Τα μαγικά του Νεϊμάρ! (vids)

Τα μαγικά του Νεϊμάρ! (vids)

Δημήτρης Βέργος
Τα μαγικά του Νεϊμάρ! (vids)

bet365

Ντρίμπλες, πάσες, περίτεχνες ενέργειες, γκολ. O Nεϊμάρ μάγεψε χθες κόντρα στο Μεξικό και το gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα από τις μαγικές του ενέργειες.

Το αστέρι της Εθνικής Βραζιλίας έχει μαγέψει με τις ικανότητές του στα γήπεδα της Λατινικής Αμερικής τόσο με τη φανέλα της Σάντος όσο και με αυτήν της Εθνικής Βραζιλίας. Χθες το απέδειξε για ακόμη μία φορά χάρη σε ένα όμορφο γκολ και μία ονειρώδη ασίστ απέναντι στο Μεξικό. Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα πήραν έτσι ακόμη μια γεύση για το τι πρόκειται να δουν τα μάτια τους στο Καμπ Νου από τον Βραζιλιάνο μάγο. Το gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα από τις μαγικές του ενέργειες.

Το γκολ του βραβείου Πούσκας

Το 2011 η Σάντος υποδεχόταν τη Φλαμένγκο. Το σκορ ήταν ήδη στο 2-0 όταν ο Νεϊμάρ σκόραρε ένα υπέροχο τέρμα που κέρδισε εκείνη τη χρονιά το βραβείο Πούσκας. Ο Βραζιλιάνος άσος αφού πραγματοποίησε μια περίτεχνη ενέργεια άλλαξε την μπάλα με έναν συμπαίκτη του έξω από την περιοχή, έτρεξε κατά μέτωπο προς την εστία και άφησε... χαζό τον αντίπαλο κεντρικό αμυντικό περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του για να πλασάρει με το μυτάκι τον τερματοφύλακα.

Έκανε... σκόνη όλη την Ιντερνασιονάλ

Το 2012 η Σάντος αντιμετώπιζε την Ιντερνασιονάλ. Με το σκορ στο 1-0 ο Νεϊμάρ αποφάσισε να περάσει όλη την Ιντερνασιονάλ και να διπλασιάσει τα τέρματα για τη Σάντος. Και πολύ απλά το έκανε περνώντας τους πάντες και τα πάντα, ξεχνώντας συμπαίκτες ή τι θα πει πάσα!

Χόρεψε σάμπα την Κολομβία!

Τα μαγικά του Νεϊμάρ δεν ήταν μόνο με τη Σάντος. Το 2012 στο ισόπαλο 1-1 της Βραζιλίας απέναντι στην Κολομβία, ο σταρ της Σελεσάο... χόρεψε σάμπα δύο αμυντικούς των Κολομβιανών από αριστερά μέσα στην περιοχή και με ένα αριστοτεχνικό πλασέ με το δεξί πόδι ανάμεσά τους έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία.

Μάγος και στις εκτελέσεις φάουλ

Στο εκτός έδρας ματς με την Παλμέιρας το 2012 ο Νεϊμάρ μάγεψε και από εκτέλεση φάουλ. Η Σάντος ήταν πίσω στο σκορ και εκείνος με ένα χτύπημα από πολύ μακρινή απόσταση με το δεξί πόδι... τέντωσε στη δεξιά γωνία τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με τον τελευταίο να αναγκάζεται να μαζέψει εν τέλει την μπάλα από τα δίχτυα.

Το τρικ του ουράνιου τόξου!

Νεϊμάρ όμως εκτός από γκολ σημαίνει και τρικ. Ένα τέτοιο ήταν που ξεσήκωσε το ποδοσφαιρικό κοινό στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ατλέτικο Μινέιρο το 2012. Σηκώνοντας την μπάλα με τα δυο του πόδια από πίσω (το τρικ του ουράνιου τόξου) πέρασε με έναν μαγικό και άκρως βραζιλιάνικο τρόπο δίνοντας καμπύλη στην μπάλα τον αντίπαλο αμυντικό, κάνοντας τον... χαζό!

Τους έκανε να... κουτουλήσουν!

Στο ίδιο παιχνίδι απέναντι στην Ατλέτικο Μινέιρο το 2012 ο Νεϊμάρ σκόραρε ένα από τα ομορφότερά του γκολ. Με δύο μαγικά αγγίγματα της μπάλας (το πρώτο με το τακούνι) πέρασε δύο αμυντικούς, οι οποίοι κουτούλησαν μεταξύ τους, και στη συνέχεια χόρεψε έναν τρίτο αντίπαλο μέσα στην περιοχή πριν σημαδέψει με πλασέ τη γωνία του τερματοφύλακα της Μινέιρο.

Κοροϊδεύοντας τον τερματοφύλακα

Την τέχνη του να μαγεύει τον αντίπαλο ο Νεϊμάρ την είχε από μικρός και τη μετέφερε και στα χτυπήματα πέναλτι. Μόλις στα 18 του το 2010 σε ένα ματς απέναντι στη Σάο Πάολο έστειλε στην άλλη γωνία τον αντίπαλο γκολκίπερ σε εκτέλεση από τα έντεκα βήματα με ένα απλό τρικ.

Θυμίζοντας... Ρονάλντο!

Το 2012 με το σκορ στο εντός έδρας παιχνίδι με την Καταντουβένσε στο 5-0 ο Νεϊμάρ θύμισε τον Βραζιλιάνο μάγο Ρονάλντο με μία ντρίμπλα βγαλμένη από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά όνειρα.

Έκανε άνω-κάτω τους Αργεντίνους

Φυσικά από τις ντρίμπλες του Νεϊμάρ δεν θα μπορούσε να λείπει και μία από ματς κόντρα στη μεγάλη αντίπαλο της Βραζιλίας, την Αργεντινή. Σε ένα μεταξύ τους ματς το 2011 ο Νεϊμάρ χόρεψε δύο Αργεντινούς αμυντικούς από πολύ πλάγια θέση και παρότι ήταν κλεισμένος. Τα λόγια είναι περιττά...

Ένα... χιλιοστό του είναι αρκετό

Σε ένα ματς με την Όνσε Κάλντας για το Λιμπερταδόρες το 2011 ο Νεϊμάρ απέδειξε πως μόλις ένα χιλιοστό χώρου του είναι αρκετό προκειμένου να πυροβολήσει και να σκοράρει. Έτσι έκανε και μάλιστα έξω από την περιοχή με ένα πολύ δυνατό σουτ που τράνταξε τα αντίπαλα δίχτυα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα