«Φίλοι και εχθροί» στο Άρης – ΠΑΟΚ!

«Φίλοι και εχθροί» στο Άρης – ΠΑΟΚ!

bet365

Τι ενώνει και τι χωρίζει κάποιους από τους πρωταγωνιστές του αυριανού ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ποιοι είναι οι αυτοί που συνυπήρξαν στα ίδια αποδυτήρια και την Κυριακή θα είναι αντίπαλοι…

Μόλις δυο από τους συνολικά 27 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην τελευταία αναμέτρηση Άρης – ΠΑΟΚ, παραμένουν στην θέση τους, αλλά και αυτοί δεν πρόκειται να αγωνιστούν.

Ο Παναγιώτης Γλύκος και ο Στέλιος Κίτσιου είχαν αγωνιστεί για λογαριασμό του «Δικεφάλου» στο ντέρμπι της 16ης Μαρτίου του 2014 (1-1) και μαζί με τους Βιεϊρίνια και Μαλεζά είναι οι τέσσερις παίκτες από τον ΠΑΟΚ, που έχουν αγωνιστεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Επιστροφή χρημάτων* στο Βιγιαρεάλ – Ατλέτικο και σούπερ αποδόσεις στη La Liga από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Υπάρχουν πάντως πολλοί φίλοι, γνωστοί και πρώην συμπαίκτες που θα βρεθούν αντιμέτωποι το απόγευμα της Κυριακής (21/10) στο πρώτο Άρης – ΠΑΟΚ, μετά από 4,5 χρόνια.

ΑΝΤΡΕ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ – ΜΠΡΟΥΝΟ ΓΚΑΜΑ

Στην πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη του στο Libero 107,4 όταν ο Αντρέ Βιεϊρίνια ρωτήθηκε τι γνωρίζει για τον αυριανό αντίπαλο του, απάντησε μονολεκτικά: Μπρούνο Γκάμα. Βλέπετε, μεγάλωσαν ταυτόχρονο στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο, υπήρξαν συμπαίκτες και έφτασαν το 2003 να θεωρούνται «παιδιά-θαύματα» έχοντας οδηγήσει την U17 της Πορτογαλίας στον θώκο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Με τον νυν αρχηγό του ΠΑΟΚ να έχει ενταχθεί στις περίφημες ακαδημίες της Πόρτο, ο Γκάμα είδε να απλώνονται μπροστά του ένα κάρο προτάσεις, όμως το δέλεαρ της φανέλας των «δράκων» είναι ισχυρότατο και προσελκύει δεκάδες μικρά παιδιά της χώρας. Κάπως έτσι οι δυό τους βρέθηκαν κάτω από την στέγη της Πόρτο, αλλά εκτός από μια συμμετοχή στην πρώτη ομάδα πέρασαν όλη τη σεζόν 2004-05 με τη δεύτερη ομάδα και σιγά σιγά άρχισαν να αναζητούν αλλού την (ποδοσφαιρική) τύχη τους.

Ο δρόμος έβγαλε τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό του Άρη στην Ουκρανία και την Ντνίπρο, όπου αγωνίστηκε για μια τριετία και υπήρξε συμπαίκτης με τους Λέο Μάτος και Εβγέν Σάχοφ. Η σπουδαία ομάδα που «έχτισε» ο Μίρον Μάρκεβιτς έφτασε μέχρι τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ το 2015, σήμερα όμως έχει φτάσει να αγωνίζεται στη Β’ κατηγορία της Ουκρανίας, αφού από εκείνη την ομάδα δεν έμεινε ούτε ένας παίκτης!

Οι Μάτος και Σάχοφ ήρθαν στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2016, όταν ο Λούμπος Μίχελ είχε βρει τρόπο να αντλεί ποδοσφαιριστές από την συγκεκριμένη ομάδα, εξ ου και στο καρνέ του Σλοβάκου τεχνικού διευθυντή υπήρχε εκείνο το διάστημα σημειωμένο (και) το όνομα του Μπρούνο Γκάμα, δίπλα απ’ αυτό του Βραζιλιάνου Ματέους.

ΧΟΣΕ ΚΑΝΙΑΣ - ΧΑΒΙ ΜΑΤΙΓΙΑ

Οι δύο Ισπανοί αγωνίστηκαν για πολλά χρόνια φορώντας τη φανέλα της Μπέτις. Ο Κάνιας έζησε οκτώ χρόνια της ποδοσφαιρικής καριέρας του στους «βερδιμπλάνκος», ενώ ο γεννημένος στο Τολέδο αμυντικός χαφ του Άρη, υπήρξε προϊόν των Ακαδημιών της Βιγιαρεάλ, απ’ όπου τον απέκτησε η Μπέτις το καλοκαίρι του 2011.

Εκείνη η σεζόν (2011-12) ήταν η μοναδική που συνυπήρξαν στην ομάδα, όχι όμως και στην ενδεκάδα, αφού είναι δύο ποδοσφαιριστές με πάνω κάτω την ίδια κοψιά και κάνουν τα ίδια πράγματα μέσα στο γήπεδο. Όταν ο Ματίγια επέστρεψε στην Μπέτις από το δανεισμό του στη Μούρθια, ο Κάνιας είχε μετακομίσει στην Αγγλία και την Σουόνσι

ΜΙΤΖΕΝ ΜΠΑΣΑ - ΟΜΑΡ ΕΛ-ΚΑΝΤΟΥΡΙ

To καλοκαίρι του 2013 η Νάπολι παραχώρησε με τη μορφή της συνιδιοκτησίας τον Ομάρ Ελ Καντουρί στην Τορίνο και στον ιταλικό Βορρά, ο Μαροκινός χαφ του ΠΑΟΚ συνάντησε τον Αλβανό αμυντικό μέσο, ο οποίος ήδη μετρούσε δύο χρόνια στους «ταύρους». Ουσιαστικά οι δύο ποδοσφαιριστές έπαιξαν μαζί μόλις μία γεμάτη σεζόν, καθώς τον Απρίλιο του 2014 ο Μπάσα τραυματίστηκε στον αχίλλειο τένοντα και η αποθεραπεία του τράβηξε για περισσότερους από εννιά μήνες, φτάνοντας στο σημείο να κατηγορήσει ανοικτά το ιατρικό τιμ των «Γκρανάτα» και να πάει στο Μόναχο για να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

ΑΜΡ ΟΥΑΡΝΤΑ – ΝΙΚΟΛΑ ΝΤΙΓΚΙΝΙ

Για ένα χρόνο βρέθηκαν στα ίδια αποδυτήρια και οι Αμρ Ουάρντα - Νικολά Ντιγκινί. Κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν οι δυο τους συνυπήρξαν στον Ατρόμητο Περιστερίου και γνωρίζει πολύ καλά ο ένας τον άλλον.

Επίσης, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η σχέση του Ραζβάν Λουτσέσκου με τον Χαμζά Γιουνές. Ο Ρουμάνος τεχνικός ήταν αυτός που έφερε τον Τυνήσιο επιθετικό στην Ελλάδα και την Ξάνθη. Οι δύο άνδρες ανέπτυξαν μια φιλική σχέση εκτός γηπέδων και έφτασαν να γίνουν κουμπάροι, όταν ο επιθετικός του Άρη παντρεύτηκε στη Ρουμανία.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ισχυροί δεσμοί φιλίας συνδέουν και δύο παιδιά από την Κρήτη, που μεγάλωσαν μαζί στον Εργοτέλη, υπήρξαν συμπαίκτες για δύο σεζόν και τώρα κάνουν παρέα στη Θεσσαλονίκη. Ο Μανώλης Τζανακάκης υποδέχθηκε πριν από λίγους μήνες τον «κολλητό» του, Νίκο Καρέλη, με τον οποίο σήμερα θα βρεθεί αντίπαλο για 90 λεπτά.

Και φυσικά, υπάρχει η ξεχωριστή περίπτωση του Δημήτρη Κωνσταντινίδη, ο οποίος μεγάλωσε μαζί με τον Δημήτρη Πέλκα στους ξενώνες της Τούμπας, έπαιξαν μαζί στις ακαδημίες και στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλά απόψε θα είναι σε διαφορετικές πλευρές…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα