Ενα «μαύρο διαμάντι» (vids)

Ενα «μαύρο διαμάντι» (vids)

Ενα «μαύρο διαμάντι» (vids)

bet365

Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον Αμπντούλ Τζελίλ Ατζαγκούν και το gazzetta.gr παρουσιάζει το διαμάντι του αφρικανικού ποδοσφαίρου.

Το gazzetta.gr σας ενημέρωσε από τα ξημερώματα της Τρίτης για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον νεαρό άσο. Ο Αμπντούλ Τζελίλ Ατζαγκούν γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 1993 στο Λάγκος και παρότι είναι λίγο πάνω από 20 ετών έχει ήδη κάνει γνωστό το όνομα του στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο 20χρονος μέσος από τη Νιγηρία αγωνίζεται στους Dolphins FC της πατρίδας του και όπως είναι φυσικό δεν τον είδε κάποιος σκάουτερ από εκεί. Όμως, ο Ατζαγκούν στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων της Τουρκίας έκανε τους «κατασκόπους» να γράψουν στο μπλοκάκι τους, το όνομα του.

Ο αρχηγός της Εθνικής Νιγηρίας διέπρεψε στο ματς με την Πορτογαλία πετυχαίνοντας δύο γκολ στην ήττα με 3-2 από τους Ίβηρες.

Ο... Φρανκ Λάμπαρντ της Νιγηρίας

Ο νεαρός άσος του αρέσει να αγωνίζεται ως... Φρανκ Λάμπαρντ και παίρνει πολύ καλές θέσεις μέσα στην περιοχή για να σκοράρει, ειδικά όταν οι επιθετικοί δεν βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Αφρικανός μέσος ξεχωρίζει για την δύναμη του και την... ακρίβεια που έχει στο δεξί του πόδι. Είναι ένας παίκτης που... διαβάζει το παιχνίδι και μοιράζει μπάλα. Το μεγαλύτερο προσόν του είναι η δύναμή του για να σουτάρει και να σκοράρει από μακριά.

Αρχηγός και γνωστός στους σκάουτερ

Πάντως, ο Ατζαγκούν δεν έγινε τώρα γνώριμος στους σκάουτερ καθώς είχε πάρει μέρος και στο Μουντιάλ Κάτω των 17 ετών το 2009 σκοράροντας 4 γκολ σε 9 αγώνες με τους «αετούς» να κατακτούν την δεύτερη θέση στη διοργάνωση που έγινε στην πατρίδα τους.

Ομως, δεν ήταν το μόνο του κατόρθωμα! Το 2011 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 που πραγματοποιήθηκε στην Κολομβία. Επίσης, έχει παίξει δυο Αφρικανικά πρωταθλήματα Νέων με την Νιγηρία.

Το 2009 στο Μουντιάλ Κ17 σκόραρε δύο φορές σε εφτά αγώνες και μια χρονιά μετά στο Κ20 πέτυχε δύο γκολ σε τέσσερις συμμετοχές.

Δελφίνι...

Ο Αμπντούλ Τζελίλ Ατζαγκούν αγωνίζεται στους Ντόλφινς της Νιγηρίας από το 2008 όταν σε ηλικία 15 ετών συμμετείχε σε 25 αγώνες και πέτυχε 9 τέρματα, ενώ μια χρονιά αργότερα έπαιξε σε 16 ματς και σκόραρε 7 φορές. Το 2010 είχε μια συμμετοχή και ένα γκολ λιγότερο (15/6).

Ο 20χρονος μέσος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της πατρίδας του, αποτελώντας μέλος και αρχηγός στην U-20 που έφτασε μέχρι την φάση των «16» στο πρόσφατο Μουντιάλ της Τουρκίας.

Το ενδιαφέρον της Αλ Αχλί

Ο Αμπντούλ Τζαλίλ Ατζαγκούν έχει προσελκύσει αρκετά βλέμματα πάνω του εκτός από του Παναθηναϊκού. Ο σύλλογος της Αιγύπτου, Αλ Αχλί έχει δείξει το ενδιαφέρον της για τον 20χρονο διεθνή με τον προπονητή της ομάδας, Χοσάμ Αλ Μπαρντί να έχει παρακολουθήσει τον παίκτη από κοντά.

Δείτε παρακάτω video με τις ικανότητες του...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα