Καλάθης-Σλούκας: Ένα δίδυμο... love to watch!

Γιώργος Κούβαρης
Καλάθης-Σλούκας: Ένα δίδυμο... love to watch!
Με αφορμή την αναμέτρηση Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ-Φενέρμπαχτσε, τη συνύπαρξη στο ίδιο παρκέ Καλάθη-Σλούκα και το φημολογούμενο ενδιαφέρον των «πράσινων» για τον 28χρονο γκαρντ, η EuroLeague Greece θυμάται τα ματς της Εθνικής που ήταν συμπαίκτες και το πόσο πολύ ταίριαξαν στην ίδια πεντάδα

Ποιος να το έλεγε και ποιος να τον πίστευε. Ότι θα ερχόταν η στιγμή που οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα χάριζαν θερμό χειροκρότημα στον Κώστα Σλούκα όταν θα έκανε την εμφάνισή του στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Τουλάχιστον πριν από τέσσερα χρόνια θα τον περνούσαν για... τρελό. Πλέον αποτελεί πραγματικότητα!

Άλλωστε ήταν κάτι που έκαναν πριν από δύο μήνες περίπου και πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», όταν η Φενέρμπαχτσε επισκέφθηκε το ΟΑΚΑ. Ο 28χρονος γκαρντ γνώρισε το θερμό καλωσόρισμα από τους «πράσινους» οπαδούς οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με... ανοικτές τις αγκάλες. Άλλωστε το φημολογούμενο ενδιαφέρον για τον Σλούκα αποτελεί επιπλέον κίνητρο να τον χειροκροτήσουν, αν και ο ίδιος ισχυρίστηκε στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο gazzetta.gr και στον Αντώνη Καλκαβούρα ότι «ο κόσμος καταλαβαίνει, αναγνωρίζει και σέβεται».

Εκτός από τη δεδομένη αναγνώριση, στο πρόσωπο του Έλληνα γκαρντ βλέπουν τον παίκτη που μπορεί να ταιριάξει ιδανικά με τον Νικ Καλάθη στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που οι δύο παίκτες είχαν άψογη συνεργασία και συνύπαρξη στην Εθνική ομάδα: «Συνεργαζόμαστε καλά, είναι παίκτης ο οποίος αξιοποιεί καλά τους συμπαίκτες του, βλέπει καλά γήπεδο, μπορεί να παίξει και χωρίς τη μπάλα όταν την έχω εγώ, καταλαβαίνει πολύ μπάσκετ έχει φοβερή αντίληψη του παιχνιδιού, είναι καλός αμυντικός και ταιριάζει με τον οποιονδήποτε» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Σλούκα βάζοντας στην... πρίζα ακόμα περισσότερο τους φίλους της ομάδας.

Άλλωστε οι αριθμοί και όλα όσα έκαναν μαζί τα δύο τελευταία χρόνια στην Εθνική ομάδα έχοντας βρεθεί στο peak (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) της καριέρας τους αποδεικνύουν του λόγου του αληθές. Κάτι που ξεκίνησε από το Eurobasket του 2017 και κάτι το οποίο συνεχίστηκε έναν χρόνο αργότερα και πιο συγκεκριμένα στα δύο παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα σε Σερβία και Γεωργία.

Στο Eurobasket σημείωναν μαζί 29 πόντους κατά μέσο όρο, μοίραζαν 9,1 ασίστ, μάζευαν 6,8 ριμπάουντ και έκαναν 2,4 κλεψίματα! Αν μη τι άλλο ήταν τα σημεία αναφοράς στο τουρνουά που διεξήχθη σε Φινλανδία και Τουρκία (σ.σ. μαζί φυσικά με τον Πρίντεζη) και έδειξαν ότι μπορούν να ταιριάξουν αρμονικά στις δύο θέσεις των γκαρντ. Μια από τα ίδια και στα δυο ματς πριν από δύο μήνες όταν και μέτρησαν 38,5 πόντους σε κάθε ματς, 12,5 ασίστ, 11 ριμπάουντ και 2,5 κλεψίματα. Και φυσικά δεν είναι μόνο οι αριθμοί γιατί από μόνοι τους δεν μπορούν να αποτυπώσουν την πραγματική εικόνα μέσα στο παρκέ.

Η εικόνα που βγάζουν όταν βρίσκονται στην ίδια πεντάδα είναι κάτι παραπάνω από απολαυστική μετατρέποντας την Εθνική ομάδα «love to watch» σε αρκετά σημεία του αγώνα. Εάν και εφόσον θα συνεχίζεται και σε συλλογικό επίπεδο και μετά το τέλος του Παγκόσμιο Κυπέλλου, θα φανεί τους επόμενους μήνες!