Λάρι Μπερντ ή αλλιώς ο θρύλος των Μπόστον Σέλτικς! (vids)

Λάρι Μπερντ ή αλλιώς ο θρύλος των Μπόστον Σέλτικς! (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Λάρι Μπερντ ή αλλιώς ο θρύλος των Μπόστον Σέλτικς! (vids)

bet365

O μεγάλος Λάρι Μπερντ συμπληρώνει 62 χρόνια ζωής και το gazzetta.gr θυμάται μερικές από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα του!

«Οι καλύτεροι παίκτες θα παίξουν. Ετσι είναι τα πράγματα και έτσι θα είναι για πάντα!»

Αυτή η ατάκα του Λάρι Μπερντ αποτυπώνει στο 100% την πραγματικότητα και την πορεία της δικής του καριέρας. Ήταν ένας από τους καλύτερους στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ, με τα κατορθώματά του να μνημονεύονται μέχρι και σήμερα...

Το όνομά του είχε αρχίσει να γίνεται γνωστό από το λύκειο «Springs Valley» της Ιντιάνα όπου πραγματοποιούσε μυθικές εμφανίσεις με περισσότερους από 30 πόντους και 20 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Το Indiana State, το κολέγιο της πολιτείας, του πρόσφερε την υποτροφία και εκείνος έμελλε να ξεκινήσει ένα συγκλονιστικό ταξίδι. Ύστερα από τρία χρόνια με 30,3 πόντους και 13,3 ριμπάουντ, επιλέχθηκε στο νούμερο 6 του ντραφτ από τους Μπόστον Σέλτικς.

Μια επιλογή που έμελλε να γραφτεί με τα πιο χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας. Ο Λάρι Μπερντ ήταν ο άξιος συνεχιστής του Μπιλ Ράσελ αφού οδήγησε τους «Κέλτες» σε άλλα τρία πρωταθλήματα ΝΒΑ και τον ίδιο να αναδεικνύεται τρεις σερί σεζόν πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος και άλλες δύο MVP των τελικών. Ένας ολοκληρωμένος παίκτης με 59 triple double στην καριέρα του, φαρμακερό σουτ (τρεις φορές νικητής σε διαγωνισμό τριπόντων), ο οποίος έκλεισε 13 χρόνια καριέρας στους Μπόστον Σέλτικς με 24,3 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6,3 ασίστ σε κάθε ματς.

Ο «μεγάλος λευκός» όπως ήταν το προσωνύμιο που του είχαν προσάψει, κλείνει 62 χρόνια ζωής και το gazzetta.gr θυμάται έξι μεγάλες στιγμές της καριέρας του...

1) To ρεκόρ καριέρας

Στις 12 Μαρτίου 1985 έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στο ΝΒΑ, αφού φόρτωνε το καλάθι των Ατλάντα Χοκς στη νίκη των Σέλτικς με 126-115 με 60 πόντους έχοντας 23/32 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 15/16 βολές, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 43 λεπτά συμμετοχής.

2) Όταν άγγιξε το quadruple double

Στις 18 Φεβρουαρίου 1985 παραλίγο να περάσει στην ιστορία του ΝΒΑ, αφού με την απόδοσή του απέναντι στου Γιούτα Τζαζ «άγγιξε» το quadruple double! Δηλαδή να γίνει διψήφιος σε τέσσερις στατιστικές κατηγορίες. Συγκεκριμένα μέτρησε 30 πόντους, 12 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 9 κλεψίματα σε τρεις περιόδους!

3) Triple Double και... νικητήριο σουτ

Στις 14 Φεβρουαρίου 1986 πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στο ΝΒΑ, ενώ ήταν εκείνος πουο έπαιζε για... δύο αφού απουσίαζε λόγω τραυματισμού ο Κέβιν ΜακΧέιλ. Απέναντι στους Πόρτλαντ Τρέιλμπλεϊζερς είχε 47 πόντους, 14 ριμπάουντ, 11 ασίστ και το... νικητήριο καλάθι!

4) To fade away στους τελικούς του '84

Στις 6 Ιουνίου 1984 οδηγεί τους Μπόστον Σέλτικς στη νίκη μέσα στο «Forum» του Λος Άντζελες κόντρα στους Λέικερς (129-125) και στην ισοφάριση των τελικών σε 2-2. Σημειώνει 29 πόντους, μαζεύει 21 ριμπάουντ, ενώ σημειώνει και το κρίσιμο fade away σουτ μπροστά από τον Μάτζικ Τζόνσον για το 125-123 στα 16''' πριν από το τέλος.

5) Το περίφημο «Duel» με τον Ντομινίκ Ουίλκινς

Στις 22 Μαΐου 1988 πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες κόντρες σε ατομικό επίπεδο. Στον 7ο ημιτελικό της Ανατολης, ο Ντομινίκ Ουίλκινς σημειώνει 47 πόντους στο «Boston Garden» αλλά ο Λάρι Μπερντ απαντάει με 20 στην τελευταία περίοδο (και 34 στο σύνολο) και οδηγεί τους Σέλτικς στους τελικούς της Περιφέρειας.

6) Το τελευταίο μεγάλο του ματς

Στις 15 Μαρτίου 1992 αν και ταλαιπωρημένος από τα προβλήματα στη μέση του, πραγματοποιεί τη τελευταία μεγάλη εμφάνιση της καριέρας του. Σε ηλικία 36 ετών οδηγεί τους Σέλτικς στη νίκη απέναντι στο Πόρτλαντ έχοντας 49 πόντους, 14 ριμπάουντ και 12 ασίστ.

 

NBA Τελευταία Νέα