Τα σποτ που έγραψαν ιστορία (vids)

Γιώργος Βροντάκης
Τα σποτ που έγραψαν ιστορία (vids)

bet365

Το τηλεοπτικό σποτ του Ολυμπιακού (Πού είσαι ρε Νικόλα;) ήταν πολύ καλό και το gazzetta.gr παρουσιάζει διαφημίσεις ομάδων που έχουν εντυπωσιάσει...

Ο Ολυμπιακός διαφήμισε τη συνεργασία του με την Τράπεζα Πειραιώς με ένα ξεχωριστό και πρωτότυπο τηλεοπτικό σποτ, όπου ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού χάνει το λεωφορείο για το «Καραϊσκάκης» και στο δρόμο βρίσκει το πούλμαν της ομάδας με τον Νταβίντ Φουστέρ να του φωνάζει: «Που είσαι ρε Νικόλα;» και ο Χαβιέρ Σαβιόλα να του λέει: «Έλα, έλα, έλα» και όλους τους ερυθρόλευκους να τον αγκαλιάζουν.

Το gazzetta.gr με αφορμή αυτή τη διαφήμιση παρουσιάζει τηλεοπτικά σποτ ομάδων (όχι παικτών) που έχουν αφήσει πολύ καλή εντύπωση τα τελευταία χρόνια. Στο τέλος, πάντως, θα σας παρουσιάσουμε διαφημίσεις που έμειναν στην ιστορία, είτε είναι παικτών, είτε εταιριών...

Μπάλα στον αέρα

Μια από τις πιο ωραίες διαφημίσεις στα χρονικά είναι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Turkish Airlines. Το τηλεοπτικό σποτ γυρίστηκε το 2011 με τους παίκτες της αγγλικής ομάδας να ταξιδεύουν και στον αέρα τους ήρθε η διάθεση να παίξουν μπάλα και... ευτυχώς στο τέλος δεν πέτυχαν τον Μπόμπι Τσάρλτον χάρη στον Έντβιν Φαν ντερ Σαρ.

Σάμπα στο αεροδρόμιο

Κάτι παρόμοιο είχε γυριστεί και το 1998 με την Εθνική Βραζιλίας. Στη διαφήμιση της Nike, η Σελεσάο βρίσκεται στο αεροδρόμιο του Ρίο ντε Τζενάιρο και οι Ρονάλντο, Ρομάριο, Λούσιο, Καφού, Ρομπέρτο Κάρλος, Ντενίλσον και Λεονάρντο βαριούνται με αποτέλεσμα να δείξουν την άριστη τεχνική τους κατάρτιση...

«Ζωγράφισε» η Μπαρτσελόνα

Η διαφήμιση της Μπαρτσελόνα για τη συνεργασία της με την Qatar Airways συγκαταλέγεται σίγουρα στο Top 10 της ιστορίας των τηλεοπτικών σποτ. Όλα τα αστέρια της Μπαρτσελόνα δίνουν το παρών στο διαφημιστικό το οποίο εξελίσσεται σε ένα φανταστικό νησί όπου όλα κινούνται σε ρυθμούς «μπλαουγκράνα».

Στη διαφήμιση συμμετέχει ο Μασεράνο που τον ξυπνάει η αεροσυνοδός, ο Πικέ που είναι ο ελεγκτής εισιτηρίων, ο Νεϊμάρ που περνάει τον έλεγχο, ο Ινιέστα με τον Μπουσκέτς που ζωγραφίζουν με την μπάλα στο δρόμο, ο Μέσι που διδάσκει χορό και ο Πουγιόλ που γλυτώνει μια γριούλα από γλάστρα...

Είναι μπλε, τι άλλο έχει σημασία;

Το video της Τσέλσι για την προώθηση της νέας εμφάνισης της ομάδας για το 2013/14 ήταν άκρως πρωτότυπο. Οι Φερνάντο Τόρες, Νταβίντ Λουίζ, Τζον Τέρι, Χουάν Μάτα, Γκάρι Κέιχιλ και Ντεμπά Μπα βάφτηκαν με μπλε μπογιά με το σλόγκαν της adidas να είναι: «Είναι μπλε, τι άλλο έχει σημασία;»

Το τραγούδι και η όπερα της Εφές

Πρωτότυπες διαφημίσεις υπάρχουν και στο μπάσκετ με την Αναντολού Εφές να έχει κάνει την διαφορά. Οι παίκτες της τουρκικής ομάδας το 2012 γύρισαν ένα διαφημιστικό για να ευχαριστήσουν τους φιλάθλους τους, Το concept ήταν η μπάντα της Εφές με τραγουδιστή τον Τουντσερί και τους Γκιουλέρ, Ακιόλ, Βούγιασιτς και Κίνσεϊ να απαρτίζουν το συγκρότημα στο video clip του τραγουδιού το Senden Daha Güzel.

Πάντως, αυτό δεν έμεινε αναπάντητο αφού στην πιο πετυχημένη διαφήμιση των τελευταίων ετών η Εφές ανταπέδωσε... Η ομάδα της Εφές, αλλά κυρίως οι παίκτες που συμμετείχαν στο τραγούδι, έλαβαν μια πρόσκληση να παρακολουθήσουν μαζί μια συναυλία κλασικής μουσικής στην όπερα της Κωνσταντινούπολης. Οι περισσότεροι, όπως είναι λογικό, βαριόντουσαν με τη συμφωνική ορχήστρα να παίζει κομμάτια του Μπαχ και του Μπετόβεν.

Ομως, ο μαέστρος έδωσε το σύνθημα και η ορχήστρα άρχισε να παίζει το “Senden Daha Guzel”! Ο ένας μετά τον άλλο οι θεατές άρχισαν να σηκώνονται από τις θέσεις τους και να τραγουδούν, ενώ οι παίκτες πραγματικά ήταν σαν χαμένοι και δεν πίστευαν στα μάτια τους! Μετά από λίγο ολόκληρη η όπερα μεταμορφώθηκε σε… κερκίδα οπαδών της Εφές με πανό και κασκόλ.

Οι φανέλες στους μικρούς

Οι Τούρκοι τα πάνε καλά στα διαφημιστικά αφού και στο Μουντομπάσκετ του 2010 η Εθνική τους είχε βγάλει ένα πρωτότυπο σποτ. Μερικά παιδάκια μπήκαν στο παρκέ φορώντας μεγάλες σε μέγεθος φανέλες της Τουρκίας που όμως ήταν των διεθών...

Αλλαγή φανέλας στο παρκέ

Φέτος, τον νέο της χορηγό παρουσίασε και η ισπανική Εστουδιάντες, η οποία επέλεξε έναν... πραγματικά πρωτότυπο τρόπο. Λίγο μετά το τέλος της πρώτης περιόδου του αγώνα κόντρα στην Γκραν Κανάρια παρουσιάστηκε ο νέος χορηγός της Εστουδιάντες, με τους παίκτες να αλλάζουν φανέλες εντός του γηπέδου!

«Jingle Hoops» στο ΝΒΑ

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και πριν λίγες μέρες στο ΝΒΑ γύρισαν μια διαφήμιση για να προωθήσουν τις νέες κοντομάνικες φανέλες. Στο σποτ συμμετέχουν οι Κέβιν Ντουράντ, Στέφεν Κάρι, Ντέρικ Ρόουζ, Τζέιμς Χάρντεν και Στιβ Νας, αλλά και ο Λεμπρόν Τζέιμς. Οι παίκτες σουτάρουν και, με τις εύστοχες προσπάθειές τους, παράγουν τον ήχο του γνωστού τραγουδιού «Jingle Bells» όμως το μετονόμασαν σε «Jingle Hoops»…

Αυτές ήταν μερικές από τις πιο ωραίες διαφημίσεις συλλόγων, όμως, υπάρχουν και άλλες (Nike, Pepsi) που αν μη τι άλλο κάθε χρόνο εντυπωσίαζαν όλο τον κόσμο... Θυμηθείτε μερικές παρακάτω...

Η κόλαση...

Στο... «Hell Trafford» το 1996 οι Ερίκ Καντονά, Πάτρικ Κλάιφερτ, Κάμπος, Μπρολίν, Ρούι Κόστα και Λουίς Φίγκο νίκησαν το κακό για τη Nike! Η ίδια αθλητική εταιρία είχε παρόμοια διαφημιστικά με τους Φίγκο, Γκουαρντιόλα, Τιράμ, Νακάτα, Μπίρχοφ, Ντουάιτ Γιορκ, Αντι Κόουλ, Τότι και Ντάβιντς με προπονητή τον Φαν Γκάαλ να πετυχαίνουν το 2010 την αποστολή τους απέναντι στους νίντζα, αλλά και να παίζουν μπάλα σε ένα καράβι με διαιτητή τον Καντονά, όμως, στο τέλος τα έκαναν... μούσκεμα!

Το γουέστερν

Από την άλλη, η Pepsi το έριξε στο Γουέστερν το 2003 με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ έχοντας συμπαίκτες τους Σεμπαστιάν Βερόν, Γκάρι Νέβιλ να αντιμετωπίζει τον Ικερ Κασίγιας έχοντας στην ίδια παρέα τους Ραούλ και Ιέρο, αλλά και τον Ρομπέρτο Κάρλος.

Ο... Βραζιλιάνος Μαραντόνα

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήπιε πολλές βραζιλιάνικες μπύρες το 2006 και ντύθηκε με τα χρώματα της Σελεσάο τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο, πριν ξυπνήσει από τον εφιάλτη.

Κόμπε, Τζόρνταν και Μπερντ

Σίγουρα τον Κόμπε Μπράιαντ να τραγουδάει δεν τον έχετε ξαναδεί. Ο άσος των Λέικερς μαζί με τον Μάικλ Φελπς διαφήμισαν το 2008 ένα παιχνίδι καραόκε.

Αξέχαστη είναι και η διαφήμιση των θρύλων του μπάσκετ, Μάικλ Τζόρνταν και Λάρι Μπερντ για τα Mc Donalds...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα