Ένας πατριώτης για τον Παναθηναϊκό (pics & vids)

Ένας πατριώτης για τον Παναθηναϊκό (pics & vids)

Ένας πατριώτης για τον Παναθηναϊκό (pics & vids)

bet365

Ο Εμίρ Μπαϊράμι αγωνίζεται με την Σουηδία, αλλά δεν έχει βγάλει ποτέ από την καρδιά του το Κόσοβο. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον εξαιρετικό μέσο...

Ο Σουηδός με κοσοβάρικη καταγωγή βρίσκεται μία ανάσα από τον Παναθηναϊκό, όπως έχει αποκαλύψει το gazzetta.gr από τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο παίκτης έρχεται για τον Παναθηναϊκό αφού έχει ήδη επέλθει συμφωνία με τον παίκτη και ο 25χρονος εξτρέμ αναμένεται να πάρει την ελευθέρας του από την Τβέντε.

Ο Εμίρ Μπαϊράμι γεννήθηκε στην Πρίστινα στο Κόσοβο στις 7 Μαρτίου του 1988 και τέσσερα χρόνια αργότερα μετακόμισε με την οικογένεια του στην Σουηδία και συγκεκριμένα στο Κόπινγκ, λόγω του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Ξεκίνημα από την Κόπινγκ

Τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο τα έκανε στις Ακαδημίες της ομάδας της περιοχής και σε ηλικία 12 ετών κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα με την Koping FF το 2000.

Έπειτα από έξι χρόνια έκανε το άλμα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όταν πήρε μεταγραφή για την Ελφσμποργκ. Λόγω των αρκετών χρόνων παρουσίας του στη Σκανδιναβία πήρε τη σουηδική υπηκοότητα και κλήθηκε στην Εθνική έχοντας 18 συμμετοχές και 2 γκολ.

Διεθνής με τη Σουηδία

Πάντως, πριν την Εθνική Ανδρών είχε κληθεί στην U21 για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2009, ενώ έχει φορέσει και τη φανέλα της U19! Όμως, είναι πατριώτης αγαπώντας και την Αλβανία όπου και γεννήθηκε και δεν το ξεχνάει ποτέ.

Πρωτάθλημα και κύπελλο

Ο Εμίρ Μπαϊράμι με την Έλφσμποργκ κέρδισε το πρωτάθλημα του 2006 πριν τον κάνει δικό της η Τβέντε με 30 εκατομμύρια κορώνες το 2010. Με τη σουηδική ομάδα μέτρησε 102 συμμετοχές πετυχαίνοντας και 18 γκολ.

Στην Ολλανδία, ο 25χρονος άσος κατέκτησε το Κύπελλο το 2011 αλλά δεν είχε την καριέρα που επιθυμούσε. Με τη φανέλα της Τβέντε έχει 70 συμμετοχές και 9 τέρματα. Όμως, δεν ταίριαξε με την ομάδα και στις 10 Ιουλίου του 2012 δόθηκε δανεικός στη Μονακός, βοηθώντας τους Μονεγάσκους του Γιώργου Τζαβέλλα να ανεβούν στην μεγάλη κατηγορία. Με το γαλλικό σύλλογο συμπλήρωσε 11 εμφανίσεις, ενώ έχει πανηγυρίσει και μια φορά.

Η αρχή με το χόκεϊ...

Στα νεανικά του χρόνια, ο Εμίρ Μπαϊράμι ήταν μέλος της εθνικής ομάδας νέων της Σουηδίας στο χόκεϊ και έπαιξε χόκεϊ επί πάγου, αλλά τελικά αποφάσισε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, κάνοντας ήδη μια λαμπρή καριέρα.

Ανατριχίλα το Τσάμπιονς Λιγκ...

Ο Εμίρ Μπαϊράμι ονειρευόταν στη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ και για αυτό μετακόμισε στην Τβέντε, όμως, στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αποκλείστηκε από τη Βαλένθια: «Ανατρίχιασα όταν άκουσα τον ύμνο του Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλω να νιώσω αυτή την εμπειρία και άλλες φορές», είχε πει τότε ο Σουηδός μέσος.

Γουέστ Μπρομ για τον Μπαϊράμι

Τον Ιανουάριο του 2012, ο Εμίρ Μπαϊράμι είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον της Γουέστ Μπρομ αφού είχε πραγματοποιήσει καλή σεζόν με την Τβέντε (21 συμμετοχές, 4 γκολ). Ο προπονητής της αγγλικής ομάδας, Ρόι Χότζον ήθελε τον Σουηδό ή τον Χούστι, αλλά τελικά δεν πήρε κανέναν.

Με άριστη τεχνική κατάρτιση...

Ο αριστεροπόδαρος Μπαϊράμι ξεχωρίζει για την ταχύτητα του, είναι ιδανικός για το 4-3-3 που θέλει να εφαρμόσει ο Γιάννης Αναστασίου, ενώ έχει και άριστη τεχνική κατάρτιση (δείτε στο video τι κάνει με ένα μπαλάκι του τένις). Ο διεθνής μέσος έχει καλό και δυνατό σουτ, καλή πάσα, μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα δύο πόδια, ενώ αγωνίζεται και με άνεση στο δεξί «φτερό».

Ίνδαλμα στην Έλσφμποργκ

Ο Σουηδός ήταν από τους πιο αγαπημένους παίκτες της Έλφσμποργκ και ήταν ίνδαλμα στην Σουηδία με την φωτογραφία του να υπάρχει ακόμα και στα αστικά λεωφορεία της χώρας, αλλά και της ίδιας της ομάδας.

Κολλητός με Ζλάταν

Ο Εμίρ Μπαϊράμι είναι φανατικός θαυμαστής, αλλά και φίλος του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Οι δύο παίκτες περνούσαν αρκετές ώρες μαζί στην αποστολή της Εθνικής Σουηδίας, ενώ τις περισσότερες φορές ήταν και ζευγάρι στις ασκήσεις στις προπονήσεις των Σκανδιναβών.

Πατριώτης από τους λίγους...

Ο Εμίρ Μπαϊράμι γεννήθηκε στο Κόσοβο και έχει στην καρδιά του την Αλβανία και παρότι έφυγε μόλις σε ηλικία 4 ετών δεν έχει σταματήσει ποτέ να αγαπάει την χώρα του. Άλλωστε, έχει τατουάζ στο δεξί του μπράτσο με τη σημαία της Αλβανίας, όπου γράφει κόκκινο – μαύρο, ενώ και τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια του θυμίζουν την πατρίδα του. Στο ένα έχει χαράξει τη σημαία της Σουηδίας και στο άλλο της Αλβανίας.

Δεν ξεχνάει τις ρίζες του

Τις δύο χώρες έχει και στη σελίδα του στο facebook... Σε ένα παιχνίδι που είχε σκοράρει είχε πανηγυρίσει γιορτάζοντας τα πέντε χρόνια της ανεξαρτησίας από το Κοσσυφοπέδιο. Σέβεται και εκτιμά τη χώρα στην οποία ζει, αλλά ποτέ δεν ξεχνάει τις ρίζες του.

Λάτρης της ταχύτητας

Ο διεθνής εξτρέμ έχει αγάπη για τα γρήγορα αυτοκίνητα και γενικά ότι είναι γρήγορο. Ο Σουηδός άσος κυκλοφορεί με μια μαύρη BMW M3 Coupe E92, ενώ στο παρακάτω video θα τον δείτε να κάνει βόλτα με ένα τζετ σκι, όταν ήταν στο Κίεβο με την Εθνική Σουηδίας για το Euro 2012!

Θα λατρέψει τον Εξάστερο...

Ο Εμίρ Μπαϊράμι αν συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό θα πάρει... διαρκείας στο κλειστό του ΟΑΚΑ, αφού του αρέσει το μπάσκετ και έχει και μάλιστα εξαιρετικές επιδόσεις. Ο αριστεροπόδαρος εξτρέμ είχε ανεβάσει μια φωτογραφία που δείχνει το high score που έκανε σε μια μπασκέτα – παιχνίδι...

Δείτε τον εν δράσει...

Το γκολ του με τη Λε Ποντέτ


Le but d'Emir Bajrami en CFA από ASMONACOFC

Ενα μίνι αφιέρωμα με τις ικανότητες του

Εκπληκτικό γκολ με την Εθνική Σουηδίας

Η παρουσία του στην Τβέντε...

Απευθείας εκτέλεση φάουλ με τη φανέλα της Μονακό

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΜΙΡ ΜΠΑΪΡΑΜΙ

ΣΕΖΟΝ

ΟΜΑΔΑ

ΣΥΜ.

ΓΚΟΛ

2006-07

Έλφσμποργκ

16

1

2007-08

Έλφσμποργκ

33

5

2008-09

Έλφσμποργκ

42

10

2009-10

Έλφσμποργκ

25

5

2010-11

Τβέντε

40

4

2011-12

Τβέντε

44

7

2012-13

Μονακό

11

1

ΕΘΝΙΚΕΣ

2006–2007

Σουηδία U19

12

1

2007–2010

Σουηδία U21

25

5

2010–

Σουηδία

18

2

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα