Οι... «Άγγλοι» της Μαδρίτης (pics)

Οι... «Άγγλοι» της Μαδρίτης (pics)

Δημήτρης Βέργος
Οι... «Άγγλοι» της Μαδρίτης (pics)

bet365

Το gazzetta.gr με αφορμή την επικείμενη μεταγραφή του Γκάρεθ Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης παρουσιάζει την... τάση των «Μερένχες» να πραγματοποιούν μεταγραφές από συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ.

Όλα δείχνουν έτοιμα για το μεγάλο deal. Ο Γκάρεθ Μπέιλ φαίνεται πως βρίσκεται προ των πυλών του Μπερναμπέου, αφού και ο ίδιος ξεκαθάρισε στον Άντρε Βίλας-Μπόας πως θέλει να πάρει μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «Μερένχες» βαδίζουν έτσι σε μία ακόμα μεταγραφή από σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς συνολικά 16 παίκτες από το Νησί έχουν μετακομίσει στη «Βασίλισσα» τα τελευταία 15 χρόνια. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τα... ψώνια των Μαδριλένων από την Πρέμιερ Λιγκ.

Στιβ ΜακΜάναμαν (Από Λίβερπουλ ελεύθερος – 1999)

Ο Άγγλος εξτρέμ θα αποτελούσε τον πρώτο παίκτη που θα υπέγραφε στη Ρεάλ Μαδρίτης από την αγγλική Πρέμιερ Λιγκ το 1999 έχοντας μείνει ελεύθερος από τη Λίβερπουλ. Ο ΜακΜάναμαν θα έπεφτε σε μια χρυσή εποχή για τους Μερένχες, κατακτώντας δύο Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, στα τέσσερα χρόνια της παρουσίας του στη Μαδρίτη δεν κατάφερε να καθιερωθεί πατώντας με το ένα πόδι στην ενδεκάδα και με το άλλο στον πάγκο.

Νικολά Ανελκά (Από Άρσεναλ έναντι 35 εκατ. ευρώ – 1999)

Ο «μπόμπερ» της Άρσεναλ ήταν ο μεγάλος πόθος της Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 1999. Ο μετρ του είδους Αρσέν Βενγκέρ στο να αγοράζει φτηνά και να πουλάει ακριβά έστειλε με τις... ευλογίες του τον Ανελκά στο Μπερναμπέου έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Γάλλος όμως απογοήτευσε με δύο γκολ σε 19 εμφανίσεις και η Ρεάλ τον... έστειλε πίσω στην Παρί με ένα ανάλογο ποσό τον επόμενο χρόνο.

Ντέιβιντ Μπέκαμ (Από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 37,5 εκατ. ευρώ – 2003)

Το καλοκαίρι του 2003 η Ρεάλ Μαδρίτης πιστή στην πολιτική των μεταγραφών μεγάλων αστεριών του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα έφερνε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ στη Μαδρίτη. Ο Άγγλος σταρ θα κατέφθανε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 37,5 εκατομμυρίων ευρώ, τραβώντας για άλλη μια φορά τα μάτια όλου του πλανήτη πάνω του.

Τζόναθαν Γούντγκεϊτ (Από Νιούκαστλ έναντι 18,3 εκατ. ευρώ – 2004)

Η Ρεάλ Μαδρίτης το 2004 έφερνε ένα από τα καλύτερα σέντερ μπακ του αγγλικού ποδοσφαίρου στο Μπερναμπέου. Ο Τζόναθαν Γούντγκεϊτ που πολλοί πίστευαν ότι θα εξελισσόταν σε έναν μεγάλο Άγγλο κεντρικό αμυντικό θα ερχόταν από τη Νιούκαστλ έναντι ενός τρελού ποσού των 18,3 εκατομμυρίων ευρώ. Αποδείχθηκε όμως «γυάλινος» και σε συνδυασμό με τις κακές εμφανίσεις του είχαν ως αποτέλεσμα να παίξει μόλις σε 12 ματς μέσα σε τρεις σεζόν.

Μάικλ Όουεν (Από Λίβερπουλ έναντι 12 εκατ. ευρώ – 2004)

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα «έκλεινε» ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του αγγλικού ποδοσφαίρου τον Αύγουστο του 2004 για 12 εκατομμύρια ευρώ. Ο Μάικλ Όουεν αποφάσισε να αφήσει τα γνωστά του λημέρια στο Άνφιλντ για να παίξει στους Γκαλάκτικος της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά η παρουσία του στο Μπερναμπέου ήταν πολύ σύντομη. Μόλις μια σεζόν κάθισε στην ισπανική πρωτεύουσα, σημειώνοντας ωστόσο 13 τέρματα. Ένα χρόνο μετά θα γύριζε στο Νησί και τη Νιούκαστλ.

Τόμας Γκράβεσεν (Από Έβερτον έναντι 3,4 εκατ. ευρώ – 2005)

Ένα όνομα που προκάλεσε έκπληξη με τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αναμφισβήτητα αυτό του Δανού μέσου της Έβερτον τον Γενάρη 2005. Ο σκληροτράχηλος Γκράβεσεν θα υπέγραφε στη Ρεάλ Μαδρίτης, σε μία μεταγραφή που κόστισε 3,4 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ήταν σαν να μην πάτησε ποτέ το πόδι του στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Ρουντ φαν Νίστελροϊ (Από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 15 εκατ. ευρώ – 2006)

Το μεγάλο «κανόνι» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ολλανδός Ρουντ φαν Νίστελροϊ θα γινόταν Μαδριλένος το καλοκαίρι του 2006 έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ. Στο Μπερναμπέου θα ξεκινούσε δυναμικά και στις δύο πρώτες σεζόν θα «μάτωνε» τα αντίπαλα δίχτυα. Τα προβλήματα τραυματισμού και οι εγχειρήσεις όμως στην πορεία θα του έκοβαν τη φόρα και το 2010 η Ρεάλ Μαδρίτης θα τον άφηνε ελεύθερο για να υπογράψει στο Αμβούργο.

Άριεν Ρόμπεν (Από Τσέλσι έναντι 36 εκατ. ευρώ – 2007)

Ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του ολλανδικού ποδοσφαίρου θα πάταγε το πόδι του στη Μαδρίτη το 2007. Πρώτα η Ρεάλ Μαδρίτης θα «έσκαγε» 36 εκατομμύρια ευρώ στον Αμπράμοβιτς. Τα λεφτά πολλά, όπως και οι προσδοκίες, αλλά ο Ρόμπεν δεν τις εκπλήρωσε και μετά από δύο χρόνια οι Μαδριλένοι τον... ξεφορτώθηκαν έναντι 24 εκατ. στην Μπάγερν όπου ο Ολλανδός βρήκε τελικά τον παράδεισό του.

Ζέρζι Ντούντεκ (Από Λίβερπουλ ελεύθερος - 2007)

Ο Πολωνός τερματοφύλακας ήρθε ως ελεύθερος από τη Λίβερπουλ το 2007 στο Μπερναμπέου, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να εκθρονίσει τον Ίκερ Κασίγιας κάτω από τα δοκάρια. Έμεινε τέσσερα χρόνια, πραγματοποιώντας μόλις δύο συμμετοχές, κλείνοντας έτσι κάπως άδοξα την καριέρα του.

Γκάμπριελ Χάιντσε (Από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 12 εκατ. ευρώ – 2007)

Το 2007 οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Αργεντινού αμυντικού στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκαναν τη Ρεάλ Μαδρίτης να ρίξει στο τραπέζι 12 εκατομμύρια ευρώ και να τον ντύσει στα λευκά. Παρά τις προσδοκίες που υπήρχαν ο Χάιντσε δεν κατάφερε να πιάσει και δύο χρόνια μετά παραχωρήθηκε στη Μαρσέιγ με μόλις 1,5 εκατομμύριο.

Κριστιάνο Ρονάλντο (Από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 94 εκατ. ευρώ – 2009)

Ένα σίριαλ που κράτησε μήνες θα ολοκληρωνόταν με θετική κατάληξη για τη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2009. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έμπαινε στην οικογένεια των Μερένχες σε μια μεταγραφή που θα έσπαγε όλα τα ρεκόρ φτάνοντας το ιλιγγιώδες ποσό των 94 εκατομμυρίων ευρώ. Η πορεία του μέχρι σήμερα γνωστή, καθώς με τα απίστευτα πράγματα που κάνει στον αγωνιστικό χώρο και με τα γκολ που σημειώνει κάνει απόσβεση του μυθικού συμβολαίου του στη Μαδρίτη.

Τσάμπι Αλόνσο (Από Λίβερπουλ έναντι 35,4 εκατ. ευρώ – 2009)

Ο Ισπανός μέσος έφτιαξε το όνομά του με τις συγκλονιστικές εμφανίσεις του στον χώρο της μεσαίας γραμμής της Λίβερπουλ και το 2009 πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Η Ρεάλ Μαδρίτης τον ήθελε πολύ και ο... γάμος δεν ήταν δυνατόν να χαλάσει. Χρειάστηκαν βέβαια 35,4 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ με τον Τσάμπι Αλόνσο να αποτελεί το μηχανάκι της «Βασίλισσας» στον χώρο της μεσαίας γραμμής τα τελευταία χρόνια.

Αλβάρο Αρμπελόα (Από Λίβερπουλ έναντι 4 εκατ. ευρώ - 2009)

Ο Ισπανός πλάγιος μπακ ξεκίνησε από τα φυτώρια της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία δεν διέκρινε κάτι αξιόλογο στο ταλέντο του και αποφάσισε το 2006 να τον παραχωρήσει στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Ένα χρόνο μετά ο Ράφα Μπενίτεθ τον έφερε στη Λίβερπουλ και το 2009 οι «Μερένχες» αποφάσισαν να τον ξαναφέρουν στο Μπερναμπέου έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ, μια μεταγραφή που ξάφνιασε πολλούς.

Λασανά Ντιαρά (Από Πόρτσμουθ έναντι 20 εκατ. ευρώ – 2009)

Τον Ιανουάριο του 2009 πολλοί εξέφρασαν την έκπληξή τους βλέποντας τη Ρεάλ Μαδρίτης να δαπανάει 20 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει τον Λασανά Ντιαρά από την Πόρτσμουθ. Ο Γάλλος μέσος δεν αποτελούσε κάποιο από τα μεγάλα ονόματα για να δικαιολογεί αυτό το ποσό. Στα τέσσερα χρόνια της παρουσίας του στο Μπερναμπέου πήρε πάντως σχετικά αρκετές συμμετοχές, οι οποίες ωστόσο κρίνονται μέτριες.

Ρικάρντο Καρβάλιο (Από Τσέλσι έναντι 8 εκατ. ευρώ – 2010)

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει αγαπημένα παιδιά και ένα από αυτά είναι και ο Ρικάρντο Καρβάλιο. Έχοντας συνεργαστεί μαζί σε Πόρτο και Τσέλσι, ο Πορτογάλος τεχνικός έφερε τον συμπατριώτη του στο Μπερναμπέου το 2010 έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ από το Στάμφορντ Μπριτζ θέλοντας να προσθέσει εμπειρία στα μετόπισθεν.

Λούκα Μόντριτς (Από Τότεναμ έναντι 30 εκατ. ευρώ – 2012)

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του στον χώρο της μεσαίας γραμμής της Τότεναμ έπεισαν τη Ρεάλ Μαδρίτης να βάλει για ακόμη μια φορά το χέρι στην τσέπη και να πραγματοποιήσει μια μεταγραφή εκατομμυρίων. Ο λόγος για τον Κροάτη Λούκα Μόντριτς. Συνολικά 30 εκατ. ευρώ χρειάστηκαν για να έρθει στο Μπερναμπέου, αλλά στον πρώτο χρόνο της παρουσίας του εκεί δεν ξεδίπλωσε το τεράστιο ταλέντο του. Μένει να φανεί στην πορεία μιας και ο Αντσελότι δείχνει να τον πιστεύει.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα