Γενέθλια στα καλύτερά του, o Παναιτωλικός! (pics, vid)

Μιχάλης Τσαμπάς
Γενέθλια στα καλύτερά του, o Παναιτωλικός! (pics, vid)

bet365

Στην καλύτερη σεζόν της ιστορίας του, ο Παναιτωλικός σβήνει... 88 κεράκια και το gazzetta με ένα special αφιέρωμα, γιορτάζει μαζί του!

Η μηχανή του χρόνου μας ταξιδεύει στο... μακρινό 1926. Η Ελλάδα ακόμη προσπαθούσε να μαζέψει τα κομμάτια της, 4 χρόνια μετά την Μικρασιατική τραγωδία. Χιλιάδες πρόσφυγες σε όλες τις γωνιές της προσπαθούσαν με πολλές δυσκολίες να γίνουν κομμάτι της. Τα χρόνια δύσκολα για όλους.

Τα βασικά αγαθά της ζωής όπως η υγεία και η παιδεία ήταν... είδος εν ανεπαρκεία! Στο Αγρίνιο μια παρέα «επώνυμων» πολιτών παρατηρεί το κενό που υπάρχει στην «ανάπτυξιν και έντασιν Γυμναστικού και Αγωνιστικού φρονήματος, Την – ΗΘΙΚΗΝ – επίβλεψιν και την δυνατήν μετασχολικήν εκπαίδευσιν των ανηλίκων, δια παιδονομίας και ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ή κυριακών Σχολών!» (ιδρυτικό καταστατικό) και αποφασίζει να δώσει την... λύση! Ημέρα Τρίτη. Το ημερολόγιο γράφει 9 Μαρτίου!

Ο Παναιτωλικός... γεννιέται και μπαίνει στην ζωή της πόλης. Ήταν γραφτό στην ιστορία του να αποτελέσει και λαμπρό φάρο της. Σημείο αναφοράς για το Αγρίνιο όλες αυτές τις δεκατίες και ειδικά σήμερα που συμπληρώνει 88 χρόνια ζωής.

Φιλεκπαιδευτικός και... μοναδικός!

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ το πλήρες όνομα του και όσο κι αν ψάξετε όλη την Ελλάδα και όλες τις ομάδες της δεν θα βρείτε πουθενά αλλού τον χαρακτηρισμό «Φιλεκπαιδευτικός». Αυτό τον έκανε και τον κάνει ξεχωριστό.

Τα δύσκολα χρόνια, ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που με την λειτουργία των Νυκτερινών Σχολών έδωσε το δικαίωμα σε νέους ανθρώπους να μάθουν γράμματα και στην συνέχεια από διάφορα πόστα να προσφέρουν στην κοινωνία.

Ακόμη και σήμερα όλοι όσοι από οποιοδήποτε πόστο ανήκουν στην Παναιτωλική οικογένεια είναι περήφανοι για τον εκπαιδευτικό ρόλο που έπαιξε ο σύλλογος τις περασμένες δεκαετίες. Στην πορεία «το καμάρι του Αγρινίου» απέκτησε διάφορα αγωνιστικά τμήματα, όμως πάντα το ποδόσφαιρο ήταν αυτό που τον έκανε να ξεχωρίζει, κάτι που ισχύει μέχρι τις μέρες μας.

Ισχυροί δεσμοί τα πέτρινα χρόνια!

Ο Παναιτωλικός ουδέποτε ήταν ομάδα των τίτλων και των διακρίσεων. Άλλωστε φέτος είναι μόλις η 4η παρουσία του στα μεγάλα σαλόνια. Οπότε οι... μοναδικοί και ισχυροί δεσμοί κόσμου-ομάδας σαφώς και δεν οφείλονται σε «κύπελλα και τρόπαια». Το αντίθετο...

Ο κόσμος ήρθε ακόμη πιο κοντά στον Τίτορμο (σ.σ το έμβλημα του συλλόγου είναι ο Τίτορμος ο Αιτωλός που είχε... την δύναμη του Ηρακλή και ανάγκασε να υποκλιθεί στην ανωτερότητα του ο Μίλων ο Κροτωνιάτης, ο μεγαλύτερος Ολυμπιονίκης της αρχαιότητας) και στα «πέτρινα χρόνια» του που δεν ήταν και λίγα.

Τότε που... βολόδερνε στα χωράφια του Περιφερειακού πρωταθλήματος, τότε που στο Αγρίνιο έβαζαν «ρεφενέ» για να συμπληρωθούν τα έξοδα της αποστολής και να γίνει το ταξίδι για έναν εκτός έδρας αγώνα, τότε που ο Παναιτωλικός προσπαθούσε να ξεκολλήσει από τον... βούρκο των μικρότερων κατηγοριών. Τότε που συνεχώς έπεφτε πάνω σε... ύποπτους αγώνες, εχθρικές διαιτησίες, περίεργες αποφάσεις, πυροβολημένα τζάμια! Φίλοι του Παναιτωλικού που ακολουθούν τον σύλλογο δεκαετίες, έχουν βιώσει όλα τα παραπάνω.

Γι' αυτό τώρα γνωρίζουν καλά την αξία του να είσαι «στα ψηλά, αλλά να πατάς στα πόδια σου». Δεν πρόκειται για έναν... άγνωστο μέχρι χθες σύλλογο (από τους πολλούς που βολοδέρνουν στην Σούπερ Λίγκα κατά καιρούς και τώρα), χωρίς ιστορία και κόσμο. Δεν είναι ένα πυροτέχνημα που θα σβήσει.

Με βλέμμα στο μέλλον

Με προίκα τα 88 χρόνια της ιστορίας του, ο Παναιτωλικός φέτος δικαιούται να λέει ότι «είναι στα χάι του». Με μια ομάδα που κάνει περήφανους τους χιλιάδες φιλάθλους της και έχει κερδίσει τον σεβασμό όλης της Ελλάδας, με έναν προπονητή που παράγει έργο, με ανθρώπους μέσα στα αποδυτήρια που έχουν ιδρώσει την φανέλα και την πονάνε και με μια ισχυρή διοίκηση που όλα αυτά τα χρόνια έχει μείνει μακριά από... σκοτεινά μονοπάτια και αποτελεί εγγυήτρια δύναμη για ένα καλύτερο μέλλον!

Σήμερα, μερικές αγωνιστικές πριν από το φινάλε της σεζόν, ο Παναιτωλικός δείχνει να... πατάει γερά στην Σούπερ Λίγκα πραγματοποιώντας τον στόχο που όλοι στο Αγρίνιο οριοθέτησαν το περασμένο καλοκαίρι. Μια εύκολη παραμονή. Τι καλύτερο... δώρο για τα γενέθλια του; Μια ομάδα που δείχνει να έχει αλλάξει επίπεδο, που κατά δήλωση «τρίτων» αποτελεί κόσμημα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και που πλέον βάζει πλώρη για ακόμη καλύτερες στιγμές.

Διαθέτοντας εδώ και χρόνια, ένα από τα καλύτερα αθλητικά κέντρα στην Ελλάδα, ζητούμενο και μεγάλο στοίχημα πλέον για την διοίκηση του Παναιτωλικού εκτός από την... σταθερότητα του σήμερα, είναι και το «χτίσιμο» του αύριο! Οι «κυανοκίτρινοι» μέσα από τις ακαδημίες τους που αναμένεται να αναβαθμιστούν επιθυμούν όλο και περισσότερα παιδιά από το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή να φορέσουν την φανέλα του συλλόγου και στο μεγαλύτερο επίπεδο.

Εγχείρημα σαφώς δύσκολο, όμως η ίδια η ιστορία του Παναιτωλικού έχει αποδείξει ότι τίποτα δεν του χαρίστηκε, αλλά αντίθετα ότι πέτυχε έως σήμερα το έκανε με τον... ιδρώτα και το αίμα των ανθρώπων του!

Άλλωστε ακόμη και η ίδια η πολιτική ηγεσία της πόλης και του νομού ουδέποτε στάθηκε αρωγός σε ότι ζήτησε η ομάδα, καθώς οι... κλειστές θύρες ήταν συνήθως αυτές που αντίκριζαν οι παράγοντες του Παναιτωλικού στα αιτήματα τους!

Περηφάνια για την μικρή Αναστασία

Στην χρονιά των 88ων γενεθλίων του, ο Παναιτωλικός κατάφερε να εντυπωσιάσει για τις αγωνιστικές του επιδόσεις, αλλά παράλληλα να συγκινήσει όλη την Ελλάδα για ότι πέτυχε εκτός γηπέδου. Οι πάντες θα θυμούνται την πρόσφατη ιστορία της μικρής Αναστασίας και την πρωτοβουλία ζωής που πήρε η ομάδα του Αγρινίου τον περασμένο Γενάρη.

Αυτό που δεν κατάφερε η ανίκανη πολιτεία το πέτυχε μια επαρχιακή ομάδα και ο κόσμος της, μαζεύοντας χρήματα για έναν τόσο ιερό σκοπό. Αν μη τι άλλο, η κίνηση αυτή που είναι άξια μίμησης, εκτός από τους επαίνους που έλαβε από τους πάντες γράφτηκε και με... χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου!

ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευθύμιος Χαβέλλας

ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ανδρέας Κεχαγιάς

ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Κώστας Κωνσταντόπουλος (421 σε πρωτάθλημα)

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ: Νίκος Κουτσογιάννης (76 σε πρωτάθλημα)

ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΌ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ Α΄ΕΘΝΙΚΗΣ: Μήτσου (Ολυμπιακός), Τσάμης (ΑΕΚ), Αποστολάκης (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός), Βασιλείου (Παναθηναϊκός, ΟΦΗ) Μίχος (Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Ιωνικός), Δάρλας (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Εργοτέλης, Ατρόμητος), Μπελεβώνης (Καλαμάτα, ΟΦΗ), Κουτρουμάνος (ΑΕΚ), Κούσουλας (Ολυμπιακός, Πανιώνιος), Δημόπουλος Χρ. (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Αθηναϊκός), Κουτσουπιάς (ΟΦΗ), Κωνσταντόπουλος (Ξάνθη)

Ευχές γενεθλίων!

Με αφορμή τα γενέθλια του συλλόγου, μίλησαν στο gazzetta άνθρωποι της «κυανοκίτρινης» οικογένειας που από διάφορα πόστα υπηρέτησαν, αλλά ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να υπηρετούν την ιδέα του Παναιτωλικού!

ΦΩΤΗΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ (Πρόεδρος ΠΑΕ Παναιτωλικός): «Ο Παναιτωλικός κουβαλάει 88 χρόνια μια σημαντική ιστορία και όσοι βρίσκονται στην οικογένεια του οφείλουν να καμαρώνουν. Όλος ο φίλαθλος κόσμος του νομού μας χαίρεται και είναι ευχαριστήμενος αυτή την στιγμή από την καλή πορεία του Παναιτωλικού και αυτό από πλευράς μου σαν ευχή να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να είναι η ομάδα το καμάρι του νομού και όπου κι αν βρίσκονται οι Αιτωλοακαρνάνες να είναι περήφανοι.

Το γεγονός ότι σε μια τόσο σπουδαία για τον Παναιτωλικό περίοδο βρίσκομαι στην προεδρία του, είναι μια μεγάλη ικανοποίηση και για μένα αφού πέρασε πολλές δυσκολίες σαν σύλλογος τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον είμαστε χαρούμενοι που η ομάδα βρίσκεται κοντά στους στόχους και σε ένα επίπεδο που δεν έχει βρεθεί παλιότερα. Αυτό αποτελεί και ευχή, αλλά παράλληλα και πρόκληση για μένα προσωπικά και την διοίκηση του Παναιτωλικού ώστε να χαρούμε κι άλλες τέτοιες στιγμές στο μέλλον. Σε όλο αυτό δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τον κόσμο του Παναιτωλικού που όλές αυτές τις δεκαετίες από την ίδρυση του έχει στηρίξει την ομάδα!

Όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα της και συνεχίζει να το κάνει με την αγάπη του και την δυναμική παρουσία στο γήπεδο. Σε όλα τα ματς αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου. Είναι και ελπίζουμε να συνεχίσει να αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για πολλές ομάδες με την σωστή παρουσία στα γήπεδα. Αυτό μας κάνει όλους περήφανους περισσότερο».

ΜΑΚΗΣ ΧΑΒΟΣ (Προπονητής): «Είναι ιδιαίτερο, αλλά και τιμητικό έτσι κι αλλιώς να βρίσκομαι στον πάγκο του Παναιτωλικού. Μια ομάδα με τόσο κόσμο και απήχηση στο Αγρίνιο, στην Αιτωλοακαρνανία και σε όλη την Ελλάδα. Η τιμή όμως είναι διπλή όταν βρίσκομαι εδώ στα γενέθλια της και ειδικά σε μια σεζόν που είναι από τις καλύτερες στην ιστορία της, αν όχι η καλύτερη.

Είμαι περήφανος για την δουλειά που γίνεται στην ομάδα και θέλω ο κόσμος να είναι σίγουρος για ένα πράγμα. Υπόσχομαι να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά με περισσότερο πάθος, ταπεινότητα αλλά και ευθύνη για ό,τι πρεσβεύει ο Παναιτωλικός μέσα στο γήπεδο αλλά και στην καθημερινότητα όλου του νομού.

Θέλουμε φέτος να συνεχίσουμε ως το τέλος με επιτυχίες και καλή εικόνα, θέλω να συνεχίζουν να μας σέβονται και να μας θαυμάσουν οι αντίπαλοι και θέλω την επόμενη σεζόν ο πήχης να μπει πιο ψηλά και γιατί όχι να μην φτάνει ως το Ευρωπαϊκό όνειρο. Με ταπεινότητα ξαναλέω και δουλειά. Να τα... χιλιάσει ο Παναιτωλικός και να δίνει χαρά και περηφάνια στον κόσμο του».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΣΑΣ (Αρχηγός): «Είναι τιμή να φοράω το περιβραχιόνιο του αρχηγού και χαιρόμαι που κλείνει τα 88 χρόινια ο σύλλογος σε μια καλή χρονιά και μακάρι στο μέλλον να είναι ακόμη καλύτερα και να τον ανεβάσουμε πιο ψηλά. Για μένα είναι ο 4ος χρόνος στον Παναιτωλικό και είναι πολύ όμορφα γιατί έχουμε πετυχει πολλά με σημαντικότερο την παρουσία της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα και την παραμονή που σημαίνει πολλά και για εμάς και για τον κόσμο.

Το βασικότερο στο Αγρίνιο είναι ότι ο κόσμος αγαπάει πολύ την ομάδα και πέρα από τους αγώνες ασχολείται με το τι έγινε και όλη την υπόλοιπη εβδομάδα. Σε επηρρεάζει αυτό, σε γεμίζει άγχος, αλλά από την άλλη αν το πάρεις από την θετική πλευρά είναι κίνητρο για να προσπαθείς ακόμη περισσότερο.

Σε ανεβάζει ψυχολογικά ο κόσμος. Η φετινή σεζόν ήταν όμορφη καθώς πετύχαμε πολλά και μέχρι το φινάλε μπορούμε περισσότερα. Από εδώ και πέρα πρέπει να γίνοται προσεχτικά βήματα και σιγά σιγά η ομάδα να φτάσει όσο μπορεί ψηλότερα.

Θέλει υπομονή δεν θέλει βιασύνη. Το ευχάριστο είναι ότι ο κόσμος το έχει καταλάνβει και φαίνεται αποό τις αντιδράσεις στο γήπεδο και μετά τις νίκες αλλά κυρίως μετά τα άσχημα αποτελέσματα. Εμείς ως ποδοσφαιριστές από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι καλύτερο και εύχομαι τα καλύτερα και για όλο τον Παναιτωλικό».

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΠΕΛΕΒΩΝΗΣ (Διευθύνων Σύμβουλος ΠΑΕ): «Οφείλουμε να αποδώσουμε τιμή σε εκείνους που ίδρυσαν τον Παναιτωλικό, τον θωράκισαν με αξίες και αρχές, τον κράτησαν ζωντανό και δυνατό στην 88χρονη πορεία του. Τιμούμε εκείνους που δημιούργησαν ένα σύλλογο με τεράστια προσφορά στον αθλητισμό και τον πολιτισμό της περιοχής. Που έχει το προνόμιο να είναι ο μοναδικός αθλητικός σύλλογος με ανεκτίμητο Φιλεκπαιδευτικό έργο.

Υπηρετώντας αυτές τις αρχές και τις αξίες πορεύτηκε στο χρόνο και σήμερα στέκεται γερά στα πόδια του. Και βάζει στόχο να γίνεται κάθε στιγμή, κάθε μέρα, κάθε χρόνο, πιο δυνατός. Κάνοντας δυνατή και πιο μεγάλη την οικογένεια του Παναιτωλικού. Δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους, ενωμένοι, περήφανοι, αξιοπρεπείς, να ζουν μαζί τις χαρές και τις λύπες που προσφέρει η συνεχής προσπάθεια για το καλύτερο.

Η φετινή επέτειος συμπίπτει με την μεγαλύτερη αγωνιστική επιτυχία της ομάδας μας, αφού ποτέ στο παρελθόν δεν έχει βρεθεί σε τόσο ψηλή βαθμολογική θέση στη μεγάλη κατηγορία. Ευχή μου είναι να αποτελέσει την αρχή για να γραφούν περισσότερες ένδοξες σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας του Παναιτωλικού. Με πολύ δουλειά και διαρκή προσπάθεια όλων».

ΜΑΚΗΣ ΜΠΕΛΕΒΩΝΗΣ (Γενικός Αρχηγός ποδοσφαιρικού τμήματος): «Τα 88 χρόνια του Παναιτωλικού είναι 88 χρόνια ιστορίας και 88 χρόνια προσφοράς στον τόπο και τους ανθρώπους του. Να μην ξεχνάμε ό,τι πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι εκατοντάδες παιδιά της περιοχής μέσω του Παναιτωλικού βρήκαν την ευκαιρία να μορφωθούν εκείνα τα χρόνια μετά τον εμφύλιο. Ο Παναιτωλικός συνεχίζει να είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που προσπαθεί και τις περισσότερες φορές καταφέρνει να αφουγκράζεται τον παλμό της κοινωνίας μας σε τέτοιο βαθμό που δεν νομίζω να το κάνει κανένας άλλος.

Ευχής έργο θα είναι αυτή η προσφορά να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη. Να μείνει η ομάδα πολλά χρόνια στην μεγάλη κατηγορία και να γίνει σημείο αναφοράς σε αυτή. Άλλωστε είναι ήδη σημείο αναφοράς με όλα αυτά που πρεσβεύει. Η νέα γενιά φιλάθλων που κερδίζει σταδιακά ο Παναιτωλικός στην πόλη και σε όλο τον νομό θα είναι το εφαλτήριο ώστε η ομάδα να πάει ακόμη ψηλότερα και να μεταλαμπαδεύσει αξίες που όλοι στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου μας αναγνωρίζουν ότι προσπαθούμε να περάσουμε.

Αυτά είναι η φιλοξενία, το καθαρό ποδόσφαιρο, ο σεβασμός στον αντίπαλο. Πολλά πράγματα που μας κάνουν περήφανους ως μέλη της ομάδας. Ελπίζω ο πρόεδρος να συνεχίσει να έχει την όρεξη που έχει και τώρα. Να συνεχίσει να την έχει για να προσφέρει ακόμη περισσότερα στον σύλλογο. Όλες οι δυνατές ομάδες χρειάζονται έναν δυνατό άντρα στο τιμόνι τους.

Εμείς με την σειρά μας όσο είμαστε στον Παναιτωλικό να προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατό καλύτερα πράγματα. Να την δυναμώσουμε, να την μεγαλώσουμε ώστε πάντα να είναι σημείο αναφοράς για τον τόπο μας!».

WARRIORS-ΘΥΡΑ 6: «Για μας ο Παναιτωλικός είναι μια μεγάλη ιδέα. Δεν είναι μόνο μια παρουσία κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Είναι κάτι περισσότερο από την καθημερινότητα μας. Είναι μια στάση ζωής. Είναι παράδειγμα για όλους όσα έχει πετύχει σε όλα αυτά τα χρόνια της ιστορίας του. Να θυμηθούμε τα παλιότερα χρόνια τις νυχτερινές σχολές, αλλά και πρόσφατα παραδείγματα.

Η κοινωνική βοήθεια να σώσει την όραση από ένα μικρό κορίτσι. Ένας σύλλογος που βαδίζει δεκαετίες πάνω σε υγιείς βάσεις και θέλουμε να συνεχίσει να το κάνει. Ένας μικρός Γαλάτης που τα βάζει με το σύστημα και μένει μακριά από άρματα, δανεικούς και κάθε άλλους είδους περίεργη βοήθεια. Μια αναλλοίωτη και υγιή πορεία μέσα στον χρόνο που μας εκφράζει.

Αυτό υποστηρίζουμε εμείς και με την παρουσία μας στο γήπεδο αλλά και στην καθημερινότητά μας. Το μόνο που θέλουμε από τον Παναιτωλικό είναι να συνεχίσει την πορεία αυτή που έχουν χαράξει τόσοι και τόσοι από την ίδρυση του. Να μεγαλώνει σε ηλικία, να μεγαλώνει και σε ιστορία. Περήφανα και ψηλότερα κάθε χρονιά. Και εμείς φυσικά που δεν τον αφήσαμε ποτέ μόνο του είτε στο Αγρίνιο, είτε εκτός έδρας σε όλες τις κατηγορίες, θα είμαστε για πάντα δίπλα του».

Σ.Φ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ GUERREROS: «88 χρόνια ιστορίας συμπληρώνει φετος ο Γ.Φ.Σ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ.Για όλους εμάς ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ είναι κοινωνική και πολιτιστική προσφορά, ιδέα, όραμα, τρόπος ζωής και έκφρασης. Σε ένα νομό λησμονημένο απο τη κρατική εξουσία ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ήταν έιναι και θα έιναι ο αδιαπραγμάτευτος πρεσβευτής μας και φορέας της αιτωλοακαρνάνικης συνείδησης μας. 88 χρόνια καθαρής ιστορίας μακρυά απο εξαρτήσεις και σάπια παρασκήνια ο ΤΙΤΟΡΜΟΣ πορέυτηκε πάντα με αξιοπρέπεια και περηφάνια.

Δύσκολη και υψηλή αξία στο ποδοσφαιρικό χάρτη ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ακόμη και στα ''πέτρινα χρόνια'' δε στερήθηκε το μεγάλο του όπλο : τον κόσμο του. Είμαστε απόλυτα σίγουροι πως στα επόμενα χρόνια αυτός ο κόσμος που στερήθηκε πολλά για να κρατήσει ζωντανή την ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ ΙΔΕΑ θα δικαιωθεί».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΗΣ (Πρόεδρος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών): «Ο Παναιτωλικός δεν είναι μόνο μεγάλη υπόθεση για τους φιλάθλους του αλλά και για ολη την κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας. Δεν υπάρχει μέρα που να ανασαίνουμε και να μην μιλάμε ή να ρωτάμε για την ομάδα. Το ευχάριστο είναι ότι φέτος που κλείνει 88 χρόνια ζωής κάνει μια πορεία αντάξια του ονόματος που κουβαλάει και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να πάει ακόμη καλύτερα τα επόμενα χρόνια.

Όλα αυτά μαζί με τον κόσμο του που ήταν, είναι και θα παραμείνει το μεγαλύτερο κεφάλαιο για τον Παναιτωλικό. Ό,τι σημαντικότερο έχει είναι ο κόσμος. Από εκεί παίρνει δύναμη για όλα. Από τα δικά μου χρόνια ακόμη, που υπήρξα εκ των πρώτων σε συμμετοχές ο Παναιτωλικός είχε άλλο πέρασμα στην κοινωνία. Είχε τις σχολές που ήταν κάτι σημαντικό για το Αγρίνιο και τα παιδιά του. Είχε τις εφηβικές ομάδες.

Εκείνα τα χρόνια ήταν μια σπουδαία εποχή για τον Παναιτωλικό με τα προβλήματα της. Παλιότερα υπήρχε μια ομάδα που είχε παίκτες μόνο από το Αγρίνιο και τις γύρω περιοχές. Τώρα είναι πιο επαγγελματική εποχή αλλά και πάλι όλοι προσφέρουν για το μεγαλείο της ομάδας.

Ως παίκτης του Παναιτωλικού όλα αυτά τα χρόνια έχω ζήσει απίστευτα πράγματα. Ποτέ όμως δεν θα ξεχάσω ένα ματς στην Δ εθνική με την ΑΕ Μεσολογγίου. Ήταν παραμονές Χριστουγέννων και κόπηκαν 14.000 εισιτήρια και υπήρχε κόσμος παντού μέχρι σε ταράτσες και μπαλκόνια. Μοναδικές στιγμές».

*Ευχαριστούμε τον Αποστόλη Δ. για το υπέροχο βίντεο που ετοίμασε για λογαριασμό του gazzetta.gr

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα