Oι αριθμοί της Super League

Oι αριθμοί της Super League

bet365

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε και το gazzetta.gr αποδεικνύει ότι οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, εξετάζοντας τα στατιστικά όλων των ομάδων!

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια… Μία φράση τόσο κλισέ, αλλά ταυτόχρονα τόσο ρεαλιστική. Μία φράση που ταιριάζει «γάντι» και στο Ελληνικό πρωτάθλημα, τα στατιστικά του οποίου κρύβουν τόσα, μα τόσα μεγάλα ψέματα! Σε τέτοιο βαθμό, που αν κάποιος δεν ήξερε τι έχει γίνει και προσπαθούσε να μαντέψει, δεν θα έπεφτε και σε πολλά πράγματα μέσα!

Δύσκολα θα μάντευε κάποιος, πως η 7η επίθεση του πρωταθλήματος – Απόλλωνας με 43 τέρματα – θα ήταν αυτός που θα υποβιβαστεί! Πόσο μάλλον, όταν ο ΟΦΗ κλείνει την σεζόν στην 6η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, μετρώντας μόλις 30 γκολ, επίδοση που τον φέρνει στην προτελευταία θέση, έχοντας από κάτω του μόνο τον Άρη!

Τα… ελαφρυντικά του Άρη

Ακόμα και ο Άρης, που πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες (αν όχι την χειρότερη) σεζόν της ιστορίας του, μπορεί να βρει στατιστικά που να τον… κολακεύσουν. Θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για την άμυνά του, για παράδειγμα, η οποία δέχτηκε 391 τελικές προσπάθειες, επίδοση που αφήνει από κάτω 6 ομάδες, μεταξύ των οποίων οι Εργοτέλης και Πανθρακικός!

Και να ήταν μόνο αυτό… Οι «κιτρινόμαυροι» δεν τα πήγαν τόσο άσχημα ούτε στην δημιουργία! Στην κατάταξη με τις τελικές των ομάδων βρίσεται στην 11η θέση, κάτι που, σε συνδυασμό και με το προηγούμενο στατιστικό, πάει… κόντρα στον υποβιβασμό του Άρη και μάλιστα από πολύ νωρίς!

Ο «κακός» Λεβαδειακός

Στην αντίπερα όχθη, ο Λεβαδειακός. Από όπου και να… πιάσεις τα στατιστικά των Βοιωτών, θα βάλεις στοίχημα πως έπεσε! Τελευταίος στην δημιουργία, με 268 τελικές, ενώ παράλληλα είναι 2ος στις τελικές που δέχεται, με 417! Όσο για την άμυνά του, μία από τα ίδια. Πάλι στην 2η θέση (61), με 1 τέρμα λιγότερο από την Καλλονή. Και όμως, η καλή επίθεση (8ος με 42 γκολ) κατάφερε, όχι μόνο να τον σώσει, αλλά να τον οδήγησε και στην 8η θέση!

Η αποτελεσματικότητα!

Ακόμα ένας… χάρτης στατιστικών που μπορεί να σε παραπλανήσει και να σε οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα. Μετά τους Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, οι πιο αποτελεσματικές επιθέσεις είναι των Ξάνθη, Λεβαδειακού και Απόλλωνα. Δηλαδή, στην πρώτη 5αδα βρίσκουμε την μία ομάδα που έπεσε και αυτήν που θα δοκιμαστεί στο μπαράζ! Αντίθετα, στην τελευταία τριάδα της συγκεκριμένης κατάταξης βρίσκεται ο ΟΦΗ και ο Παναιτωλικός, ομάδες που βρίσκονται πάνω από την μέση στην βαθμολογία…

Όσο για την αποτελεσματικότητα των αντιπάλων, τα πράγματα δεν αλλάζουν και πολύ. Πιο εύκολα δέχονται γκολ Βέροια, Καλλονή, Πλατανιάς, Λεβαδειακός, για να συναντήσουμε στην συνέχεια την Ξάνθη που ακόμα κινδυνεύει να πέσει. Ενώ για να βρούμε ομάδα που έχει ήδη υποβιβαστεί, θα φτάσουμε στην 7η θέση για τον Άρη και στην 9η για να συναντήσουμε τον Απόλλωνα.

Ο άστοχος ΠΑΟΚ!

Μπορεί σε γενικές γραμμές τα στατιστικά του «Δικέφαλου του Βορρά» να είναι αρκετά καλά, όμως υπάρχει και ένα, στο οποίο… υποβιβάζεται! Ο λόγος για τα εύστοχα γεμίσματα, όπου βρίσκεται στην 3η θέση από το τέλος! Και μάλιστα, μετρώντας ποσοστά και όχι καθαρούς αριθμούς. Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, έχει δοκιμάσει 996 γεμίσματα, με τα 252 να βρίσκουν στόχο. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, όπου με 982 γεμίσματα (14 λιγότερα) κατάφερε να βρει στόχο 333 φορές!

Και «ερυθρόλευκο» πρόβλημα στα γεμίσματα!

Μπορεί οι πρωταθλητές να έχουν μεγάλη επιτυχία στα γεμίσματα που επιχείρησαν, όμως αντιμετώπισαν σημαντικό πρόβλημα όταν οι αντίπαλοί τους σήκωσαν την μπάλα. Οι αμυντικοί του Ολυμπιακού δεν κατάφεραν να… καθαρίσουν τις προσπάθειες που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να βρίσκουν στόχο 126 από τις 437! Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην 8η, όχι ιδιαίτερα γοητευτική, θέση!

Πρωταθλητής στα λάθη ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός έχει παίξει αρκετά καλό ποδόσφαιρο στην σεζόν και, κατά γενική ομολογία, να είναι από τις πιο… ελκυστικές ομάδες, όμως τα λάθη δεν έλειψαν στο «τριφύλλι». Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με τα περισσότερα λάθη στο παιχνίδι της, αφού υπέπεσε σε 1708, με 120 μάλιστα παραπάνω από την 2η Καλλονή! Όσο για την ομάδα με τα λιγότερα λάθη… Ο Απόλλωνας! Η ομάδα που υποβιβάστηκε, έκανε μόλις 1346 λάθη, 303 λιγότερα από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό!

Ας επιστρέψουμε, όμως, στον Παναθηναϊκό και στα λάθη στους αγώνες του, όπου συναντάμε ένα… πρωτόγνωρο στατιστικό! Οι «πράσινοι» κατάφεραν να ισορροπήσουν το εις βάρος τους γεγονός και τα πολλά τους λάθη, αφού έκαναν και τους αντιπάλους τους… γκαφατζήδες. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, είναι η ομάδα που οδήγησε τους αντιπάλους της στα περισσότερα λάθη, 1686 τον αριθμό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα