Οι πιο... τρελές απαγορεύσεις!

Θάνος Σαρρής
Οι πιο... τρελές απαγορεύσεις!

bet365

Ο Βενγκέρ απαγόρευσε στον Φλαμινί να φορέσει ξανά κοντομάνικη φανέλα όταν ο αρχηγός έχει μακρυμάνικη και το gazzetta.gr παρουσιάζει μερικές από τις πιο παράξενες απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν σε ποδοσφαιριστές!

Η παράδοση της Άρσεναλ προστάζει οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές να φορούν την ίδια φανέλα (κοντομάνικη ή μακρυμάνικη) με τον αρχηγό. Στο ματς με τη Νάπολι, ο Φλαμινί τσακώθηκε για το λόγο αυτόν με τον φροντιστή και με ένα ψαλίδι έκοψε τα μανίκια, προκαλώντας τον εκνευρισμό του Αρσέν Βενγκέρ που ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί ξανά.. Η αγγλική εφημερίδα «Guardian» θυμήθηκε μερικά ανάλογα ευτράπελα και κάποιους... παράξενες απαγορεύσεις και τιμωρίες και το gazzetta.gr τις παρουσιάζει!

Τα ακροβατικά του Νάνι και τα χρωματιστά παπούτσια!

Δύο συνήθειες ποδοσφαιριστών είχαν καταφέρει να βγάλουν από τα ρούχα του τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Το 2007, μετά την μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Νάνι συνήθιζε να πανηγυρίζει με ανάποδες τούμπες και άλλα ακροβατικά, γεγονός που έκανε τον Σκωτσέζο να του τα απαγορεύσει, φοβούμενος για τραυματισμό. Το 2010, Ο «Φέργκι» τρελάθηκε με τα χρωματιστά παπούτσια κάποιων από τους πιτσιρικάδες της ομάδας του. Ο Ο' Σι ξεκαθάριζε: «Τους είπε ότι πρέπει να φορούν μαύρα παπούτσια. Αν φορέσεις φανταχτερά παπούτσια και δεν παίξεις καλά, το πιο πιθανόν είναι να έχεις πρόβλημα.»

Απαγόρευση του... σκι!

Ο πρώην διεθνής αριστερός μπακ της Λίβερπουλ, Στιγκ Μπγιόρνεμπι, είχε τρέλα με το σκι, την οποία κληρονόμησε από τον πατέρα του, ο οποίος είχε συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 και του 1972. Ως πιτσιρικάς λοιπόν συνήθιζε να κάνει κόλπα και καταβάσεις στις πλαγιές. Όλα αυτά, βέβαια, κόπηκαν... δια συμβολαίου όταν το 1992 υπέγραψε με τη Λίβερπουλ! Οι Ρεντς του επέβαλαν έναν όρο στο συμβόλαιο, με τον οποίο του έκοβαν όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το χιόνι και προβλέποντας τιμωρία αν τον «έσπαγε». Ο λόγος, φυσικά, ήταν οι φόβοι για τραυματισμό!

Το μαλλί του Ρεδόνδο

Αποτέλεσε έναν ξεχωριστό αμυντικό χαφ, με τρομερή ποιότητα. Παρόλα αυτά, η καριέρα του στην Εθνική Αργεντινής έληξε άδοξα. Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998, ο Φερνάνδο Ρεδόνδο συγκρούστηκε με τον Ντανιέλ Πασαρέλα με αφορμή το... μαλλί του! Ο Αργεντινός θυμάται: «Ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά είχε συγκεκριμένες ιδέες για την πειθαρχία και ήθελε να έχω κοντό μαλλί. Εγώ δεν έβλεπα γιατί αυτό είχε σχέση με τον τρόπο που έπαιζα ποδόσφαιρο». Μετά το επεισόδιο, έπαιξε για άλλη μια φορά με τη φανέλα της Αργεντινής, με προπονητή τον Μαρσέλο Μπιέλσα.

Οκτώ πρόστιμα για το φαγητό!

Ο Νιλ Ρούντοκ πήρε το παρατσούκλι «ξυράφι» από έναν Καναδό μποξέρ με τον αντίστοιχο χαρακτηρισιμό , λόγω της σκληράδας του στο γήπεδο. Ωστόσο, είχε μία... περίεργη τάση προς το φαγητό, για την οποία επίσης ήταν γνωστός. Το 2000 άλλαξε πλευρά στο Λονδίνο, φεύγοντας από την Γουέστ Χαμ για την Κρίσταλ Πάλας. Ο τότε προπονητής των «Χάμερς», Χάρι Ρέντναπ, συνέστησε στον πρόεδρο της Πάλας, Σάιμον Τζόρνταν, να του βάλει ειδικό όρο βάρους! «Αποφάσισα να του επιβάλω πρόστιμο της τάξεως του 10% του μισθού του, αν ξεπερνούσε τα 99.8 κιλά, όπου ούτως ή άλλως ήταν πάρα πολλά». Ο Ράντοκ δέχθηκε οκτώ πρόστιμα μέσα σε έξι μήνες, μην μπορώντας να κλείσει το στόμα του!

Απαγόρευση της Harley

Από μία τέτοια λίστα ήταν αδύνατο να λείπει ο Μάριο Μπαλοτέλι. Ο τρελο-Ιταλός αγόρασε το 2011 μία Harley-Davidson με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ. Δερμάτινο μπουφάν, κράνος και τα λοιπά. Έχοντας τρακάρει 27 φορές τη Μαζεράτι του, αποφάσισε να... αλλάξει τρόπο μετακίνησης. Όταν όμως ενημέρωσε τους ανθρώπους της Σίτι εκείνοι έβαλαν τα γέλια και με συνοπτικές διαδικασίες του απαγόρευσαν να κυκλοφορεί με τη μηχανή του, γνωρίζοντας ότι το ενδεχόμενο να πάθει κάποιο ατύχημα είχε... «κλειδώσει» από τις στοιχηματικές εταιρίες!

Όρος για το... διάστημα!

Το 2002, η Σάντερλαντ έδινε 4 εκατομμύρια λίρες στη Βαλένθια για την απόκτηση του Στέφαν Σβαρτς. Όταν λοιπόν ο Σουηδός εξέφρασε την επιθυμία του να πληρώσει για να ταξιδέψει στο διάστημα, σε μία από τις πρώτες πτήσεις που περιελάμβαναν πολίτες που είχαν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, η αντίδραση της ομάδας του ήταν άμεση! Οι «Μαύρες Γάτες» του επέβαλαν όρο που του απαγόρευε να ταξιδέψει στο διάστημα!

Εμπάργκο στα τατού!

Στις μέρες μας, είναι δύσκολο να εντοπίσεις ποδοσφαιριστή χωρίς tattoo. Ωστόσο, δεν είναι πάντα ανώδυνα. Μετά την περιπέτεια του Ολλανδού Ελιέρο Ελία, όταν έπαιζε στο Αμβούργο, ο οποίος είδε το τατουάζ του να μολύνεται και να πονάει τόσο που να μην μπορεί να φορέσει καν τη φανέλα της ομάδας, η Βέρντερ Βρέμης αποφάσισε να απαγορεύσει τη δερματοστιξία σε όλους τους παίκτες της. «Απαγορεύουμε τα τατουάζ κατά τη διάρκεια τις σεζόν. Είναι ένα ρίσκο που πρέπει να αποκλείσουμε», έλεγε χαρακτηριστικά ο Κλάους Άλοφς.

Το καθεστώς του Ντι Κάνιο

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη Σάντερλαντ, ο Πάολο Ντι Κάνιο έσφιξε τα λουριά στα αποδυτήρια, αλλά κάπου το... παράκανε! Έτσι, απαγόρευσε στους παίκτες του να τρώνε κέτσαπ και μαγιονέζα, όπως και να πίνουν καφέ πριν την προπόνηση! Η κόκα-κόλα απαγορεύεται τα βράδια πριν τα ματς, ενώ φυσικά «κόβονται» και τα κινητά, με τον Ντι Κάνιο να τονίζει ότι έτσι και βρει τηλέφωνο στο προπονητικό κέντρο θα το πετάξει στη Βόρεια Θάλασσα! Απαγόρευσε στους παίκτες του μέχρι και το... τραγούδι τις μέρες του αγώνα! Η μέθοδός του, πάντως, δεν βοήθησε...

 

Τελευταία Νέα