Ο... τρελο-Κάρι και η πρόκληση των Πέλικανς! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Ο... τρελο-Κάρι και η πρόκληση των Πέλικανς! (pics & vids)

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Οι Ουόριορς προηγούνται με 2-0 κόντρα στους Πέλικανς μετά την… ανάταση που έφερε η επιστροφή του Κάρι, ενώ οι «πελεκάνοι» μετά την… σκούπα με τους Μπλέιζερς βρίσκονται μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας τους. Το gazzetta.gr δεν κρατιέται για τα επόμενα ματς!

Σάλτσμπουργκ - Μαρσέιγ με 220+ ειδικά στοιχήματα και 10% επιστροφή* στις απώλειες! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η σειρά των Ουόριορς με τους Πέλικανς παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον πριν καν αρχίσει. Από την μία είχαμε τους πρωταθλητές που ήθελαν να δώσουν απαντήσεις, χωρίς να γνωρίζουν πότε θα επιστρέψει ο Κάρι και από την άλλη η ομάδα του Τζέντρι ερχόταν με φόρα μετά από πειστικές εμφανίσεις κόντρα στους Μπλέιζερς και φυσικά το εντυπωσιακό… σκούπισμα!

Πλέον οι πρωταθλητές βρίσκονται στο 2-0, ο Στεφ Κάρι επέστρεψε «αγριεμένος, αλλά ακόμα κι έτσι οι Πέλικανς βρίσκονται μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκριση της ιστορίας τους. Το gazzetta.gr αναλύει μια ζευγάρι που έχει πολύ… ψωμί ακόμα.

Ασταμάτητοι μέχρι στιγμής οι πρωταθλητές

 

Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα οι Ουόριορς κάνουν μια πραγματική… παρέλαση στα playoffs. H απουσία του Κάρι στον πρώτο γύρο των playoffs δεν φάνηκε καθόλου, αφού κακά τα ψέματα τριπλέτα σαν αυτή των Ντουράντ-Τόμπσον-Γκριν δεν υπάρχει σε καμιά άλλη ομάδα του ΝΒΑ. Αυτοί 3 κατά κύριο λόγο… έκρυψαν το τεράστιο κενό που άφησε ο Κάρι και δεν είχαν πρόβλημα να περάσουν άνετα τους έμπειρους Σπερς του δάσκαλου Πόποβιτς με 4-1 νίκες.

Κόντρα στους Πέλικανς ήταν απαραίτητο να ανεβάσουν απόδοση, να φτάσουν στα… όρια του έναν αντίπαλο που είχε εντυπωσιάσει στον προηγούμενο γύρο, παίζοντας πανέμορφο και στοχευμένο μπάσκετ, εστιάζοντας στο κουαρτέτο που κινεί τα νήματα στη Νέα Ορλεάνη.

Η τετράδα Ντέιβις-Ρόντο-Χόλιντεϊ-Μίροτιτς ήταν υπεύθυνη που οι Μπλέιζερς του Λίλαρντ που εντυπωσίασαν στη regular season και playoffs δεν σταύρωσε νίκη. Το σύνολο του Κερ έκανε επίδειξε δύναμης στο Game 1, αφού επιβλήθηκε άνετα με 123-101. Παρόλα αυτά ήταν σαν κάτι να έλειπε. Εκείνο το… συστατικό που δίνει νοστιμιά στο φαγητό!

Και ξαφνικά εμφανίστηκε ο… τρελός, ο άνθρωπος που δεν μαρκάρεται!

Γυαλίζει το μάτι του… ταχυδακτυλουργού

Η είδηση πως ο Στεφ Κάρι θα επιστρέψει στη δράση στο Game 2 σκόρπισε χαμόγελα στους λάτρεις του μπάσκετ και φυσικά στους φιλάθλους των Ουόριορς που διψούν για τον τρίτο τίτλο τα τελευταία 4 χρόνια στο ΝΒΑ.

Ο γκαρντ των «πολεμιστών» σήκωσε την Oracle Arena στο πόδι όταν πέρασε στο ματς και ξαφνικά η… τρέλα (με την καλή έννοια) και το απρόβλεπτο που συναρπάζει επέστρεψε στο παιχνίδι των Ουόριορς.

Τρίποντο στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, δύο… βόμβες από το… σπίτι του με τα κλασικά του… χειρόφρενα και 28 ποντάκια έτσι για αρχή. Πλέον τα δεδομένα της σειράς αλλάζουν, καθώς στη «φαρέτρα» του Κερ έχει προστεθεί και το «υπερόπλο», αυτός ο παλαβός τύπος με το Νο.30 στην πλάτη.

Τώρα που θα μεταφερθεί η σειρά στη Νέα Ορλεάνη θα είναι ο πιο χρήσιμος παίκτης για τον Κερ. Γιατί είναι αυτός που μπορεί να «σκοτώσει» τον αντίπαλο εκεί όπου νομίζει πως το ματς είναι στα χέρια του. Έχει την μαγική δύναμη να… ρίχνει την ψυχολογία της άλλης πλευράς, αφού αποτελεί παίκτη που δεν μαρκάρεται. Ότι σύστημα και να παίξεις, όσους και να του βάλεις πάνω του, μπορεί να σταθεί από το κέντρο και να το στάξει. Γιατί είναι ο Κάρι. Γιατί είναι ο κορυφαίος σουτέρ της ιστορίας που έχει την τύχη να διαθέτει άλλο ένα προσόν που τον κάνει ακαταμάχητο. Την ντρίμπλα, τον χειρισμό της μπάλας, αυτά τα υπέροχα «ταχυδακτυλουργικά» κόλπα που εφευρίσκει συνεχώς και κάνει τις αντίπαλες άμυνες να βλέπουν «εφιάλτες».

Ο Κάρι επέστρεψε πάνω στην ώρα, πάνω που αρχίζουν τα δύσκολα και ανεβάζει όχι ένα, αλλά πολλά επίπεδα τους πρωταθλητές. Και η… αρμάδα του Κερ έχει σαν στόχο να κλείσει το... στόμα όσων την αμφισβητούν και να παραμείνει στην κορυφή του ΝΒΑ για δεύτερη σερί σεζόν.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για την πόλη

Μπορεί οι Ουόριορς να κινούνται στον… αστερισμό του Κάρι, αλλά υπάρχει και άλλη πλευρά. Μια ομάδα που διψάει για επιτυχίες. Mια πόλη που περιμένει και πάλι να ζήσει εποχές 2008 (ως Χόρνετς τότε), τότε που η παρέα του Κρις Πολ, του Ντέιβιντ Ουέστ και του Πέτζα Στογιάκοβιτς… άγγιζε την πρόκριση στους τελικούς Δύσης, αλλά οι Σπερς του Ντάνκαν, του Πάρκερ, του Τζινόμπιλι και φυσικά του Πόποβιτς της έφραζε το δρόμο.

Από εκείνη τη στιγμή μέχρι πέρυσι, η Νέα Ορλεάνη μετρούσε 3 παρουσίες στα playoffs με 12 ήττες και μόλις 3 νίκες.

Οι Πέλικανς θέλουν να ξαναγράψουν ιστορία

Αν κάποιος θέλει να προσμετρήσει τις σεζόν της Νέας Ορλεάνης από τότε που πήραν το νέο τους όνομα (σεζόν 2013-14) , δηλαδή Πέλικανς θα διαπιστώσει πως η ομάδα δεν ποτέ δεν είχε κερδίσει ματς στα playoffs. Μοναδική τους παρουσία εκείνη του 2015, αλλά οι Ουόριορς είχαν… σκουπίσει τους άπειρους «πελεκάνους» του Ντέιβις που έπαιρνε για πρώτη φορά στην καριέρα του γεύση postseason.

Τέσσερα χρόνια μετά πάλι οι Πέλικανς έχουν να ανεβούν ένα… βουνό, καθώς στο δρόμο τους βρίσκουν εκείνους που δεν τους είχαν επιτρέψει να πάρουν ούτε νίκη το 2014. Όμως πλέον μια ένδοξη σελίδα στο… βιβλίο τους έχει γραφτεί με την πρώτη νίκη της ομάδας (με την ονομασία Πέλικανς) στην posteason. Βέβαια όταν άνοιξε η όρεξη μετά το break μέσα στο Πόρτλαντ ακολούθησαν και άλλες 3. Περάστε. «σκουπίστε», τελειώσατε ήταν η υπόθεση με τους Μπλέιζερς.

Η Νέα Ορλεάνη έδειξε εξαιρετικά στοιχεία σε εκείνη τη σειρά και είναι ικανή να τα φανερώσει ξανά και κόντρα στους Ουόριορς. Οφείλει να το κάνει γιατί έχει την ποιότητα (Ντέιβις, Ρόντο, Χόλιντεϊ, Μίροτιτς), τη… δίψα και φυσικά την έδρα που έκανε τους Μπλέιζερς να τρέμουν. Οι Ουόριορς σίγουρα δεν θα… τρέμουν γιατί είναι μια άλλη ιστορία και έχουν γαλουχηθεί όλα αυτά τα χρόνια, όμως το καλοδουλεμένο σύνολο του Τζέντρι είναι αποφασισμένο στον κόσμο του κι άλλες μεγάλες παραστάσεις.

Σίγουρα ο Ντέιβις δεν έχει ξεχάσει αυτό που είχε γίνει πριν 4 χρόνια. Ο «μονόφρυδος» και η κομπανία του θα προσπαθήσουν να βγάλουν το… λάδι στους πρωταθλητές και γιατί όχι να τους αποκλείσουν, παρόλο που ξέρουν πως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του και η κλεψύδρα συνεχώς αδειάζει ειδικά μετά το 2-0.

Αλλά αυτή πόλη με την απίστευτη κουλτούρα έχει ανάγκη από μεγάλες στιγμές. Μετά από χρόνια η Νέα Ορλεάνη έχει ένα σύνολο παικτών που το πιστεύει, που... η σπίθα δεν χάνεται και το μάτι… γυαλίζει. Ο πρώτος γύρος δεν μπορεί να είναι τυχαίος. Οι Πέλικανς έχουν τη δυνατότητα να μας προσφέρουν μια απολαυστική σειρά.

Δεν υπάρχει στο ρόστερ των Ουόριορς ψηλός με την ποιότητα του Ντέιβις ούτε πασέρ σαν τον Ρόντο (o αθεόφοβος μοιράζει 12.7 ασίστ ανά ματς στα playoffs), ενώ και ο Χόλιντεϊ δείχνει πως βρήκε το... λιμάνι. Συνολικά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Οι πρωταθλητές είναι πολύ ανώτεροι και το απόλυτο φαβορί. Όμως με τις εμφανίσεις τους κόντρα στους Μπλέιζερς, οι Πέλικανς έδειξαν πως είναι πολύ καλύτεροι από αυτό που πίστευαν πολλοί.

Η Νέα Ορλεάνη φοράει τα «γιορτινά» της

Η σειρά έχει δρόμο ακόμα και υπόσχεται πολλές συγκινήσεις, αφού πλέον η Νέα Ορλεάνη θα υποδεχθεί τους ήρωες της για δύο ματς (τουλάχιστον) και προσπαθήσει να τους σπρώξει στη νίκη.

Οι Ουόριορς θα περάσουν την πιο δύσκολη δοκιμασία τους μέχρι στιγμής μέσα στη σεζόν και οι λάτρεις του ΝΒΑ θα περιμένουν πως και πως να δουν το… κουβάρι να ξετυλίγεται.

Με αυτά που έχουν δει τα μάτια μας από τις δύο ομάδες, κάτι… φωνάζει πως η συνέχεια της σειράς θα είναι απολαυστική. Πάρτε θέσεις λοιπόν κι ετοιμαστείτε γιατί τα καλύτερα έρχονται.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.