Η… τριάδα θανάτου της Γαλατά (pics+vids)

Φάνης Παναγιώτου
Η… τριάδα θανάτου της Γαλατά (pics+vids)
Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Γαλατάσαραϊ (21:45, ΔΤ) και το gazzetta.gr παρουσιάζει τους τρεις παίκτες που… απειλούν τους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Το… ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού ξεκίνησε θετικά, καθώς ναι μεν οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες κόντρα στην Ουνικάχα Μάλαγα, ωστόσο, στο τέλος εκείνοι ήταν που πανηγύρισαν στο ΣΕΦ. Επόμενος αντίπαλος για τους Πρωταθλητές Ευρώπης είναι η Γαλατάσαραϊ, που επίσης μπήκε με το… δεξί στη διοργάνωση, αφού πέρασε με σπουδαία νίκη από την έδρα της Σιένα (δείτε το video). Το έργο της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα μόνο εύκολο δεν προβλέπεται στην Πόλη και το gazzetta.gr παρουσιάζει τους τρεις παίκτες των πρωταθλητών Τουρκίας που απειλούν περισσότερο την άμυνα των Πειραιωτών.

ΚΑΡΛΟΣ ΑΡΟΓΙΟ

Ο Πορτορικανός γκαρντ (ύψος 1.88μ.) έχει φτάσει πλέον σε ηλικία 34 ετών, ωστόσο παραμένει ακόμα ικανός να κάνει τη διαφορά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Κάρλος Αρόγιο δεν έγινε ποτέ ντραφτ, αγωνίστηκε, όμως, για αρκετά χρόνια στο NBA και έχει φορέσει τις φανέλες των Ράπτορς, των Νάγκετς, των Τζαζ, των Πίστονς, των Μάτζικ, των Χιτ και των Σέλτικς. Πρώτη του ομάδα στην Ευρώπη ήταν η -τότε- Ταού Κεράμικα (2002), ωστόσο τη διαφορά την έκανε αρχικά τη σεζόν 2008-2009 στο Ισραήλ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και εν συνεχεία στη Μπεσίκτας (2011-2012), με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Τουρκίας, το Κύπελλο και το Eurochallenge.

Από πέρυσι ο Κάρλος Αρόγιο φοράει τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ και αποτελεί τον... κινητήριο μοχλό των πρωταθλητών Τουρκίας. Την περασμένη σεζόν σημείωνε 13.3 πόντους (46.4% στα δίποντα, 42.7% στα τρίποντα), κατέβαζε 2.9 ριμπάουντ και μοίραζε 4.3 ασίστ κατά μέσο όρο ανά αγώνα. Φέτος συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, καθώς στη νίκη της Γαλατά επί της Σιένα, για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, μέτρησε 21 πόντους και 4 τελικές πάσες…

ΖΟΡΑΝ ΕΡΤΣΕΓΚ

Ο Σέρβος φόργουορντ (ύψος 2.11μ.) βρίσκεται πλέον σε ηλικία 28 ετών και δείχνει να έχει βρει τον... άνθρωπο του! Τι εννοούμε; Ο Έρτσεγκ ποτέ δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες που είχαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, στον οποία αγωνίστηκε αό το 2008 έως το 2011. Τη σεζόν που αγωνίστηκε ως δανεικός στον Πανιώνιο (2009-2010) είχε αρκετά θετική παρουσία, ωστόσο το... ξεπέταγμα το έκανε με τη φανέλα της Μπεσίκτας την αγωνιστική περίοδο 2011-2012. Με την τουρκική ομάδα κατέκτησε το εγχώριο νταμπλ και το Eurochallenge (παρέα με τον Κάρλος Αρόγιο) και πέρυσι το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, εκεί όπου δεν κατάφερε να πείσει με τις εμφανίσεις του τον Ετόρε Μεσίνα, ο οποίος του έδωσε... συμπληρωματικό ρόλο.

Φέτος ο Ζόραν Έρτσεγκ επέστρεψε στην Τουρκία και συνεργάζεται ξανά -όπως και στη Μπεσίκτας- με τον Εργκίν Αταμάν. Οι έως τώρα εμφανίσεις του Σέρβου δείχνουν ξεκάθαρα πως με τον Αταμάν προπονητή, ο πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού βελτιώνεται προς το καλύτερο. Στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας με τη Σιένα μέτρησε 15 πόντους (3/5 τρίποντα) και 11 ριμπάουντ, ενώ στο ντέρμπι για το πρωτάθλημα κόντρα στη Μπεσίκτας (νίκη με 87-82) σημείωσε 19 πόντους και κατέβασε 7 ριμπάουντ.

ΤΖΑΜΟΝ ΓΚΟΡΝΤΟΝ

Ο Τζαμόν Γκόρντον αγωνίζεται για δεύτερη χρονιά με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ. Ο Αμερικανός γκαρντ (ύψος 1.93μ.) ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Μπολόνια (φοίτησε στο Mississippi State αλλά δεν έγινε ντραφτ) και μετά από μια χρονιά στην Κροατία με την Τσιμπόνα, βρέθηκε στη Ρωσία για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Εκεί έμεινε για δύο σεζόν και η παρουσία του κρίνεται θετική, ειδικά την πρώτη χρονιά, όπου είχε διψήφιο αριθμό πόντων κατά μέσο όρο.

Φέτος, στα 26 του χρόνια, δείχνει πιο ώριμος από ποτέ και με το... δολοφονικό του σουτ ηγείται της ομάδας του Εργκίν Αταμάν. Στο πρωτάθλημα κόντρα στη Μπεσίκτας μέτρησε 19 πόντους, ενώ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας με αντίπαλο τη Σιένα είχε 18 με 4/8 τρίποντα.

Δείτε ολόκληρη την αναμέτρηση Σιένα - Γαλατάσαραϊ:

Δείτε highlights του Κάρλος Αρόγιο και του Τζαμόντ Γκόρντον: