Ο Μαρινάκης που θα αγαπήσουν στον Παναθηναϊκό!

Ο Μαρινάκης που θα αγαπήσουν στον Παναθηναϊκό!

Γιώργος Βροντάκης
Ο Μαρινάκης που θα αγαπήσουν στον Παναθηναϊκό!

bet365

Ο Νίκος Μαρινάκης είναι το νέο μεγάλο ταλέντο του Παναθηναϊκού και το gazzetta.gr τον παρουσιάζει.

Το επώνυμο Μαρινάκης δεν είναι και το πιο αγαπητό στον κόσμο του Παναθηναϊκού καθώς το έχει συνδέσει με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Ομως, ένας πιτσιρικάς ο Νίκος Μαρινάκης μπορεί να κάνει τους πράσινους και να τον χειροκροτήσουν αλλά και να φωνάξουν συνθήματα αγάπης για τον... Μαρινάκη.

Ο βασικός δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με τη Λάτσιο έκανε σπουδαίο ματς και έδειξε πως έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Αλλωστε ο Γιάννης Αναστασίου αναμένεται να του δώσει φανέλα βασικού στον νέο Παναθηναϊκό που χτίζει.

Από τον Ηρόδοτο στην Παιανία

Ο γεννημένος στις 13 Σεπτεμβρίου του 1993 στην Κρήτη βρίσκεται στον Παναθηναϊκό από το 2008, όταν και άφησε τη γενέτειρα του το Ηράκλειο και την ομάδα του Ηροδότου για να ενταχθεί στις Ακαδημίες της Παιανίας.

Εισήγηση του Ζεσουάλδο Φερέιρα

Ο διεθνής δεξιός μπακ ξεκίνησε την πορεία του από τις ακαδημίες του Ηροδότου και το καλοκαίρι του 2012 είναι επαγγελματίας στον Παναθηναϊκό, μετά από εισήγηση του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Μάλιστα, η υπογραφή Μαρινάκη θα δώσει ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία του Ηροδότου που είναι περίπου 15.000 ευρώ αν πάρει χρόνο συμμετοχής σε επίσημο ματς με το τριφύλλι.

Πρώτη αποστολή

Ο Νίκος Μαρινάκης βρέθηκε για πρώτη φορά σε αποστολή του Παναθηναϊκού στις 12 Νοεμβρίου του 2012 στο παιχνίδι με την Κέρκυρα. Οι πράσινοι, τότε, ήρθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο νησί των Φαιάκων.

Ξεκίνησε ως στόπερ

Ο 20χρονος αμυντικός ήταν βασικό δεξί μπακ στην ομάδα Κ-20 του Παναθηναϊκού, υπό τις οδηγίες του Χουάν Ραμόν Ρότσα και παρότι ξεκίνησε ως στόπερ, τα πήγε πολύ καλά στο δεξί άκρο της άμυνας δείχνοντας πως, κρατάει τη θέση του με επιτυχία, ενώ παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες.

Το επαγγελματικό συμβόλαιο

Ο Νίκος Μαρινάκης στις 28 Ιουνίου του 2012 έγινε ένας ακόμη νεαρός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που προβιβάστηκε σε επαγγελματία. Ο νεαρός άσος μετέβη στα γραφεία της ΠΑΕ στο Μαρούσι και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το Τριφύλλι.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ο ποδοσφαιριστής Νίκος Μαρινάκης υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο.

«Να αποδείξω ότι αξίζω»

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη ο νεαρός διεθνής προέβη στην ακόλουθη δήλωση τότε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Τώρα αρχίζει η δουλειά για μένα γιατί θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας και να αποδείξω ότι αξίζω την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν προσφέροντάς μου αυτό το συμβόλαιο. Στόχος μου είναι να δουλέψω με την πρώτη ομάδα και, εφόσον κρίνει ο προπονητής ότι μπορώ, να πάρω κάποιες συμμετοχές».

Καμία βασική πράσινη προετοιμασία

Ο Νίκος Μαρινάκης δεν πήρε πέρσι μέρος στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Αυστρία επειδή ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Ελλάδας U19 για το Euro U19 που έγινε στην Εσθονία φτάνοντας μέχρι τον τελικό, ενώ και φέτος ήταν στις επιλογές της γαλανόλευκης για το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων της Τουρκίας και έχασε και τη φετινή προετοιμασία.

Ο νεαρός άσος πήρε μέρος στο δεύτερο στάδιο της φετινής προετοιμασίας του τριφυλλιού στη Γαλλία.

Κοντά στον ΟΦΗ

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Νίκος Μαρινάκης έφτασε μια ανάσα από το να συνεχίσει την καριέρα του στον ΟΦΗ. Οι κρητικοί είχαν δείξει καιρό το ενδιαφέρον τους για τον νεαρό μπακ και είχαν βρει την χρυσή τομή.

Ο Παναθηναϊκός ήρθε σε συμφωνία με τον ΟΦΗ για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή μέχρι το καλοκαίρι. Ο διεθνής άσος είχε χαιρετήσει μάλιστα τους συμπαίκτες του στην ομάδα Νέων, αλλά τελικά παρέμεινε στην Παιανία, καθώς οι «πράσινοι» δεν δέχτηκαν να τον παραχωρήσουν ως ελεύθερο στον ΟΦΗ.

Δις πρωταθλητής

Ο Νίκος Μαρινάκης δεν έχει πάρει ακόμα επίσημη συμμετοχή με την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού, ωστόσο υπολογίζεται από τον Γιάννη Αναστασίου για φέτος, ενώ στο παλμαρέ του έχει και δύο πρωταθλήματα.

Το 2009 ήταν στην Κ18 του τριφυλλιού που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας μέσα στο «Καραϊσκάκης» νικώντας τον Ολυμπιακό με 3-0. Οι παίκτες του Κώστα Ταράση πανηγύρισαν το πρωτάθλημα στον Πειραιά και τότε στην τωρινή ομάδα βρίσκονται εκτός από τον Μαρινάκη, οι Στέφανος Καπίνο, Χάρης Μαυρίας, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και ο Κώστας Αποστολόπουλος.

Το δεύτερο του πρωτάθλημα ήταν το 2012 με τους Νέους (Κ20) του Παναθηναϊκού. Αυτή τη φορά η κούπα σηκώθηκε στη Λεωφόρο με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Ευγνώμων σε Ρότσα και Σαμαρά

Ο Νίκος Μαρινάκης έχει μόνο καλά λόγια να πει για τον Χουάν Ραμόν Ρότσα και τον Γιάννη Σαμαρά. Για τον Αργεντινό προπονητής είχε δηλώσει παλαιότερα: «Ο κ. Ρότσα είναι ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει και πιστεύω ότι λειτουργεί πολύ καλά για το κλίμα της ομάδας. Αυτό είναι το κλειδί και αυτό που έχει αλλάξει κατά τη γνώμη μου. Και βεβαίως παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και είναι αυτό που αξίζει στον Παναθηναϊκό», ενώ για τον υπεύθυνο των Ακαδημιών του τριφυλλιού είχε αναφέρει: «Σίγουρα τα τελευταία χρόνια, ειδικά και με τον κ. Σαμαρά, αλλά και με όλους τους προπονητές, γίνεται πολλή καλή δουλειά. Βλέπουμε μεγάλη βελτίωση ο κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά και πιστεύω ότι αν συνεχιστεί, θα έχουμε μεγάλες βλέψεις για το μέλλον».

Έμπειρος διεθνής

Ο δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού μπορεί να γίνεται τον Σεπτέμβρη 20 ετών, όμως, μπορεί να χαρακτηριστεί έμπειρος με την Εθνική Ελλάδος.

Η πρώτη του κλήση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν τον Οκτώβριο του 2008 για την ομάδα U-16. Δύο χρόνια αργότερα βρέθηκε στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-17 που έγινε στο Λιχτενστάιν.

Το 2011 πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-19 της Ρουμανίας, ενώ πέρσι σε αυτό της Εσθονίας. Τελευταία διοργάνωση που συμμετείχε με το εθνόσημο ήταν στο Μουντιάλ Νέων που έγινε αυτό το καλοκαίρι στην Τουρκία.

Ο Νίκος Μαρινάκης έχει όλα τα φόντα για να αγαπηθεί από τον κόσμο του Παναθηναϊκού και είναι από τους παίκτες που έχει τα προσόντα να κάνει σπουδαία καριέρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα