Αθλητές που επέζησαν από ατυχήματα (vids)

Δήμος Μπουλούκος
Αθλητές που επέζησαν από ατυχήματα (vids)

bet365

Το gazzetta.gr θυμίζει υποθέσεις αθλητών σε όλα τα σπορ, που ήταν θύματα σοβαρών ατυχημάτων, έπεσαν σε κώμα αλλά τελικά έγιναν καλά!

Nίκι Λάουντα

Ο Νίκι Λάουντα ήταν επικεφαλής στη βαθμολογία της Φόρμουλα Ενα πριν από το γερμανικό γκραν πρι στο Νίρμπουργκρινγκ το 1976. Στο δεύτερο γύρο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου το οποίο ανετράπη και στη συνέχεια τον χτύπησαν άλλα μονοθέσια, με αποτέλεσμα το κράνος του να σπάσει και η φόρμουλα του να πάρει φωτιά. Τον απομάκρυναν άλλοι οδηγοί από την πίστα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Τελικά μετά από έξι εβδομάδες πήρε εξιτήριο με σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι, αλλά o Aυστριακός οδηγός επέστρεψε στους αγώνες της Φόρμουλα Ενα με μεγάλη επιτυχία.

Αλμπέρτο Κονταδόρ

Ο Ισπανός ποδηλάτης έμεινε σε κώμα τρεις εβδομάδες τον Μάιο του 2004, όταν έπεσε στον Γύρο της Αστουρίας και χτύπησε στο κεφάλι. Τελικά οι θρόμβοι του αίματος υποχώρησαν από το κεφάλι του και επτά μήνες αργότερα επέστρεψε στην ποδηλασία.

Ρόμπερτ Κούμπιτσα

Τέσσερα χρόνια μετά το ατύχημα του στη Formula 1 στο γκραν πρι του Καναδά (τραύμα στο κεφάλι και διάστρεμμα στον αστράγαλο), ο Κούμπιτσα οδηγώντας στο ράλι της Ανδόρας στις 6 Φεβρουαρίου 2011 χτύπησε σε έναν τοίχο με πάνω από 200 χιλιόμετρα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και τον έβαλαν σε τεχνητό κώμα για περισσότερες από 30 ώρες. Τελικά μετά από δύο ολόκληρους μηνες πήρε εξιτήριο και πλέον ξανατρέχει στα ράλι.

Κέβιν Ανίν

Ο ποδοσφαιριστής της Νις έπεσε θύμα ατυχήματος με αυτοκίνητο το βράδυ της 3ης Ιουνίου του 2013. Με πολλαπλά κατάγματα στα άκρα και χτυπημένος στην σπονδυλική στήλη η κατάσταση του ήταν ιδιαίτερα ανησυχητική. Εμεινε σε τεχνητό κώμα για 10 μέρες και πλέον αναρρώνει από το ατύχημα σε ένα εξειδικευμένο κέντρο στη Βρετανία.

Στεφάν Ντιαγκανά

Ο πρώην πρωταθλητής του στίβου τραυματίστηκε με το ποδήλατο στις 21 Ιανουαρίου 2011. Επαθε κρίση υπογλυκαιμίας και παρέκκλινε από την πορεία του με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε ένα αυτοκίνητο, που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση. Μεταφέρθηκε στη Νίκαια και οι γιατροί του έβαλαν δύο ράβδους τιτανίου στο μετωπιαίο οστό. Εχει ακόμα κάποια προβλήματα ομιλίας, αλλά επέστρεψε στην εργασία του ως σχολιαστής της γαλλικής τηλεόρασης δύο μήνες αργότερα, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Παρίσι.

 

Τελευταία Νέα