Σαβιόλα ο 14ος!

Σαβιόλα ο 14ος!

Σαβιόλα ο 14ος!

bet365

Ο Χαβιέ Σαβιόλα έγινε ο 14ος Αργεντινός που θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τι έκαναν οι υπόλοιποι.

Αναμφίβολα, ο 32χρονος επιθετικός που έχει αγωνιστεί σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπενφίκα και Μάλαγα είναι το μεγαλύτερο όνομα από την Αργεντινή που έχει αγωνιστεί στο «Καραϊσκάκης» με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Εκτός από τον Χαβιέ Σαβιόλα, φέτος μεταγράφηκαν στον Πειραιά άλλοι δύο συμπατριώτες του, ο Τσόρι Ντομίνγκεζ και ο Τομάς Ντε Βινσέντι συνεχίζοντας την λάτιν παροικία στο λιμάνι, αφού ήδη στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπήρχε ο Αριέλ Ιμπαγάσα.

Ο Σαβιόλα είναι ο 14ος παίκτης από την Αργεντινή που φοράει τη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο την τελευταία 20ετία και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει ποιοι ήταν και τι έκαναν με τα «ερυθρόλευκα» οι προηγούμενοι.

Φυσικά υπήρχαν και άλλοι παίκτες από την Αργεντινή που έγιναν παίκτες του Ολυμπιακού όπως ο Φούνες, αλλά εμείς θα ασχοληθούμε μόνο με τους... σύγχρονους!

Η αρχή με τον Σούρερ

Ο Γκάμπριελ Σούρερ έγινε ο πρώτος Αργεντινός που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Τη σεζόν 2004-05, οι Πειραιώτες δεν ξεκίνησαν ως πρωταθλητές καθώς είχαν χάσει τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό και απέκτησαν τον 33χρονο Σούρερ από την Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο Σούρερ έμεινε στο λιμάνι για δύο χρόνια, έχοντας 59 συμμετοχές και ένα γκολ. Μετά από ένα χρόνο κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στη Μάλαγα.

Τη σεζόν 2007-08, το «Καραϊσκάκης» έγινε... αργεντίνικη αποικία με πέντε παίκτες να φοράνε τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ήταν... Αρτσούμπι

Ο Ροντρίγκο Αρτσούμπι ήταν ο μοναδικός που δεν... έκανε τίποτα. Ο Αργεντινός αριστερός εξτρέμ βρέθηκε στον Πειραιά τον Ιανουάριο του 2008 και λίγο αργότερα (μετά από 7 ματς) ξανά γύρισε στην Αργεντινή.

Ο... υπέρβαρος Νούνιες

Ο Λιονέλ Νούνιες βρέθηκε στον Ολυμπιακό την ίδια σεζόν (Ιούνιος 2007) με τους πρωταθλητές Ελλάδος να δίνουν 3 εκατομμύρια ευρώ στην Αρχεντίνος Τζούνιορ για να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Αργεντινός επιθετικός υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, όμως, ένα χρόνο μετά πωλήθηκε με 1,5 εκατομμύριο ευρώ στην Ιντεπεντιέντε.

Με τους Πειραιώτες έπαιξε συνολικά σε 29 ματς και έβαλε 6 γκολ, με πιο χαρακτηριστικό να είναι κόντρα στον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδος στο Φάληρο. Ο Νούνιες κατηγορήθηκε και για τα περιττά κιλά του.

Ο Αργεντινός «σκύλος»

Το ίδιο καλοκαίρι βρέθηκε στον Πειραιά και ο Κριστιάν Λεντέσμα, ως πρωταθλητής με την Σαν Λορέντζο. Ο Αργεντινός αμυντικός μέσος στοίχισε στον Ολυμπιακό 1,8 εκατ. ευρώ και είχε την ευκαιρία να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ κλήθηκε στην Εθνική Αργεντινής.

Έπειτα από ένα χρόνο στον Ολυμπιακό δόθηκε δανεικός στη Σαν Λορέντζο τον Αύγουστο του 2008. Ο «σκύλος» την 1η Ιουλίου 2009 επέστρεψε στο λιμάνι και υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο. Συνολικά είχε 54 εμφανίσεις με την ερυθρόλευκη φανέλα, αλλά παραπονιόταν πολύ συχνά για τραυματισμούς.

Το μισό πόδι του Μπελούτσι

Από τις μεταγραφές λάτιν που έπιασαν στον Ολυμπιακό ήταν του Φερνάντο Μπελούτσι. Ο αρχηγός της Ρίβερ Πλέιτ ήρθε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2008 μετά από πρόταση ύψους 7.500.000 ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του.

Με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκε μέχρι το καλοκαίρι του 2009, έχοντας 52 εμφανίσεις, 9 γκολ και 7 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Μπελούτσι προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Πόρτο δίνοντας 5 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει στο «Ντραγκάο».

Άδοξο τέλος με τον Γκαλέτι

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι ήταν από τα μεγάλα ονόματα που φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού, όταν τον Ιούλιο του 2007 μεταγράφηκε στους Πειραιώτες υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας τεσσάρων χρόνων με 2,5 εκατομμύρια ευρώ να παίρνει η Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Αργεντινός 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Με τον Ολυμπιακό είχε 93 συμμετοχές και 26 γκολ και σταμάτησε προσωρινά την καριέρα του λόγω ενός προβλήματος υγείας τον Φεβρουάριο του 2010. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι.... έτρεχε στα δικαστήρια τους πρωταθλητές και τον περασμένο Γενάρη κέρδισε την δικαστική μάχη με τον Ολυμπιακό και οι Πειραιώτες θα αναγκαστεί να του δώσει 1.500.000 δολάρια.

Ο δανεικός Λέτο

Τον Ιούνιο του 2008 ο Ολυμπιακός πήρε τον Σεμπαστιάν Λέτο ως δανεικό από την Λίβερπουλ με ρήτρα αγοράς για το καλοκαίρι 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Με τα ερυθρόλευκα είχε 37 συμμετοχές και πέτυχε 3 γκολ και παρότι μετά το τέλος του δανεισμού του ο Ολυμπιακός προσπάθησε να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή, αλλά οι απαιτήσεις της Λίβερπουλ ήταν υψηλές και συνέχισε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Δεν ακούμπησε ο Ντάτολο

Τη σεζόν 2009-10, ο Χέσους Ντάτολο πέρασε και δεν ακούμπησε στον Ολυμπιακό. Στις 15 Ιανουαρίου 2010 ανακοινώθηκε η απόκτηση του ως δανεικός για έξι μήνες από τη Νάπολι με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι. Ο Αργεντινός μέσος έπαιξε μόλις σε 10 ματς, χωρίς να σκοράρει, ενώ αποβλήθηκε και μια φορά. Στο τέλος της σεζόν αποχώρησε και όλοι ήδη τον έχουν ξεχάσει.

Ο ηγέτης Ιμπαγάσα

Μια χρονιά αργότερα, ο Αριέλ Ιμπαγάσα είχε μείνει ελεύθερος από την Βιγιαρεάλ. Ο 34χρονος μετακόμισε στον Ολυμπιακό του Ερνέστο Βαλβέρδε υπογράφοντας διετές συμβόλαιο. Ο κοντοπίθαρος δημιουργικός μέσος έχει αγωνιστεί σε πάνω από 60 ματς με τα ερυθρόλευκα και συνεχίζει ακόμα και σήμερα στο «Καραϊσκάκης».

Κοστάντσο, ο χειρότερος

Ισως η χειρότερη μεταγραφή του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια είναι του Φράνκο Κοστάντσο. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας υπέγραψε τριετές συμβόλαιο στον Ολυμπιακό από τη Βασιλεία στις 9 Ιουνίου του 2011. Ο πορτιέρο ήταν ελεύθερος αλλά ο Ολυμπιακός πλήρωσε 700.000 ευρώ για τα έξι ματς του,

Εξι μήνες αργότερα (26 Ιανουαρίου 2012) το συμβόλαιο του λύθηκε και ο Κοστάντσο αποφάσισε να γίνει ψαράς.

Εντυπωσιακός με άλλον Ολυμπιακό

Ο Βιθέντε Μόνχε είχε εντυπωσιάσει με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου, όμως, όταν φόρεσε την ερυθρόλευκη του Πειραιά τη σεζόν 2011-12, δεν ήταν ο ίδιος.

Ο Αργεντινός μετά το τέλος της χρονιάς και αφού αγωνίστηκε σε 9 ματς πρωταθλήματος αποχώρησε και συμφώνησε με την τούρκικη, Ορντούσπορ. Ομως, από την Ελλάδα έφυγε ως νταμπλούχος.

Οι δύο νέοι Αργεντινοί

Φέτος, εκτός από τον Σαβιόλα στον Πειραιά μετακόμισαν και άλλοι δύο παίκτες από την Αργεντινή. Ο Τόμας Ντε Βινσέντι και ο Τσόρι Ντομίνγκεζ. Ο πρώτος είναι γνώριμος στη Super League από τη θητεία του στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο 32χρονος άσος πέρσι φορούσε τη φανέλα της Ράγιο Βαγιεκάνο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα