Περσινοί NBAers vs έμπειροι της Euroleague! (poll)

Νίκος Καρφής
Περσινοί NBAers vs έμπειροι της Euroleague! (poll)
Η Euroleague Greece έφτιαξε 2 φοβερές ομάδες (περσινοί NBAers vs έμπειροι της Euroleague) και ζητά από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν ποιος θα νικούσε σε μια μεταξύ τους κόντρα.

Η Euroleague ανέβηκε επίπεδο με τους παίκτες που άφησαν το ΝΒΑ για να δοκιμάσουν τη τύχη τους στην Ευρώπη. Από την άλλη υπάρχουν σταρ που πάτησαν και πέρυσι το παρκέ της διοργάνωσης και θα συνεχίσουν να το κάνουν και φέτος.

Η Euroleague Greece έφτιαξε 2 ομάδες γεμάτες ποιότητα και ζητά από τους αναγνώστες της να διαλέξουν την κορυφαία. Από τη μία έχουμε την ομάδα παικτών που βρισκόντουσαν στο ΝΒΑ πέρυσι και από την άλλη εκείνους που ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει Εuroleague.

Δείτε τις ομάδες και ψηφίστε ποια θα νικούσε!

Περσινοί NBAers

Μακ (Αρμάνι)

Ο βασικός point guard της ομάδας. Για χρόνια είχε ρόλο σε ομάδες του ΝΒΑ, ενώ στους Τζαζ έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της ζωή του. Τη σεζόν 2015-16 μέτρησε 12.7 πόντους μέσο όρο και 5.3 ασίστ. Καλά ματς έκανε τόσο στην Ατλάντα, όσο και στο Μέμφις. Πλέον θα δίνει ποιότητα στην Αρμάνι του Μεσίνα.

Αμπρίνες (Μπαρτσελόνα)

Στα 26 του επέλεξε να επιστρέψει στην Ισπανία μετά από 3 σεζόν στους Θάντερ. Μπήκε δυνατά την πρώτη του σεζόν στους Θάντερ, αλλά στις επόμενες έπεσε απόδοση του με αποκορύφωμα την περσινή που αγωνίστηκε σε 31 ματς και είχε 5.3 πόντους μέσο όρο. Εξαιρετικός στα τρίποντα (σούταρε με 37% στο ΝΒΑ, κάτι που θα βοηθήσει πολύ και τη νέα του ομάδα, τη Μπαρτσελόνα.

Τζόνσον (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ)

Aπό το 2010 μέχρι πέρυσι έπαιζε στο ΝΒΑ και ήρθε στη χώρα μας για να ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ σε μία από τις κινήσεις του καλοκαιριού. Στους Λέικερς κόλλησε εξαιρετικά, εκεί όπου σε 2 σεζόν άγγιξε τους 10 πόντους μέσο όρο. Σημαντική η βοήθεια του και στα περάσματα από Μινεσότα, Κλίπερς και Σανς. Πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του Πεδουλάκη.

Μίροτιτς (Μπαρτσελόνα)

Η Μπαρτσελόνα τίναξε τη μπάνκα στον αέρα για να τον κάνει να επιστρέψει στην Ισπανία. Ο Threekola έκανε εξαιρετικές σεζόν με τη φανέλα των Πέλικανς. Την πρώτη είχε 14.6 πόντους με 8.2 ριμπάουντ και τη 2η μέτρησε 16.7 πόντους και 8.3 ριμπάουντ. Στο Μιλγουόκι δεν μπόρεσε να δείξει την ποιότητα του ειδικά στα playoffs. Φοβερός σουτέρ που στο Σικάγο είχε 43% τρίποντα. Οι Καταλανοί τρίβουν τα χέρια τους που τον πήραν.

Μονρό (Μπάγερν)

Οι κινήσεις του στο post πάντα τραβούσαν τα βλέμματα. Ποιοτικότατος ψηλός και η μετακίνηση του στη Μπάγερν προκάλεσε έκπληξη. Μιλάμε για σέντερ που στο Ντιτρόιτ άγγιζε το double double σε μέσους όρους πόντων και ριμπάουντ κάθε σεζόν. Στους Πίστονς δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 15 πόντους μέσο όρο. Εξαιρετικές εμφανίσεις έκανε και στους Μπακς, οι οποίοι όμως έψαξαν για κάτι άλλο στη ρακέτα που θα απελευθέρωνε πιο πολύ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Οι Βαυαροί είναι πολύ τυχεροί που θα τον έχουν.

Aναπληρωματική πεντάδα: Nτόρσεϊ (Μακάμπι), Φριντέτ (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, έπαιξε 6 ματς με Σανς πέρυσι), Στάουσκας (Μπασκόνια), Έισι (Μακάμπι), Κουφός (ΤΣΣΚΑ)

* Η βασική πεντάδα προέκυψε από την καριέρα των παικτών στο ΝΒΑ

Πεντάδα έμπειρων της Euroleague

Kαλάθης (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ)

Ο... μάγος του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ δεν θα μπορούσε να λείπει από την βασική πεντάδα των παικτών που έπαιξαν πέρυσι στη Euroleague. Έχει κατακτήσει τη Euroleague το 2011, ενώ τις 2 τελευταίες σεζόν είναι μέλος της κορυφαίας πεντάδας της διοργάνωσης. Μέσα στο γήπεδο τα κάνει όλα να φαίνονται τόσο εύκολα. Ένα πραγματικό κομπιούτερ που πολλές φορές δεν καταλαβαίνεις πως περνούν οι απίθανες πάσες που δοκιμάζει. Με τον Νικ στο «1» κοιμάσαι ήσυχος. Μάστορας στο pick n roll, κάτι που θα βοηθήσει με Ντέιβις και Βέσελι ψηλούς.

Σλούκας (Φενέρ)

Ο έτερος Έλληνας της πεντάδας. Ο Σλούκας έγινε ολοκληρωμένος παίκτης στα χέρια του Ομπράντοβιτς και πλέον ανήκει στους κορυφαίος γκαρντ της Ευρώπης. Εξαιρετικός σκόρερ με εξαιρετικό midrange και τρίποντο. Ταχύτατος και φοβερός στο pick n roll στις συνεργασίες με τον ψηλό του (κυρίως τον Βέσελι). Έχει συνηθίσει να βρίσκεται στα Final 4 τα τελευταία χρόνια. Τη σεζόν που πέρασε βρέθηκε στην κορυφαία πεντάδα της Euroleague. Θα έφτιαχνε ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Καλάθη, αφού γνωρίζονται καλά και από την Εθνική ομάδα.

Κλάιμπερν (ΤΣΣΚΑ)

Η αποκάλυψη της ΤΣΣΚΑ. Ο τύπος τα κάνει όλα και συμφέρει. Εξαιρετικός two-way player με τους Ρώσους να τρίβουν τα χέρια τους για τη κίνηση να τον πάρουν από την Νταρουσάφακα. Εξαιρετικός στο 1 με 1, δυνατός στα drives και καλός στο τρίποντο. Ένα πλήρες πακέτο που πέρυσι αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης στο Final 4, αφού οι εμφανίσεις του ήταν εκπληκτικές. Ηγέτης σε μια ομάδα που διαθέτει πολλούς παίκτες από το πάνω ράφι

Ντέιβις (Μπαρτσελόνα)

Ο Σάρας τον πίστεψε και δικαιώθηκε, αφού σε αρκετές περιπτώσεις έκανε... πλάκα στους αντιπάλους του στο ζωγραφιστό όπως το περσινό ματς με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη που έδωσε εισιτήριο για τα playoffs. Κάθε χρόνο παρουσιάζεται όλο και καλύτερος. Συνδυάζει δύναμη με ποιότητα κάτι που τον κάνει να ξεχωρίζει. Τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Μπαρτσελόνα, κάτι που ισχυροποιεί την frontline της

Βέσελι (Φενέρ)

Πέρυσι αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της regular season στη Euroleague. Έχει εδραιωθεί στη Euroleague τα τελευταία χρόνια και αποτελεί την κολόνα της Φενέρ μέσα στη ρακέτα. Παίζει εξαιρετικά το pick n roll με τον Σλούκα και αυτό θα είναι ακόμα ένα ατού για αυτή την ιδιαίτερη πεντάδα που φτιάξαμε. Εντυπωσιακός στον αέρα με τ καρφώματα του... καθαρίζει τα πάντα πάνω από την στεφάνη. Δεν θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος ο βασικός σέντερ αυτής της ομάδας.

Αναπληρωματική πεντάδα: Σπανούλης (Ολυμπιακός), Γιουλ (Ρεάλ), Ντε Κολό (Φενέρ), Ράντολφ (Ρεάλ), Μιλουτίνοφ (Ολυμπιακός)

*Bασικοί είναι όσοι επιλέχθηκαν στην κορυφαία πεντάδα της Euroleague πέρυσι, ενώ για να μπει κάποιος στην ομάδα θα πρέπει να έχει παίξει 2+ σεζόν στη διοργάνωση.