Ποιος είπε ότι οι ξένοι είναι… άγιοι!

Ποιος είπε ότι οι ξένοι είναι… άγιοι!

bet365

Ο Δανός Γενς Μάε θα γίνει ο όγδοος ξένος ρέφερι, που θα σφυρίξει σ’ ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός. Τι είχε συμβεί στο ματς της σεζόν 1965-’66 με πρωταγωνιστή έναν άλλον ξένο διαιτητή;

Επιστροφή χρημάτων* στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός και σούπερ αποδόσεις στη Superleague από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Υπάρχουν πολλοί Έλληνες διαιτητές, που έχουν «σημαδέψει» την ιστορία των ντέρμπι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού, η λίστα είναι… ατελείωτη. Προτού, όμως, κάνει την εμφάνισή του στην Τούμπα το Μάρτιο του 1980, ο αλήστου μνήμης, Νίκος Λίτσας, ένας αυστριακός διαιτητής, ο Καρλ Χάφνερ και οι βοηθοί του, είχαν «σημαδέψει» το παιχνίδι της σεζόν 1965-’66.

Επτά αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός ήταν το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μετά και το «διπλό» στη Θεσσαλονίκη επί του ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» μπορεί στο τέλος να έχασαν το πρωτάθλημα, εξαιτίας μίας ισοπαλίας με τον Πανιώνιο (1-1), αλλά έχουν να θυμούνται εκείνο το μεσημέρι στην Τούμπα.

Ο «Δικέφαλος» με μπροστάρη τον Γιώργο Κούδα «βομβάρδισε» σ’ όλο το πρώτο ημίχρονο την εστία του Τάκη Οικονομόπουλου, ωστόσο ο επονομαζόμενος κι ως «το πουλί» Ελληνας τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, με τις αποκρούσεις του είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία του στο πρώτο ημίχρονο (0-0).

Στο β’ μέρος δύο ασύλληπτα γκολ του Μίμη Δομάζου και ένα του Στέλιου Παναγιωτίδη έφεραν τα πάνω-κάτω, όπως και ο Αυστριακός ρέφερι Καρλ Χάφνερ, που με τις υποδείξεις του εξόργισε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. και δέχθηκε την επίθεση των «ασπρόμαυρων» ποδοσφαιριστών και σωριάστηκε στο χορτάρι με σκισμένη τη φανέλα! Τα ίδια... τράβηξε και ο ένας εκ των δύο βοηθών του, ο οποίος κατακύρωσε το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για καταφανέστατη θέση οφ σάιντ του σκόρερ Παναγιωτίδη.

Η επέμβαση της Χωροφυλακής αποδείχθηκε σωτήρια και μετά από παραμονή σχεδόν μισής ώρας στα αποδυτήρια, είκοσι επτά λεπτά για την ακρίβεια, ο αυστριακός διαιτητής επέστρεψε και ολοκλήρωσε το ματς υπό τις απειλές και τις… κατάρες της κερκίδας! Ο ΠΑΟΚ γλίτωσε το μηδενισμό, αυτός που δεν γλίτωσε τις αποδοκιμασίες της κερκίδας, με τους οπαδούς να έχουν ξηλώσει τα κιγκλιδώματα, ήταν ο Γιώργος Κούδας!

Οι ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός:

1959-60: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-2 (Ζόραν Γελένκοβιτς)

1962-63: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-1 (Ντομένικο Κατάλντο)

1963-64: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-1 (Πολ Σίλερ)

1964-65: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-0 (Ζοζέφ Χέιμαν)

1965-66: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-3 (Καρλ Χάφνερ)

1966-67: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-0 (Ελ Κολ)

1974-75: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0 (Φέρντιναντ Μπίβερσι)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα