Τα «10»άρια του Παναθηναϊκού!

Τα «10»άρια του Παναθηναϊκού!

Γιώργος Βροντάκης
Τα «10»άρια του Παναθηναϊκού!

bet365

Ο Ζέκα θα φοράει το «10» τη νέα σεζόν και το gazzetta.gr παρουσιάζει τους παίκτες που είχαν το συγκεκριμένο νούμερο στην πλάτη τους τη νέα χιλιετία!

Τη φανέλα με το νούμερο 10 στην πλάτη, το... κουβαλούν συνήθως οι ποδοσφαιριστές με μεγάλη ποιότητα, οι σούπερ σταρ, οι ηγέτες και γενικά το μεγάλο όνομα της εκάστοτε ομάδας. Στον Παναθηναϊκό αυτό δεν ισχύει πάντα, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Από τη νέα σεζόν το «10» βρήκε κάτοχο στον Χοσέ Ζέκα. Ο Πορτογάλος μέσος επιλέχτηκε από τον Γιάννη Αναστασίου να κουβαλήσει αυτό το βάρος, καθώς είναι από τους πιο παλιούς παίκτες του τριφυλλιού, ενώ θα έχει και το πράσινο περιβραχιόνιο.

Το gazzetta.gr με αφορμή αυτό το περιστατικό παρουσιάζει τους παίκτες του Παναθηναϊκού που φόρεσαν το νούμερο 10 τα τελευταία χρόνια.

Ο άτυχος Γερμανός

Από το 2000 και μετά το «10» φόρεσαν εφτά ποδοσφαιριστές. Στη νέα χιλιετία ο Παναθηναϊκός είχε στο ρόστερ του τον Καρλ Χάιντς Φλίπσεν. Ο Γερμανός πήγε στην Παιανία το καλοκαίρι του 1999 και έδειξε από την αρχή πως ο «10» στην πλάτη βρήκε άξιο κάτοχο. Πέτυχε έξι γκολ στις πρώτες δέκα αγωνιστικές, αλλά στις 9 Δεκεμβρίου του 1999 τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τη Λα Κορούνια καθώς υπέστη ρήξη χιαστού. Η εγχείρηση στη Γερμανία απέτυχε και 3,5 μήνες μετά ξαναμπήκε στο χειρουργείο, αυτή τη φορά με γιατρό τον Αργύρη Μήτσου. Συνολικά είχε 19 αγώνες και 8 γκολ με την πράσινη φανέλα.

Ο φιλόδοξος Γκανέζος

Ο επόμενος κάτοχος του «10» ήταν ο Ντέρεκ Μπόατενγκ. Ο Γκανέζος έδειξε τα διαπιστευτήρια του στην Καλαμάτα με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 2001 να πάρει μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Ομως, ο Αφρικανός έμεινε στην Παιανία μόλις για έναμιση χρόνο καθώς είχε μερικά... κουσούρια προλαβαίνοντας να αγωνιστεί σε 24 ματς με την πράσινη φανέλα και να σημειώσει τρία τέρματα.

Από Αφρικανό σε Αφρικανό

Μετά τον Μπόατεγκ, ένας άλλος Αφρικανός πήρε τη φανέλα τη σεζόν 2003-04. Ο Ζοέλ Επαλέ μετακόμισε από τη Θεσσαλονίκη (Αρης) στην Αθήνα και παρότι έμεινε δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό για μια είχε το «10» στην πλάτη. Ο Καμερουνέζος μέσος έπαιξε σε 15 ματς και σκόραρε μια φορά.

Ο άξιος Αργεντινός

Μετά τον Καρλ Χάιντς Φλίπσεν, ο Εζεκίελ Γκονζάλες ήταν ο άξιος κάτοχος του «10». Ο Αργεντινός ξεκίνησε με το «40», αλλά μετά άλλαξε και ως ηγέτης πήρε το δέκα το καλό. Ο Έκι φόρεσε για τρία χρόνια τη φανέλα του Παναθηναϊκού, συμμετέχοντας σε 72 παιχνίδια και πετυχαίνοντας 14 τέρματα.

Ο Γκονζάλες διακρίθηκε για το πάθος και τη μαχητικότητά του, όμως, αυτό πολλές φορές δημιούργησε προβλήματα στην Παιανία με τον Αργεντινό να δημιουργεί συνεχώς τσακωμούς με συμπαίκτες του, ενώ είχε και αρκετούς τραυματισμούς.

Ο προβληματικός Βραζιλιάνος

Τη σεζόν 2008-09, ο Κλέιτον Σίλβα έχοντας εντυπωσιάσει με την ΑΕΛ πήγε στον Παναθηναϊκό για 1,5 εκατομμύριο ευρώ και πήρε το νούμερο 10. Ξεκίνησε καλά, αλλά η προβληματική του συμπεριφορά και τα ξενύχτια δεν τον άφησαν να... πιάσει με το τριφύλλι.

Συνολικά αγωνίστηκε σε 54 αναμετρήσεις και πανηγύρισε 12 φορές, όμως, είχε δοθεί δανεικός στη Μέταλουργκ Ντόνετσκ πριν ξανά επιστρέψει στα πράσινα.

Ο άπραγος Γάλλος

Την αγωνιστική περίοδο 2009-10, το νούμερο 10 στην πλάτη δεν είχε κάτοχο και την επόμενη χρονιά το πήρε μια από τις καλές (ως όνομα) μεταγραφές του Παναθηναϊκού, ο Σίντνεϊ Γκοβού. Ο Γάλλος στις 2 Ιουλίου του 2010 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και πήγε με πολλές φιλοδοξίες στην Παιανία, αλλά δεν έκανε σχεδόν τίποτα.

Ο διεθνής μέσος ήταν απογοητευτικός λόγω διάφορων εξωαγωνιστικών περιπετειών του (ξενυχτιών), προσωπικών του προβλημάτων, καθυστερήσεων στην προπόνηση και πέρασε στο περιθώριο με αποτέλεσμα στο τέλος της σεζόν το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό να λήγει και να μένει ελεύθερος, έπειτα από συμβιβασμό. Μάλιστα, πληρωνόταν ανά παιχνίδι, έχοντας συνολικά 18 και ένα γκολ.

Τελευταίος ο Λάζαρος

Επόμενος και τελευταίος κάτοχος του «10» πριν τον Ζέκα, ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο διεθνής μέσος το καλοκαίρι του 2008 είχε υπογραφεί στον Παναθηναϊκό έναντι συμβολαίου 2,2 εκατομμυρίων ευρώ και επέλεξε το νούμερο τη σεζόν 2011-12.

Ο Λάζος είχε μερικά προβλήματα τραυματισμών και από τον Ιανουάριο του 2013 αγωνίζεται με τα χρώματα της Μπολόνια, ενώ πρόλαβε να παίξει σε 76 ματς με το τριφύλλι στο στήθος και να σκοράρει 12 φορές.

Δομάζος, Ρότσα και οι άλλοι

Τη φανέλα με το νούμερο 10 στην πλάτη και το τριφύλλι στο στήθος έχουν φορέσει... μορφές του ελληνικού αθλητισμού όπως ο Βαγγέλης Πανάκης, ο Μίμης Δομάζος, ο Μάικ Γαλάκος, ο Γιώργος Δεληκάρης, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο Κώστας Φρατζέσκος, ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι (είχε και το «7») και ο Σπύρος Μαραγκός.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα