Το «καυτό» καλοκαίρι των Μπακς! (pics & vids)

Το «καυτό» καλοκαίρι των Μπακς! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Το «καυτό» καλοκαίρι των Μπακς! (pics & vids)

bet365

Oι Μπακς έφτασαν 2 νίκες μακριά από τους τελικούς του ΝΒΑ, όμως τους περιμένει ένα δύσκολο καλοκαίρι με μια... καυτή free agency, στην οποία καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για παίκτες-κλειδιά του ρόστερ. Το gazzetta.gr αναλύει.

Μπακς έκαναν εκπληκτικά πράγματα στη regular season, αφού τερμάτισαν με το καλύτερο ρεκόρ, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να τρελαίνει κόσμο και να είναι το μεγάλο φαβορί για MVP.

Όμως το ταξίδι τους τελείωσε στους τελικούς Ανατολής, εκεί όπου οι Ράπτορς τους νίκησαν 4 σερί φορές και στη συνέχεια πήραν τον τίτλο.

Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για τα… ελάφια, αφού καλούνται να πάρουν γενναίες αποφάσεις στη free agency. Σε μια free agency που θα είναι η πιο σημαντική των τελευταίων ετών για αυτούς . Καθοριστικό ρόλο θα παίξει και το πόσα χρήματα θα θέλει να ξοδέψει το Μιλγουόκι. Την σεζόν που πέρασε είχαν το 5ο μεγαλύτερο payroll.

Το gazzetta.gr αναλύει το δύσκολο καλοκαίρι των Μπακς

Η πιο καυτή πατάτα

Το μεγαλύτερο όνομα που κινδυνεύουν να χάσουν είναι ο Κρις Μίντλετον. Ο παίκτης των Μπακς έπαιξε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε All Star Game και έχει option αξίας 13 εκατ. ευρώ για την επόμενη σεζόν. Παρόλο αυτά είναι σίγουρο πως δεν θα επιλέξει αυτό και έτσι πιθανότατα θα είναι διαθέσιμος για max επέκταση. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να πάρει 32 εκατ. ευρώ την αγωνιστική περίοδο 2019-20. Αυτό το νούμερο θα μεγαλώνει όσο περνούν τα χρόνια.

Αρκετοί φίλαθλοι του ΝΒΑ είναι επιφυλακτικοί στο κατά πόσο αξίζει ένα max συμβόλαιο ο Κρις. Είναι εξαιρετικός σκόρερ, αλλά έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Βέβαια μπορεί να ανοίξει το γήπεδο, να παίξει καλή άμυνα και καταλαβαίνει τέλεια τον ρόλο του δίπλα στον εκπληκτικό Αντετοκούνμπο. Δηλαδή ότι θα είναι το δεύτερο βιολί πίσω από τον ασταμάτητο Έλληνα φόργουορντ.

Τα υπόλοιπα… γρανάζια της μηχανής

Δεν είναι όμως μόνο ο Μίντλετον. Το Μιλγουόκι καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό, το πόσο μακριά θα φτάσει η ομάδα και την επόμενη σεζόν. Μάλκολμ Μπρόγκντον (restricted), Μπρουκ Λόπεζ (unrestricted και Νίκο Μίροτιτς (unrestricted) θα είναι free agents. Όπως ακούγεται και στην πιάτσα του ΝΒΑ, ο Τζορτζ Χιλ (x-factor με τους Σέλτικς στα playoffs) αναμένεται να κουνήσει μαντήλι έστω για λίγο, αφού έτσι η ομάδα του θα απαλλαχθεί από τα 18 εκατ. ευρώ που θα έπρεπε να του δώσει την επόμενη σεζόν. Ένα σενάριο που υπάρχει είναι να προσπαθήσουν να τον πάρουν πίσω οι Μπακς με veteran minimum συμβόλαιο για να εξοικονομήσουν χρήματα για άλλες ανάγκες που έχει το ρόστερ.

Τα… ελάφια επέλεξαν να ανανεώσουν γρήγορα μέσα στη σεζόν και το συμβόλαιο του Έρικ Μπλέντσο, δείχνοντας πόσο τον εμπιστεύονται. Πάντως στη σειρά με τους Ράπτορς ήταν…εξαφανισμένος και αρκετοί αμφισβήτησαν την απόφαση των Μπακς να τον δέσουν με ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο. Ο πρώην γκαρντ των Σανς θα πάρει 70 εκατ. ευρώ στα επόμενα 4 χρόνια!

Η στόχευση του Μιλγουόκι στην offseason

Σουτέρ που μπορούν να παίξουν και άμυνα

Πλέον το σουτ και το τρίποντο είναι ένα εκ των 2-3 σημαντικότερων πραγμάτων στο ΝΒΑ. Οι Μπακς ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες στον τομέα αυτό, επειδή άνοιγαν εξαιρετικά το γήπεδο, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αναγκάζει 2 και 3 αντιπάλους να πέσουν πάνω του. Όταν ο Greek Freak έκανε το drive, είχε 4 επιλογές στην περίμετρο για να το μπουμπουνίσουν μετά το split-out.

Θα χρειαστεί να κοιτάξουν ένα περιφερειακό με καλό τρίποντο, αλλά και συνεπή στην άμυνα. Φέτος μόνο ο Μίντλετον το έδωσε αυτό σε σταθερή βάση. Οι Σνελ και Μπράουν είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, κάτι που έπαιξε ρόλο και στις ανάσες που δεν είχαν οι Μπακς στα κρίσιμα τελευταία ματς με τους Ράπτορς.

Αν βρουν έναν παίκτη που συνδυάζει τα δυο αυτά στοιχεία θα έχουν μια εξαιρετική επιλογή να στείλουν σε top παίκτες που θα πρέπει να φθείρουν (όπως π.χ ο Λέοναρντ στα φετινά playoffs) για να του δημιουργήσουν πρόβλημα, ενώ θα έχεις και το σουτ τους στην επίθεση.

Ψηλός που τραβιέται μακριά από τη ρακέτα

Το παιχνίδι έχει εξελιχθεί και όλες οι ομάδες θα ήθελαν να διαθέτουν καλά stretch-4 ή ακόμα και stretch-5. Eιδικά ο GM των Μπακς, ο Τζον Χορστ πήρε 2 τέτοιους παίκτες στην προηγούμενη offseason. Τον Λόπες και τον Ιλιασόβα, ενώ απέκτησε τον Μίροτιτς πριν την trade deadline.

Λόπες και Μίροτιτς θα είναι free agents και οι Μπακς θα πρέπει να τους πείσουν να μείνουν. Θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τον Λόπες, αλλά ο Μπρουκ μπορεί να βρει αλλού πολύ καλύτερο μονοετές συμβόλαιο.

Ιλιασόβα και Ουίλσον υπό προϋποθέσεις μπορούν να παίξουν τον ρόλο του ψηλού που ανοίγει το γήπεδο, αλλά οι Μπακς θα πρέπει να πάνε με τουλάχιστον 2-3 παίκτες στην νέα σεζόν για να μην ξεφύγουν από τη φιλοσοφία του Μπουντενχόλζερ.

Ο γρίφος στα γκαρντ

Είπαμε και παραπάνω πως ο Μπλέντσο υπέγραψε 4ετές. Ο Έρικ είναι παίκτης με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, κάτι που στοίχισε στην ομάδα στα playoffs.

Πίσω του θα πρέπει να έχουν έναν καλό γκαρντ που δίνει σημαντικές λύσεις. Ο Χιλ έπαιξε τον ρόλο αυτό στα playoffs. O Xιλ έπαιζε πολλές φορές στα κρίσιμα λεπτά των playoffs, αφού ο Μπλέντσο έδειχνε αδυναμία να ανταποκριθεί όταν η μπάλα έκαιγε. Αν δεν καταφέρουν να τον κρατήσουν, τότε σίγουρα θα πρέπει να κοιτάξουν για τον αντικαταστάτη του στη free agency.

Οι Μπακς μπορούν να δελεάσουν τους free agents με τη δυναμική που έχουν πλέον σαν ομάδα και την ευκαιρία να παίξουν μαζί με τον MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αν αυτός ο παίκτης μπορεί να εκτελέσει με συνέπεια και από μακριά, ακόμα καλύτερα. Θα ταιριάξει υπέροχα.

Το κρίσιμο καλοκάιρι

Το καλοκαίρι αναμένεται… καυτό για τους Μπακς. Η ομάδα του Μπουντενχόλζερ θα πρέπει πως θα χειριστεί την κατάσταση, για να μην διαλυθεί αυτό που χτίστηκε με τόσο… κόπο φέτος και οδήγησε το Μιλγουόκι στο καλύτερο ρεκόρ του ΝΒΑ.

Θα είναι ένα καλοκαίρι γεμάτο δύσκολες αποφάσεις και φυσικά γεμάτο χρήματα να φεύγουν από το... πορτοφόλι τους. Οι Μπακς θα χρειαστεί να ξηλωθούν για να διατηρηθεί η… χημεία της ομάδας. Μιας ομάδας που έφτασε 2 νίκες μακριά από τους τελικούς του ΝΒΑ. Αλλά το αρχικό 2-0, γύρισε σε 2-4 και έτσι οι Ράπτορς κατάφεραν να γράψουν ιστορία στην συνέχεια.

 

NBA Τελευταία Νέα