Πρόεδροι ομάδων στην... τσιμπίδα του νόμου!

Γιώργος Βροντάκης
Πρόεδροι ομάδων στην... τσιμπίδα του νόμου!

bet365

Ο Γιώργος Σπανός συνελήφθη για λαθρεμπόριο καυσίμων και το gazzetta.gr παρουσιάζει προέδρους ομάδων που πιάστηκαν στην τσιμπίδα του νόμου...

Σαν βόμβα έσκασε το πρωί η είδηση της «Καθημερινής» πως ο Πρόεδρος του ομίλου πετρελαιοειδών «ΕΤΕΚΑ» και του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός, είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες για μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της μεγάλης έρευνας που διενεργεί απο χθες η Ασφάλεια Αττικής, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 12 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος και υπάλληλοι της εταιρείας, όπως επίσης και δύο υπάλληλοι υπουργείων.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας. Η ΕΤΕΚΑ ιδρύθηκε το 1983 και την ίδια χρονιά εξαγόρασε τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών της ΕΛΒΥΝ στο Πέραμα. Σήμερα διαθέτει 270 πρατήρια καυσίμων στην Ελλάδα.

Πάντως, ο Γιώργος Σπανός δεν είναι ο μοναδικός πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας που έχει συλληφθεί, ενώ έχει ηνία συλλόγου. To gazzetta.gr θυμίζει μερικές ανάλογες περιπτώσεις...

Τα «μαϊμού» προϊόντα στη Βέροια
Πριν από περίπου ένα χρόνο, στις 29 Μαΐου του 2013, συνελήφθη ο αδερφός του προέδρου της Βέροιας, Χαρίλαος Αρβανιτίδης, ενώ ήταν η Αστυνομία ήταν στην αναζήτηση του Γιώργου Αρβανιτίδη για διακίνηση 25.000 προϊόντων «μαϊμού», τα οποία πούλαγαν στα σούπερ μάρκετ τους.

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης είναι ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Βέροια και όπως αναφέρθηκε τότε από τις Αρχές, η διακίνηση των «μαϊμού» προϊόντων ξεπερνούσε τις 25.000 και όλα ήταν προς πώληση στα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης»!

«Εντοπίστηκε αποθήκη στο Λάκκωμα Χαλκιδικής όπου κατασκευάζονταν απομιμητικά προϊόντα απορρυπαντικών και μεταπωλούνταν σε υποκαταστήματα σουπερμάρκετ. Συνελήφθησαν 45χρονος ημεδαπός και ο 52χρονος ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ»!

Πλήρωσε τον... Ηλυσιακό ο Χριστοβασίλης
Στις 18 Ιανουαρίου του 2013, ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, συνελήφθη στη Γλυφάδα Αθηνών για χρέη προς το δημόσιο από το 2008. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ο διοικητικός παράγοντας της Ηπειρώτικης ομάδας συνελήφθη στη Γλυφάδα και για χρέη προς το δημόσιο ύψους 486.794,56 ευρώ από την περίοδο που ακόμη ήταν πρόεδρος του Ηλυσιακού, απ' όπου έφυγε το 2008.

Παραδόθηκε ο Δημητρέλος λόγω ΑΕΚ
Τον περασμένο Μάρτιο, είχε συλληφθεί και ο Ανδρέας Δημητρέλος για χρέη - μαμούθ της ΠΑΕ ΑΕΚ στο δημόσιο ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ! Ο Δημητρέλος έμαθε ότι πρόκειται να συλληφθεί για το απίστευτο ποσό των 170.865.122 ευρώ που χρωστάει η ΠΑΕ ΑΕΚ στο Δημόσιο και επέλεξε ο ίδιος να παραδοθεί στην Ασφάλεια!

Ο τότε εν ενεργεία πρόεδρος της Ένωσης ήταν ο πρώτος που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις ποινικές ευθύνες και ακολούθησαν οι Ντέμης Νικολαϊδης, Θανόπουλος, Σταύρος Αδαμίδης, ενώ τελευταίος ήταν ο Θωμάς Μαύρος.

Ο οικονομικός εισαγγελέας είχε δώσει εντολή για παραγγελία σύλληψης όλων των προέδρων της ΠΑΕ ΑΕΚ από το 2004 για χρέη πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ, καθώς είχαν το δικαίωμα υπογραφής τα τελευταία χρόνια.

Σε τροχαίο ο Πανόπουλος
Πριν μερικές μέρες ο Χρήστος Πανόπουλος ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς. Ο Πρόεδρος της Skoda Ξάνθης συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εντολή Εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 19.30, στον παράδρομο κάτω από την Εγνατία Οδό, δύο Πομάκοι Ρομά είχαν ακινητοποιήσει το όχημά τους (πιθανόν λόγω βλάβης) και κινούνταν πεζή στην Εγνατία Οδό, σε σημείο χωρίς φωτισμό και ορατότητα.

Ο παράγοντας της Skoda Ξάνθης, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία τους, στη μέση του δρόμου, επιχείρησε ελιγμό για να αποφύγει την πρόσκρουση, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Τραγική συνέπεια ήταν να παρασύρει και να τραυματίσει θανάσιμα τους δύο Πομάκους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
«Χθες (6-2-2014) το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής (πλησίον διοδίων Ιάσμου), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 57χρονος ημεδαπός παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα δύο ημεδαπούς, ηλικίας 30 και 46 ετών, που κινούνταν πεζοί επί του οδοστρώματος, ενώ ο οδηγός του οχήματος τραυματίσθηκε ελαφρά. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης».

Καταγγελία για δωροδοκία από Κομπότη
Τον Σεπτέμβριο του 2010, η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης κρατείται στην ασφάλεια Τρικάλων για καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Χθες 18/9/2010 στην υπηρεσία μας Τ.Α Τρικάλων, ποδοσφαιριστής του ΑΟ Τρίκαλα και κατήγγειλε ότι άτομο του περιβάλλοντος του προέδρου της ΠΑΕ Λεβαδειακός επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και του πρότεινε να έχει μειωμένη απόδοση στον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΟ Τρίκαλα – Λεβαδειακού για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας που θα διεξάγονταν σήμερα 19/9/2010 και ώρα 18:00 στο Εθνικό Στάδιο Τρικάλων έναντι τιμήματος. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Λεβαδειακού προσφέρονταν να του δώσει προς τούτο το ποσό των 20.000 ευρώ και σε περίπτωση που προέκυπτε κάτι εις βάρος του την μεταγραφή του στην ΠΑΕ Λεβαδειακός. Στα πλαίσια της προανάκρισης συνελήφθη ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λεβαδειακός, το δε άτομο που επικοινώνησε με τον ποδοσφαιριστή αναζητείται. Κατά την διάρκεια της κράτησης του στο ΤΑ Τρικάλων υπέβαλλε μύνηση κατά των προαναφερομένων για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Η Εισαγ. Πλημ/κων Τρικάλων που ενημερώθηκε σχετικά παρήγγειλε να κρατηθεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λεβαδειακού και να αφεθούν ελεύθεροι ο πρόεδρος και ο ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ Τρίκαλα και υποβληθεί η σχετική δικογραφία.

Ο Μπέος, ο Τσακογιάννης και ο Σταύρος Ψωμιάδης
Το καλοκαίρι του 2011 είχε γίνει ο χαμός με τα «στημένα» παιχνίδια και στις 22 Ιουνίου συνελήφθη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου μετά από κατ' οίκον έρευνα της Αστυνομίας.

Εκτός από τον Μπέο στο εδώλιο έκατσαν ο μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης, ο πρόεδρος της Καβάλας, Σταύρος Ψωμιάδης για την υπόθεση των 41 στημένων αγώνων, μετά από εισαγγελική παραγγελία και επιχείρηση-σκούπα, με συμμετοχή ακόμη και της ΕΥΠ!

Πάντως, υπάρχουν πολλοί και πρώην πρόεδροι που μετά το πέρας της θητείας τους σε κάποια ομάδα συνελήφθησαν έπειτα από χρόνια για... ατασθαλίες, ενώ ήταν στον προεδρικό θώκο...

Τα χρέη του Άρη σε Σκόρδα και Αθανασιάδη
Στις 18 Ιουνίου του 2013, η Αστυνομία προέβη στη σύλληψη του Λάμπρου Σκόρδα εξαιτίας οφειλών της ΠΑΕ Άρης κατά την πρώτη περίοδο στην οποία υπήρξε επικεφαλής των «κίτρινων». Το ποσό της οφειλής αγγίζει τα 2.000.000 ευρώ και αφορά χρέη και μη απόδοση ΦΠΑ. Η κατηγορία που βαραίνει τον τέως πρόεδρο του Άρη έχει μετατραπεί από κακούργημα σε πλημμέλημα από το 2010, όταν και άλλαξε ο σχετικός νόμος.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 22 Φεβρουαρίου του 2013, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Αθανασιάδης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο για μη απόδοση Φ.Π.Α., που αφορούσε στην τελευταία περίοδο της παρουσίας του στο τιμόνι της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθη στα Σκόπια ο Μάκης
Στις 9 Νοεμβρίου του 2011 και έπειτα από δύο μήνες έρευνας συνελήφθη στα Σκόπια ο Μάκης Ψωμιάδης. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ και της Καβάλας εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές της γειτονικής χώρας, που αξιοποίησαν τις πληροφορίες της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ο Μάκης Ψωμιάδης κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιασμούς, απάτες, δωροδοκίες και αλλοιώσεις αγώνων, ενώ για την εμπλοκή του στα «στημένα» του Ιουνίου είχε κριθεί αρχικά προφυλακιστέος και στη συνέχεια... εξαφανίστηκε.

Η ελληνική δικαιοσύνη έχει στοιχεία που αναφέρουν πως κατά τη θητεία του Μάκη Ψωμιάδη στην ΠΑΕ ΑΕΚ, 8.540.500 ευρώ βρέθηκαν στα χέρια του!

Συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος ο Ζαγοράκης
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης μπήκε σε περιπέτειες για την περίοδο της προεδρίας του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ συνελήφθη μετά την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος τους το Σεπτέμβριο του 2012 για υπεξαίρεση και απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Ο Ζαγοράκης αρνήθηκε τις κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφότου κατέβαλε εγγύηση 5.000 ευρώ. Η υπόθεση αφορά την οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Χρέη και ο Πηλαδάκης, όχι, όμως λόγω ΑΕΛ
Ένας άλλος πρόεδρος, ο οποίος όμως έχει αποχωρήσει, από τον χώρο του ποδοσφαίρου και συνελήφθη πρόσφατα είναι ο Κώστας Πηλαδάκης. Ο πρώην πρόεδρος της Λάρισας συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο και για τη μη καταβολή εργατικών και εργοδοτικών εισφορών ύψους 543.000 ευρώ και οφειλές που φτάνουν τα 3.500.000 ευρώ.

Στην τσιμπίδα και πρώην πρόεδρος του Ηρακλή
Στις 26 Ιανουαρίου 2012, είχε βρεθεί στην τσιμπίδα του νόμου και ο πρώην πρόεδρος του Ηρακλή, Γιάννης Τάκης για χρέη προς το Δημόσιο και συγκεκριμένα για μη απόδοση ΦΠΑ από τις 1.07.2010 έως τις 30.06.2011 ενώ η οφειλή ανέρχεται στο ποσό των 1.048.382 ευρώ.

* Υπάρχουν ακόμη πολλοί πρώην πρόεδροι ομάδων που έχουν συλληφθεί, αλλά επικεντρωθήκαμε περισσότερο στους πιο πρόσφατους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Αργύρη Σαλιαρέλη (για πυροβολισμούς), Γιώργος Μπατατούδης (συνελήφθη στη Λιβύη καθώς εις βάρος του εκκρεμούσαν 5 καταδικαστικές αποφάσεις, εκ των οποίων η μία είχε σχέση με τον ΠΑΟΚ και αφορούσε την υπεξαίρεση 2,5 εκ. δραχμών απο τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ομάδας), Γιάννης Γούμενος (οφειλές προς το δημόσιο).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα