Μπενφίκα και Σεβίλλη σε τελικούς (vids)

Μπενφίκα και Σεβίλλη σε τελικούς (vids)

bet365

Το gazzetta.gr με αφορμή τον τελικό του Europa League της Σεβίλλης με τη Μπενφίκα σας θυμίζει τι έχουν κάνει οι δύο ομάδες σε τελικούς της διοργάνωσης.

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους Σεβίλλη και Μπενφίκα θα συναντηθούν σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί μόλις μία φορά, τη σεζόν 1957/58 για το τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών. Η Σεβίλλη είχε κερδίσει 3-1 μέσα στην έδρα της, ενώ στη Λισαβόνα το ματς τελειώσε χωρίς τέρματα.

Οι δύο φιναλίστ της φετινής διοργάνωσης έχουν ένα κοινό καθώς έχουν αγωνιστεί από δύο φορές σε τελικό Κυπέλλου UEFA ή Europa League. Ωστόσο, δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικές.

Οι Ανδαλουσιανοί κατάφεραν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου και τις δύο φορές που βρέθηκαν στον τελικό, σε αντίθεση με τους Λουζιτανούς που έχασαν και τους δύο.

Τη σεζόν 1982/83 η Μπενφίκα βρέθηκε για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου UEFA, με αντίπαλο την Άντερλεχτ. Στο πρώτο ματς στο Βέλγιο, οι «αετοί» της Λισαβόνας ηττήθηκαν με 1-0 και στον επαναληπτικό (ήταν διπλοί οι τελικοί) της Πορτογαλίας η Άντερλεχτ πήρε την ισοπαλία 1-1 και κατέκτησε το τρόπαιο.

Χρειάστηκε να περάσουν 20 χρόνια για να φτάσει η Μπενφίκα στον επόμενο τελικό της. Την σεζόν 2012/13 η ομάδα της Πορτογαλίας βρήκε την Τσέλσι, αλλά δεν τα κατάφερε και πάλι, σε μια καταστροφική χρονιά που έχασε μέσα σε λίγες μέρες όλους τους στόχους της. Η Μπενφίκα αν και βρέθηκε να χάνει με το γκολ του Τόρες, ισοφάρισε μερικά λεπτά αργότερα με τον Καρντόσο, αλλά΄έχασε το τρόπαιο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με το γκολ του Ιβάνοβιτς.

Η Σεβίλλη παίρνει άνετα τον τίτλο της πιο επιτυχημένης ομάδας της προηγούμενης δεκαετίας στην διοργάνωση. Τη σεζόν 2005/06, όταν ακόμα η διοργάνωση ονομαζόταν Κύπελλο UEFA, μετέτρεψε σε μονόλογο τον τελικό με την Μίντλεσμπρο, συντρίβοντάς της με 4-0. Σκόρερς οι Λουίς Φαμπιάνο, Έντσο Μαρέσκα και Φρεντερίκ Κανουτέ στο στάδιο της Αϊντχόφεν.


FC SEVILLA VS MIDDLESBROUGH FINALE UEFA CUP 2006 από sangenis

Την επόμενη σεζόν (2006/07) η Σεβίλλη έφτασε και πάλι στον τελικό της διοργάνωησης με στόχο να διατηρήσει τα κεκτημένα της. Απέναντι της αυτή τη φορά η Εσπανιόλ, στον ισπανικό εμφύλιο. Ο Αντριάνο άνοιξε το σκορ για την Σεβίλλη και ο Ριέρα ισοφάρισε για την Εσπανιόλ. Στην παράταση ο Κανουτέ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Ανδαλουσιανούς για να ισοφαρίσει και πάλι ο Γιόνατας. Η Σεβίλλη τελικά διατήρησε το στέμμα της στην διαδικασία των πέναλτι (3-1).


2007 (May 16) Sevilla (Spain) 2-RCD Espanyol... από sp1873

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα