial 2014
Τερματοφύλακες: Ορέστης Καρνέζης (Γρανάδα), Παναγιώτης Γλύκος (ΠΑΟΚ), Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός).

Αμυντικοί: Κώστας Μανωλάς, Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Βαγγέλης Μόρας (Βερόνα), Γιώργος Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Λουκάς Βύντρα (Λεβάντε), Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα).

Μέσοι: Αλέξανδρος Τζιόλης (Καϊσερίσπορ), Ανδρέας Σάμαρης, Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Κώστας Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Καραγκούνης (Φούλαμ), Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τορίνο), Γιάννης Φετφατζίδης (Τζένοα), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Παναγιώτης Κονέ (Μπολόνια).

Επιθετικοί: Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Κώστας Μήτρογλου (Φούλαμ), Φάνης Γκέκας (Κόνιασπορ).

Η 23άδα του Euro 2012

Τερματοφύλακες: Mιχάλης Σηφάκης (Άρης), Κώστας Χαλκιάς (ΠΑΟΚ), Αλέξανδρος Τζόρβας (Παλέρμο).

Αμυντικοί: Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Σάλκε), Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ), Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός), Γιώργος Τζαβέλλας (Μονακό), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Βέρντερ Βρέμης).

Μέσοι: Γρηγόρης Μάκος (ΑΕΚ), Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Κώστας Κατσουράνης (Παναθηναϊκός), Γιώργος Καραγκούνης (Παναθηναϊκός), Γιώργος Φωτάκης (ΠΑΟΚ), Κώστας Φορτούνης (Κάιζερσλάουτερν).

Επιθετικοί: Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Φάνης Γκέκας (Σαμσουνσπόρ), Νίκος Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ), Κώστας Μήτρογλου (Ατρόμητος), Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός), Γιάννης Φετφατζίδης (Ολυμπιακός).

 

Τελευταία Νέα