Καλαϊτζάκης στο gazzetta.gr: «Όταν επιστρέψω να μην λένε 'α, μπήκε ο μικρός'»

Καλαϊτζάκης στο gazzetta.gr: «Όταν επιστρέψω να μην λένε 'α, μπήκε ο μικρός'»

Γιώργος Κούβαρης
Καλαϊτζάκης στο gazzetta.gr: «Όταν επιστρέψω να μην λένε 'α, μπήκε ο μικρός'»

bet365

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης μίλησε στο gazzetta.gr για τον δανεισμό του από τον Παναθηναϊκό στη λιθουανική Νεβέζις και εξήγησε ότι έχει έναν και μόνο στόχο: «Να παίξω, να γίνω καλύτερος και όταν επιστρέψω να είμαι έτοιμος παίκτης και κανονικό μέλος της ομάδας».

Τις προηγούμενες εβδομάδες έγινε μπόλικος ντόρος γύρω από το όνομα του Γιώργου Καλαϊτζάκη. Ένας παιδί 20 χρονών, το οποίο προσπαθούσε να βρει τον χρόνο που του αναλογούσε τα τελευταία χρόνια στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Τα τρία τελευταία χρόνια είχε μετρήσει 30 ματς στο πρωτάθλημα της Basket League έχοντας συνολικά 108 πόντους (3,6 κατά μ.ο.) με 58% στα δίποντα (28/48), 22% στα τρίποντα (9/41), 68% στις βολές (25/37), 32 ριμπάουντ (1,06) και 26 ασίστ (0,8). Επίσης στο βιογραφικό του έχει και δύο ματς στην EuroLeague, ένα τη σεζόν 2017-18 (απέναντι στη Μακάμπι) και ένα την αγωνιστική χρονιά που μας πέρασε (κόντρα στην Νταρουσάφακα).

Ένα παιδί με αρκετές συμμετοχές στις μικρές Εθνικές και αποκορύφωμα το πρόσφατο Eurobasket στο Τελ Αβίβ όπου αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 19,7 πόντους στα επτά ματς που έδωσε με τη φανέλα της Νέων Ανδρών. Ένα παιδί με υψηλές προδιαγραφές, το οποίο έψαχνε να βρει χώρο και χρόνο προκειμένου να απελευθερωθεί και να ανεβάσει στροφές σε προσωπικό επίπεδο. Εκ των πραγμάτων γνώριζε ότι στον Παναθηναϊκό δεν ήταν εύκολο να γίνει άμεσα ενεργό μέλος της ομάδας. Και αντίστοιχα στον Παναθηναϊκό έψαχναν την καλύτερη δυνατή λύση ώστε να αξιοποιηθεί μία από τις μεγαλύτερες «επενδύσεις» του και ένα από τα «next big thing» του ελληνικού μπάσκετ.

Από τη στιγμή που το «πράσινο» ρόστερ αναβαθμίστηκε σε σχέση με πέρυσι, κρίθηκε σωστό, ο Γιώργος Καλαϊτζάκης να πάει σε κάποια ομάδα δανεικός ώστε να αξιοποιηθεί καταλλήλως, να βρει χρόνο συμμετοχής και να επιστρέψει πιο έτοιμος το επόμενο καλοκαίρι. Κάτι που ήθελε και ο ίδιος! Αποτέλεσμα; Να δοθεί στη Νεβέζις από τη Λιθουανία ώστε να μπορέσει να παίξει. Και να παίξει πολύ!

Λίγες εβδομάδες μετά τον δανεισμό του, ο Γιώργος Καλαϊτζάκης μίλησε στο gazzetta.gr για το βήμα που επιχειρεί στην καριέρα του ωστόσο δεν παραλείπει να πει: «Είμαι από μικρός Παναθηναϊκός και θέλω όταν επιστρέψω να μπορώ να μπω και να βοηθήσω άμεσα την ομάδα. Να μην λένε 'α μπήκε ο μικρός'. Να είμαι έτοιμος να γίνω μέλος του Παναθηναϊκού!»

-Αρχικά Γιώργο, πώς προέκυψε η Λιθουανία και η Νεβέζις;

«Είχα αλλάξει μάνατζερ μόλις τελείωσε η σεζόν. Είχε γνωριμίες στη Λιθουανία, τα βρήκε με τον Παναθηναϊκό και ήρθα δανεικός. Εγώ ήθελα να πάρω χρόνο συμμετοχής και από τη στιγμή που υπήρχε η δυνατότητα του δανεισμού για έναν χρόνο, αποφασίσαμε και μαζί με τον κύριο Μάνο Παπαδόπουλο να έρθω στη Λιθουανία.»

-Είχες προτάσεις από ελληνικές ομάδες;

«Ναι είχα αλλά επέλεξα το εξωτερικό»

Τι είναι αυτό που περιμένεις από τον εαυτό τη νέα σεζόν στη Νεβέζις;

«Πάνω απ' όλα να έχω την υγεία μου και όχι κάποιον τραυματισμό. Από εκεί και πέρα να βελτιώνομαι κάθε φορά που πατάω το πόδι μου στο παρκέ. Να δουλεύω στις αδυναμίες μου και παράλληλα να γίνομαι και καλύτερος άνθρωπος.»

-Το γεγονός ότι είσαι μαζί με τον αδερφό σου, ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για να διαλέξεις τη Λιθουανία;

«Ναι με τον Παναγιώτη παίξαμε μαζί το καλοκαίρι στην Εθνική ενώ έχουμε να βρεθούμε συμπαίκτες από τον Άρη. Σίγουρα ήταν κίνητρο να παίξουμε στην ίδια ομάδα. Τον ξέρω πολύ καλά, όπως και εκείνος γνωρίζει πολύ καλά εμένα και το στυλ παιχνιδιού μου. Και θέλω να πιστεύω ότι θα μας βγει σε καλό. Και στους δύο».

-Σας ξεχώριζαν όταν πήγατε στην ομάδα;

«Νομίζω πώς όχι! Όμως εντάξει. Όσο περνάει ο καιρός μας ξεχωρίζουν και καταλαβαίνουν, ποιος είναι ποιος».

-Πέρυσι στη Λιθουανία ήταν τα αδέρφια Μπολ, φέτος τα αδέρφια Καλαϊτζάκη. Το έχουν κάνει μόδα.

«Δεν νομίζω ότι θα έχουμε την ίδια αντιμετώπιση. Όμως ούτε και εμείς θέλουμε να μας αντιμετωπίσουν με τον ίδιο τρόπο! Δεν μας αρέσει να είμαστε στο επίκεντρο. Το μόνο που μας νοιάζει είναι να παίξουμε μπάσκετ. Τίποτε άλλο».

-Με τον coach Πεδουλάκη μίλησες καθόλου πριν πάρεις τον δρόμο για τη Λιθουανία;

«Είχαμε μιλήσει πέρυσι. Και μου είχε πει ότι θα ήταν καλό για μένα να πάω και να παίξω κάπου ώστε να έχω χρόνο συμμετοχής. Ότι θα ήταν καλό για την καριέρα μου».

-Όσον αφορά τον νυν προπονητή σου; Τι σου έχει πει για τον ρόλο που θα έχεις φέτος στην ομάδα;

«Έχουμε μιλήσει και ο ρόλος μου θα είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που είχα πέρυσι στον Παναθηναϊκό».

-Το βασικό point guard της ομάδας;

«Ναι, κάπως έτσι. Το ελπίζω. Όμως όπως είπα θέλω να βελτιώνομαι καθημερινά και μέρα με τη μέρα να γίνομαι καλύτερος παίκτης και άνθρωπος».

-Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου ύστερα από έναν χρόνο που θα ολοκληρωθεί ο δανεισμός και θα επιστρέψεις στον Παναθηναϊκό;

«Σίγουρα θα ήθελα να επιστρέψω πολύ πιο βελτιωμένος και έτοιμος να μπω και να βοηθήσω την ομάδα! Άλλωστε είμαι και Παναθηναϊκός από μικρός! Οπότε το θέλω ακόμα περισσότερο. Να είμαι έτοιμος! Να μπαίνω στο παρκέ και να μην λένε 'α μπήκε ο μικρός' αλλά να είμαι ένας έτοιμος και κανονικό μέλος της ομάδας».

-Βάσει των κινήσεων που έχουν γίνει φέτος στον Παναθηναϊκό με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατός, ζηλεύεις λίγο που δεν θα είσαι μέλος της;

«Ε, ναι. Πράγματι ο Παναθηναϊκός έκανε αρκετά καλές προσθήκες, με πολύ καλούς παίκτες. Πιστεύω ότι η ομάδα θα πάει πολύ καλά. Βέβαια εξαρτώνται πολλά από διάφορους παράγοντες, αλλά η ομάδα θα είναι αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι. Πιστεύω και εύχομαι να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα»

-Κρατάς επαφή ακόμα με πρώην συμπαίκτες σου στον Παναθηναϊκό; Θα κρατάς μέσα στη σεζόν;

«Βέβαια. Πιο πολύ με τα παιδιά που ήμασταν μαζί, όπως ο Παπαπέτρου, ο Βουγιούκας, ο Παπαγιάννης, ο Μήτογλου, με όλους».

-Τι σου είπαν; Σου έδωσαν κάποια συμβουλή ως μεγαλύτεροι και πιο έμπειροι;

«Ναι. Μου είπαν ότι είμαι εδώ για έναν στόχο. Να παίξω μπάσκετ και να βελτιωθώ. Για παράδειγμα με τον Ιωάννη και τον Ίαν που μίλησα, αυτό ακριβώς μου εξήγησαν. Είμαι σε μια μικρή πόλη και να έχω το μυαλό μου μόνο στο μπάσκετ. Και αυτό σκοπεύω να κάνω.»

-Σε ενοχλεί που θα είσαι μακριά από την Αθήνα σε μια τόσο μικρή ηλικία και δεν θα μπορείς να βγεις με φίλους και γνωστούς;

«Όχι. Δεν πιστεύω ότι θα με ενοχλήσει κάτι τέτοιο. Άλλωστε ούτε στην Αθήνα έβγαινα πολύ. Δεν είμαι τέτοιος τύπος. Έχω έναν στόχο και αυτός είναι να παίξω μπάσκετ. Και θέλω να φτάσω στο ταβάνι μου».

-Η ομάδα ωστόσο αντιμετώπισε κάποια προβλήματα και ίσως να μην πήγαινες εκεί;

«Πράγματι η ομάδα είχε κάποια προβλήματα, όμως άλλαξε η διοίκηση και λύθηκαν όλα. Έχουμε μια καλά δομημένη ομάδα, νέα με νεαρά παιδιά. Όλοι θέλουμε να βελτιωθούμε και παράλληλα να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

-Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήσουν μέλος της Εθνικής Νέων Ανδρών στο Eurobasket του Ισραήλ, αλλά δεν καταφέρατε να κάνετε το βήμα παραπάνω. Τι έγινε και δεν μπορέσατε να φτάσετε στον στόχο σας;

«Πράγματι θα μπορούσαμε να είχαμε πάει πολύ καλύτερα. Η αλήθεια είναι ότι όλα τα μέλη της Εθνικής ήμασταν πολύ δεμένα μεταξύ μας. Από τη πρώτη μέρα έως και την τελευταία ήμασταν οικογένεια. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό σε Εθνική ομάδα. Για μια ατυχία με το τελευταίο σουτ στο ματς με τη Λιθουανία δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε. Από εκεί και πέρα ακολούθησε το παιχνίδι με την Γερμανία, αλλά ουσιαστικά δεν κατεβήκαμε ποτέ σε αυτόν τον αγώνα. Σίγουρα μπορούσαμε πολλά περισσότερα. Όμως από την άλλη έχουμε βάλει κάποιες βάσεις και τα παιδιά που ήταν στην Εθνική να ανέβουν περισσότερο και να παίζουν στις ομάδες τους».

-Όσο για την Εθνική Ανδρών στο Παγκόσμιο της Κίνας;

«Φυσικά παρακολουθώ όλα τα παιχνίδια. Απέναντι στη Βραζιλία κάναμε μια ήττα εκτός προγράμματος, αλλά ακόμη και έτσι, έχουμε ελπίδες να κάνουμε κάτι καλό στη διοργάνωση. Μακάρι!»

-Με τα παιδιά που ήσουν στον Παναθηναϊκό μίλησες μαζί τους τώρα που είναι στην Κίνα;

«Ναι αντάλλαξα κάποια μηνύματα με τον Γιώργο (σ.σ. Παπαγιάννη) και τον Ιωάννη (σ.σ. Παπαπέτρου) Τους ευχήθηκα πριν από το Παγκόσμιο καλή επιτυχία και να πάνε όλα καλά. Όμως δεν τους έστειλα κάποιο μήνυμα μετά το ματς με τη Βραζιλία γιατί σίγουρα θα ήταν στεναχωρημένοι...»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα