Ο «μάγος» και «φονιάς» Βιέιρα (vids)!

Ο «μάγος» και «φονιάς» Βιέιρα (vids)!

Ο «μάγος» και «φονιάς» Βιέιρα (vids)!

bet365

Ο Ούγκο Βιέιρα απασχολεί τον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον «μάγο», αλλά και «φονιά»!

Ο Πορτογάλος επιθετικός έχει ξεκινήσει αρκετά μικρός το ποδοσφαιρικό του ταξίδι. Ο Ούγκο Φιλίπε ντα Κόστα Βιέιρα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1988 στο Μπάρτσελος της Πορτογαλίας και από πολύ μικρός εντάχθηκε στις ακαδημίες της Σάντα Μαρία.

Από μικρός στο γήπεδο!

Ο Ούγκο Βιέιρα μπορεί να είναι μόλις 25 ετών, αλλά ήδη έχει κάνει ταξίδι μακριά από την πατρίδα του, για λογαριασμό της Μπορντό (της δεύτερης ομάδας). Από πολύ μικρή ηλικία ο υποψήφιος στόχος του Ολυμπιακού ξεκίνησε το... ποδοσφαιρικό του ταξίδι.

Μπορντό και επιστροφή

Ο Βιέιρα «πέταξε» μέχρι το Μπορντό για λογαριασμό της δεύτερης ομάδας τη σεζόν 2006-07, ως δανεικός από τη Σάντα Μαρία, αλλά δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στους «γιρονδίνους» και πήρε τον δρόμο της επιστροφής για τα πάτρια εδάφη. Η Σάντα Μαρία είχε πάντα ανοιχτή την πόρτα της για τον Ούγκο, αφού ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της πορτογαλικής ομάδας, έχοντας γίνει μέλος της από 16 ετών.

Ξανά δανεικός

Η επιστροφή του δεν ήταν κακή για τον φορ που στα 19 του δόθηκε εκ νέου δανεικός στην Εστορίλ. Εκεί δεν χρησιμοποιήθηκε πολύ λόγω μιας διαφωνίας πρώτα με τον διευθυντή και μετά με τον προπονητή, η οποία και φυσικά τον έβλαψε στο αγωνιστικό κομμάτι.

Ο Ούγκο Βιέιρα διαπίστωσε πως δεν μπορούσε να στεριώσει ούτε στην Εστορίλ και έτσι αποφάσισε να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του και της γενέτειρας του, τη Σάντα Μαρία.

Τα 43 γκολ που τον έκαναν γνωστό...

Πάντως, οι συνεχείς επιστροφές δεν τον επηρέασαν όπως απέδειξε στον αγωνιστικό χώρο, αφού τη σεζόν 2008-09 τελείωσε τη χρονιά πετυχαίνοντας 43 τέρματα! Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από κανέναν στην Πορτογαλία, αφού αποτελούσε ρεκόρ. Η ομάδα τουμ χάρη στα γκολ του Βιέιρα ανέβηκε κατηγορία (στην τρίτη) και το όνομά του έγινε γνωστό σε πολύ κόσμο.

Από τις αποκαλύψεις στη Ζιλ Βιθέντε

Η Ζιλ Βιθέντε δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και απέκτησε τον Βιέιρα, ο οποίος έκανε ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Ο Ούγκο με τη μεταγραφή επέστρεψε σε... επαγγελματικά λημέρια.

Ο 23χρονος φορ πήρε κατευθείαν φανέλα βασικού στον πορτογαλικό σύλλογο και σε 34 συμμετοχές πέτυχε 10 τέρματα, όντας από τις αποκαλύψεις της δεύτερης κατηγορίας.

Η ρήτρα των 5 εκατομμυρίων ευρώ

Οι εμφανίσεις του Ούγκο Βιέιρα έκαναν τη Ζιλ Βιθέντε να βάλει ρήτρα στο συμβόλαιο του Πορτογάλου που έφτασε τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, σε περίπτωση που κάποιος πλούσιος σύλλογος ενδιαφερθεί για την απόκτησή του.

Ο τραυματισμός έβαλε stop στην Εθνική

Η σεζόν δεν ολοκληρώθηκε ιδανικά για τον Ούγκο Βιέιρα, καθώς λίγο πριν από το φινάλε είχε έναν σοβαρό τραυματισμό που του έκοψε την ευκαιρία να γίνει διεθνής με την Εθνική Πορτογαλίας κάτω των 21 ετών.

Πρώτος σκόρερ στο Κύπελλο

Ο Πορτογάλος επιθετικός επέστρεψε την επόμενη χρονιά δυνατός και έκανε άπαντες να ασχοληθούν με την εκτελεστική του δεινότητα. Ο Βιέιρα πέτυχε εννιά γκολ στο Κύπελλο Πορτογαλίας και ήταν ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Ο «φονιάς» της Πόρτο!

Ο καλύτερος πελάτης του Ούγκο Βιέιρα είναι η Πόρτο. Για το Λιγκ Καπ είχε πετύχει πρόπερσι δύο τέρματα κόντρα στους «δράκους» στις 29 Ιανουαρίου του 2011 σκοράροντας μέσα σε δέκα λεπτά (49' και 59'). Και τα δύο γκολ του Πορτογάλου ήταν εντυπωσιακά.

Παίκτης πρώτης κατηγορίας!

Ο Βιέιρα διακρίνεται για την ευχέρεια στο σκοράρισμα, την ταχύτητά του και την «ψυχρή» εκτέλεσή του! Αξιοσημείωτη είναι και η τεχνική του κατάρτιση, αφού στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνονται τακουνάκια, ντρίμπλες αλά Ροναλντίνιο όπως και άλλα.. μαγικά. Άλλωστε, για αυτόν το λόγο τού έχουν δώσει το παρατσούκλι «The Magician»!

Το άλμα του «αετού»

Οι Πορτογάλοι το 2011 ανέφεραν πως δεν θα αργήσει η ώρα που θα επιχειρήσει το μεγάλο άλμα, αφού είναι παίκτης πρώτης κατηγορίας. Κάτι που τελικά έγινε. Η Μπενφίκα στις 12 Ιουλίου του 2012 τον έβαλε να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας αλλά δεν έκανε ντεμπούτο στους «αετούς» της Λισαβόνας και στις 27 Αυγούστου ανακοινώθηκε η παραχώρηση του ως δανεικός στη Σπόρτινγκ Χιχόν της Σεγούντα Ντιβιζιόν.

Στις 21 Ιανουαρίου 2013, αποτέλεσε παρελθόν από τον ισπανικό σύλλογο έπειτα από δύο εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Η άρρωστη κοπέλα του

Ο Βιέιρα πήγε πέρυσι στην Μπενφίκα, αλλά κατέληξε δανεικός στη Σπόρτινγκ Χιχόν μετά την προετοιμασία. Ωστόσο, παρέμεινε στη Χιχόν μέχρι τον Δεκέμβριο εξαιτίας της συντρόφου του που ήταν άρρωστη. Ο Ούγκο ζήτησε να επιστρέψει τον Ιανουάριο στη Ζιλ Βιθέντε για να είναι κοντά στην κοπέλα του που έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η Ζιλ Βιθέντε τον υποδέχθηκε για το υπόλοιπο της σεζόν, με τον 25χρονο επιθετικό να πετυχαίνει 8 γκολ σε 14 ματς!

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ

Ονομα: Ούγκο Φιλίπε ντα Κόστα Βιέιρα

Ημ/νία γέννησης: 25/07/1988

Ύψος: 178 εκατοστά

Βάρος: 73 κιλά

Θέση: Επιθετικός

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΙΕΙΡΑ

ΣΕΖΟΝ

ΟΜΑΔΑ

ΣΥΜ

ΓΚΟΛ

Ακαδημία

Σάντα Μαρία

2006-07

Μπορντό Β'

0

0

2007-09

Σάντα Μαρία

0

0

2007-08

Εστορίλ

0

0

2008-09

Σάντα Μαρία

0

0

2009-12

Ζιλ Βιθέντε

62

16

2012-13

Μπενφίκα

1

0

2012-13

Σπόρτινγκ Χιχόν

2

0

2012-13

Ζιλ Βιθέντε

14

8

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα