Ο ηγέτης Ρογκαβόπουλος και οι... ελπίδες για το μέλλον! (pics)

Ο ηγέτης Ρογκαβόπουλος και οι... ελπίδες για το μέλλον! (pics)

Νίκος Καρφής
Ο ηγέτης Ρογκαβόπουλος και οι... ελπίδες για το μέλλον! (pics)

bet365

H Eθνική Εφήβων κατέκτησε την 14η θέση στο Eurobasket U18 και το gazzetta.gr... εμβαθύνει στον κόσμο των στατιστικών, ξεχωρίζοντας τον Ρογκαβόπουλο, ενώ βλέπει τις περιπτώσεις παικτών με μεγάλη προοπτική.

Νέα φρουτάκια για ακόμα περισσότερη διασκέδαση. 21+

Η αλήθεια είναι πως ο περισσότερος κόσμος περίμενε παραπάνω πράγματα από την Εθνική Εφήβων στο Eurobasket U18 που έγινε στη Λετονία.

Η 14η θέση σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητες αυτής της ομάδας, η οποία διαθέτει παιδιά με μεγάλο ταλέντο, τα οποία είναι ικανά για λαμπρή καριέρα.

Η ομάδα του Βλασσόπουλου τα έπαιξε όλα για όλα στο ματς της φάσης των «16» με την Γαλλία, όμως στο τέλος... λύγισε, με τους... τρικολόρ να είναι πιο ψύχραιμοι και να παίρνουν τη νίκη.

Η Ελλάδα είχε το προβάδισμα, 7 λεπτά πριν το τέλος, αλλά οι Γάλλοι βρήκαν τις λύσεις και μας... πλήγωσαν.

Tα στατιστικά που βοήθησαν

Η Εθνική μας ήταν η καλύτερη ομάδα του τουρνουά στις βολές, αφού σούταρε με 73.4%.

Καλά τα πήγε και στον τομέα της επίθεσης. Οι Έφηβοι τερμάτισαν στην 5η θέση της λίστας με τις καλύτερες επιθέσεις της διοργάνωσης, αφού σκόραραν 77.7 πόντους ανά ματς.

Όσον αφορά τα φάουλ,ήμασταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα. Οι παίκτες μας δεν χρεωνόντουσαν με πολλά φάουλ, κάτι που είχε οφέλη κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Σημαντικό ρόλο στην λειτουργία της έπαιξε και το τρίποντο. Οι παίκτες του Βλασσόπουλου σούταραν με 35.6% στο τρίποντο, μια επίδοση που τους κατατάσσει 5ους.

Καλά τα πήγε και στα λάθη, αφού τα περιόρισε όσο γινόταν. Τερμάτισε στην 12η θέση ανάμεσα σε όλες τις ομάδες του τουρνουά με 13.4 λάθη μέσο όρο.

Εκεί που υστέρησε

Υπήρχαν όμως κατηγορίες που αντιμετωπίσαμε δυσκολίες. Μία από αυτές το ποσοστό μας στα δίποντα, στα οποία είχαμε 46.2%. Τα μπλοκ δεν ήταν τα φόρτε της Ελλάδας σε αυτό το τουρνουά. Οι διεθνείς μοίραζαν κατά μέσο όρο 1.9 τάπες, μια επίδοση που μας έφερε πολύ χαμηλά στην 16η θέση!

Στην άμυνα μεγάλο ρόλο παίζουν τα κλεψίματα και εκεί δεν βρέθηκε η Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους. Με 7.7 ανά ματς, τερματίσαμε μόλις στην 11η θέση.

Κορυφαίος ο Ρογκαβόπουλος

Αναμφίβολα ο καλύτερος παίκτης της Εθνικής ήταν ο Νίκος Ρογκαβόπουλος.

Ο παίκτης της ΑΕΚ ήταν ο 4ος σκόρερ του τουρνουά (πρώτος της Ελλάδας) με 19.7 πόντους ανά ματς, ενώ εξαιρετικά σούταρε και πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (45%). Σημαντική ήταν η βοήθεια του στον τομέα των ριμπάουντ, καθώς κατέβαζε 6.6 σκουπίδια ανά ματς.

Όσον αφορά το efficiency που προσμετρά όλα τα στατιστικά στοιχεία, ήταν 5ος στο τουρνουά με 131 βαθμούς.

Ο Ρογκαβόπουλος ήταν ο άνθρωπος που καθάρισε τη νίκη στο ματς των ομίλων με την Κροατία, ενώ το καλύτερο το κρατούσε για το τέλος. Στο ματς με τους Φινλανδούς σταμάτησε στους 33 πόντους, ενώ μάζεψε και 10 ριμπάουντ σε μια φοβερή εμφάνιση, η οποία όμως δεν έφτανε για την Εθνική.

Οι υπόλοιποι που άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον

Το άλλο διάσημο όνομα της Εθνικής ήταν ο Αρσενόπουλος. Βρήκε τον τρόπο να βάζει την μπάλα στο καλάθι, αφού μέτρησε 11.7 πόντους, ενώ εξαιρετική δουλειά έκανε και στα κλεψίματα με 2.8 μέσο όρο.

Πάντως αξίζει να αναφερθεί πως στα παιχνίδια των ομίλων και στο ματς της φάσης των 16 με τους Γάλλους οι αριθμοί του στο σκοράρισμα ήταν πολύ καλοί (δεν έπεσε σε κανένα κάτω από τους 15), ενώ στη συνέχεια στους αγώνες κατάταξης, έπεσε αισθητά ο μέσος όρος του.

Αυτά τα δύο παιδιά αν προσεχθούν από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, έχουν το ταλέντο να παίξουν σημαντικό ρόλο στο ελληνικό μπάσκετ. Αν δουλέψουν σκληρά και πάρουν ευκαιρίας, είναι πολύ πιθανό να δούμε... πραγματάκια από αυτούς στο μέλλον.

Καλά στοιχεία έδειξε και ο Σανδραμάνης που ήταν ο δεύτερος σκόρερ της Εθνικής με 14.1 πόντους, πίσω από τον Ρογκαβόπουλο. Σχεδόν αψεγάδιαστος στις βολές, αφού σούταρε με 90.5%. Μάλιστα η επίδοση αυτή τον έφερε στην κορυφή της λίστας στη διοργάνωσης.

Θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε και στον Γάργαλη, ο οποίος κατάφερε να είναι καλύτερος παίκτης της Ελλάδας σε δύο στατιστικές κατηγορίες.

Σημαντικός στον τομέα των ριμπάουντ με 6.7 ανά ματς, ενώ προσπάθησε πολύ και στη δημιουργία, καθώς μέτρησε 3.6 ασίστ μέσο όρο. Επίσης σκόραρε 8 πόντους ανά παιχνίδι.

Από κοντά και ο γκαρντ Τσιρογιάννης, ο οποίος σκόραρε 7 πόντους ανά αγώνα και έκανε το καλύτερο του ματς με την Ουκρανία (22 πόντους).

Όλα εξαρτώνται από αυτούς και τις ομάδες τους

Ταλέντο υπάρχει. Αυτό που θα κρίνει πολλά είναι το κατά πόσο αυτή η φουρνιά θα δουλέψει σωστά, κλείνοντας τα... αυτιά της, ενώ μένει να δούμε να θα τους δοθούν οι ευκαιρίες από τις ομάδες του να αναπτύξουν τα καλά τους στοιχεία στο παρκέ και να βελτιώσουν τα σημεία που... πονάνε.

Χρειάζονται χρόνο συμμετοχής για να αποκτούν εμπειρίες με αντιπάλους μεγαλύτερης ηλικίας και να δείξουν αν είναι άξιοι να σταθούν σε αυτό το επίπεδο και κάνουν καριέρα στο μπάσκετ.

Το μέλλον θα δείξει αν αυτοί οι νεαροί θα πιάσουν οποιαδήποτε ευκαιρία τους παρουσιαστεί από τα μαλλιά.

 

Τελευταία Νέα