Απ’ τη Ρωσία με αγάπη! (vids)

Απ’ τη Ρωσία με αγάπη! (vids)

Απ’ τη Ρωσία με αγάπη! (vids)

bet365

Τι σχέση μπορεί να έχει ο ποδοσφαιρικός με τον μπασκετικό ΠΑΟΚ. Εχει και... παρά έχει όταν μιλάμε για Μόσχα! ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΜΟΣΧΑ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Σκόραρε ο Μακ το πρώτο γκολ του αγώνα Ρουμπίν Καζάν - Ζενίτ; Στη Vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ επισκέπτεται για τέταρτη φορά τη Ρωσία, μόλις για δεύτερη φορά τη Μόσχα, με τον μπασκετικό ΠΑΟΚ, πάντως, να ξυπνάει τις καλύτερες αναμνήσεις από τη ρωσική πρωτεύουσα στους φίλους της ομάδας.

Η πρώτη φορά που μια ομάδα με τον δικέφαλο αετό στο στήθος, αυτή του μπάσκετ, βρέθηκε στη Ρωσία ήταν το 1991. Η ρωσική Σοβιετική Ένωση, η μεγαλύτερη δημοκρατία της ΕΣΣΔ, ζούσε στην αβεβαιότητα και ο λαός στα όρια της φτώχειας, ενώ στη Μόσχα κυριαρχούσε η ψηφοθηρία για το επερχόμενο δημοψήφισμα για τη διατήρηση της μεταρρυθμισμένης Σοβιετικής Ένωσης και οι πρώτες δημοκρατικές εκλογές, που έφεραν στην εξουσία τον Μπορίς Γέλτσιν.

Στο ξενοδοχείο της αποστολής του ΠΑΟΚ, που είχε πάει για να υπερασπιστεί το +13 από τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στην Ντιναμό, το φαγητό ήταν ελάχιστο, με αποτέλεσμα οι ξένοι του «Δικεφάλου» να πάνε για έξτρα φαγητό στο πρώτο Mc Donalds, που μόλις είχε ανοίξει στη Μόσχα. Όμως, όταν έφτασαν και είδαν την ουρά χιλιομέτρων, έκαναν μεταστροφή και επέστρεψαν, με άδεια στομάχια, στα δωμάτια τους…

Μ’ αυτά και μ’ αυτά στις 26 Φεβρουαρίου του 1991 ο «Δικέφαλος» ηττήθηκε με διαφορά 12 πόντων (75-63), είχε για ήρωα τον Πιτ Παπαχρόνη και κάπως έτσι έφτασε στη Γενεύη, όπου κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του, νικώντας στον τελικό τη Σαραγόσα.

Είκοσι χρόνια αργότερα, ο (ποδοσφαιρικός) ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην παγωμένη Μόσχα προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκρισή του στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

Μια χαμένη ευκαιρία του Σαλπιγγίδη και ένα πέναλτι, που αρχικά απόκρουσε ο Κρέσιτς, όμως έγινε γκολ από τον Ιγκνάσεβιτς και έφερε τον αποκλεισμό.

Ο «Δικέφαλος» του Λάζλο Μπόλονι στάθηκε όρθιος στο Καζάν κόντρα στη Ρούμπιν του Νάτχο και του Νομπόα, το φθινόπωρο του 2011 στη φάση των ομίλων (2-2), αλλά δε συνέβη το ίδιο το 2015 όταν επισκέφτηκε το Κράσνονταρ, είχε στο πλευρό του εκατοντάδες ομογενείς από το Ροστόφ, την έδρα του Ιβάν Σαββίδη, ωστόσο η ήττα (2-1) του στέρησε κάθε ελπίδα πρόκρισης στα νοκ άουτ παιχνίδια, έστω κι αν λίγο αργότερα ήρθε το ιστορικό «διπλό» επί της Ντόρτμουντ στο «Βεστφάλεν».

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΠΑΟΚ 1-1

22 Φεβρουαρίου 2011

Γήπεδο: «Λουζνίκι»

Γκολ: Ιγκνάσεβιτς 80' - Μουσλίμοβιτς 67'

ΤΣΚΚΑ Μόσχας (Σλούτσκι): Ακινφέεβ (66' Τσεπτσούκοβ), Ναμπάμπκιν, Ιγκνάσεβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Σενίκοβ, Μαμάεβ, Σέμπερας, Τόσιτς, Κάουνα (52' Αλντόνιν), Νέσιντ, Λαβ (95' Λ.Μπερεζούτσκι)

ΠΑΟΚ (Χάβος): Κρέσιτς, Σνάουισνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ιβιτς (87' Αθανασιάδης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς.

ΡΟΥΜΠΙΝ - ΠΑΟΚ 2-2

29 Σεπτεμβρίου 2011

Γήπεδο: «Τσεντράλνι»

Γκολ: Βαλντέζ 52', Ντιάντιουν 66' - Αθανασιάδης 23', Φωτάκης 80'

Ρουμπίν Καζάν (Μπερνίεβ): Ριζίκοβ, Κουζμίν, Νόβας, Μποκέτι, Νέμοβ, Νάτχο, Νομπόα, Κασάεβ (90' Μπιστρόβ), Καραντενίζ, Βαλντέζ (77' Ριαζάντσεβ), Ντιαντιούν

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Ετο, Μαλεζάς, Κοντρέρας (54' Τσιρίλο), Λίνο, Γεωργιάδης, Φωτάκης, Λαζάρ (72'Ίβιτς), Αριας (51' Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ - ΠΑΟΚ 2-1

5 Νοεμβρίου 2015

Γήπεδο: «Κούμπαν»

Γκολ: Αρί 33', Ζοαζίνιο (πεν.) 67' - Μακ 90'

Κράσνονταρ (Κονόνοφ): Ντίκαν, Γκράνγκβιστ, Καλέσιν (69' Μαμάεφ), Σίγκουρντσον, Τορμπίνσκι, Αχμέντοφ (Γκαζίνσκι 78'), Λαμπόρντε (63' Σμολόφ), Ζοαοζίνιο, Καμπορέ, Πειρόφ, Αρί

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Κόστα, Τζαβέλλας (81’ Κίτσιου), Τζιόλης, Χαρίσης, Μακ, Γκολάσα (68’ Αθανασιάδης), Ροντρίγκες, Σάμπο (58' Πέλκας).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα