Στην κορυφή η Ντόρτμουντ

Γιώργος Καραμάνος
Στην κορυφή η Ντόρτμουντ

bet365

Με 80.558 διατεθειμένα εισιτήρια η Μπορούσια έγινε η ομάδα με τον μεγαλύτερο μέσο όρο οπαδών ανά παιχνίδι της. Τι έκαναν οι άλλοι μεγάλοι σύλλογοι.

Η εκπληκτική περσινή σεζόν της Ντόρτμουντ την απογείωσε στις προτιμήσεις των ουδέτερων και την κατέστησε ιδιαίτερα αγαπητή στις τάξεις των ουδέτερων. Το εν λόγω στατιστικό αποτυπώθηκε πρόσφατα και εδώ στο gazzetta.gr, όταν θέσαμε το ερώτημα: Τι ομάδα είσαι; Εκεί όπου κόντρα σε κάθε πρόβλεψη η παρέα του Γίργκεν Κλοπ άφησε κατά πολύ πίσω της τη Μπάγερν σε επίπεδο Μπουντεσλίγκα, ενώ και σε γενικότερα ευρωπαϊκό επίπεδο ήταν η 9η πιο αγαπημένη των Ελληνων ποδοσφαιρόφιλων.

Λογικά λοιπόν κάπως έτσι θα συμβαίνει και στον υπόλοιπο κόσμο. Ασχέτως πάντως με τα στατιστικά και τους ουδέτερους, η Μπορούσια έχει τους δικούς της κανονικούς οπαδούς που λατρεύουν να τη βλέπουν από κοντά. Και αυτό δεν είναι μία μόδα που ταιριάζει με το πανέμορφο παιχνίδι των Γκουντογκάν και ΣΙΑ, αλλά συνέβαινε ανέκαθεν, ακόμα δηλαδή και σε καιρούς χαλεπούς.

Απλά αυτή τη φορά το... καλό παράγινε και σύμφωνα με μία έρευνα της αξιόπιστης εταιρείας «Pluri Consultoria», η Ντόρτμουντ είναι η ομάδα που πούλησε τα περισσότερα εισιτήρια για την σεζόν 2012-'13. Ο μέσος όρος έφτασε το μαγικό νούμερο 80.558, με την επίσημη χωρητικότητα του «Βεστφάλεν» να ανέρχεται στις 80.700 θέσεις. Μιλάμε δηλαδή για πληρότητα 100%, κάτι που συνέβη και στο «Ολντ Τράφορντ». Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε Μ.Ο. 75.530, μόλις δηλαδή 281 λιγότερα από την επίσημη χωρητικότητα του γηπέδου της.

ΕΔΩ μπορείτε να μεταφερθείτε στο PDF της «Pluri Consultoria» και να δείτε ο καθένας τα εισιτήρια της δικής του ομάδας!

Το 100% (δείγμα του ότι χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερο γήπεδο) άγγιξαν επίσης η 4η στην κατάταξη Μπάγερν (71.000, πέρσι είχε 2.000 λιγότερα), η 7η Αρσεναλ (60.079), το 8ο Αμβούργο (52.931), οι 25οι Σίατλ Σάουντερς (43.104) και η 45η Τότεναμ (36.240). Γενικότερα πάντως οι γερμανικοί σύλλογοι βρίσκονται στην κορυφή της συνολικής πληρότητας με νούμερα που δεν πέφτουν κάτω από το 85% και αρκετούς εξ αυτών να φτάνουν ακόμα και στο 99% (Σάλκε, Γκλάντμπαχ, Βέρντερ).

Αντιθέτως, σε σχέση με τη Μπουντεσλίγκα, αλλά και την Πρέμιερλιγκ, αυτό που διαπιστώνεται στην καταγραφή, είναι η απουσία του κοινού από Ιταλια και Ισπανία. Χαρακτηριστικό είναι το ότι η 3η σε εισιτήρια Μπαρτσελόνα, είχε Μ.Ο 71.681, με το «Καμπ Νόου» να χωράει 99.354 νοματαίους (μόλις 72% πληρότητα), ενώ και η 5η Ρεάλ είχε 69.262 εισιτήρια αντί 85.454 (81%). Επίσης ενδιαφέρον είναι το ότι η ομάδα του Σιάτλ των Η.Π.Α. Οι Σάουντερς μαζεύουν πολύ κόσμο, ενώ οι Γκλάσκοου Ρέιντζερς που αγωνίστηκε στην 3η κατηγορία, είχε 45.744 φίλους της σε κάθε ματς (90%).

Οσο για τις ελληνικές ομάδες; Δεν υπήρχε καμία στις πρώτες 100!

Follow me: jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα