Φενέρ: Με Ζοτς-Σλούκα ονειρεύεται το... repeat στο Βελιγράδι! (pics & vid)

Φενέρ: Με Ζοτς-Σλούκα ονειρεύεται το... repeat στο Βελιγράδι! (pics & vid)

Νίκος Καρφής
Φενέρ: Με Ζοτς-Σλούκα ονειρεύεται το... repeat στο Βελιγράδι! (pics & vid)
H Φενέρ καθάρισε τη Μπασκόνια με 3-1 και ετοιμάζεται για την παρουσία της σε 4ο σερί Final 4. Η Euroleague Greece γράφει για την... αρμάδα του Ομπράντοβιτς και του Σλούκα που θέλει το repeat.

Για άλλη μια φορά τα playoffs της Euroleague αποδείχθηκαν εύκολη υπόθεση για τη Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι Τούρκοι «σκορπούσαν» τρόμο τις 3 τελευταίες σεζόν στα playoffs, αφού... σκούπισαν την Μακάμπι, τη Ρεάλ και τον Παναθηναϊκό. Φέτος η Μπασκόνια το μόνο που κατάφερε ήταν απλά να πάρει ένα ματς και η... αρμάδα του Ζοτς θα πάει στο Βελιγράδι για να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Ψάχνει το repeat

Έχει ανοίξει για τα καλά η όρεξη στη Φενέρ μετά την περσινή κατάκτηση της Euroleague. Οι Τούρκοι έψαχναν για πολλά χρόνια να βρεθούν στην κορυφή της Ευρώπης και τα κατάφεραν, αφού ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πάρει την κούπα μέσα στο... σπίτι της Φενέρ.

Το σύνολο του Ομπράντοβιτς έχει συνηθίσει να πηγαίνει σε Final 4 τα τελευταία χρόνια. Αυτή θα είναι η 4η σερί σεζόν που οι πρωταθλητές Ευρώπης θα βρεθούν ανάμεσα στις 4 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Πλέον οι Τούρκοι διαθέτουν την εμπειρία να ανταποκριθούν σε ματς υψηλών απαιτήσεων όπως αυτά που θα παίξουν στο Final 4 και σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζει ο άνθρωπος που κάθεται στην άκρη του πάγκου. Ο Σέρβος έχει πάρει Euroleague με Παρτιζάν, Μπανταλόνα, Ρεάλ, Παναθηναϊκό και Φενέρ, δείχνοντας πως κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τις ομάδες του,

Πάτησε... γκάζι στο τέλος και πήρε πλεονέκτημα

Κατά τη διάρκεια της regular season η Φενέρ κινδύνεψε όσον αφορά το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Όμως οι Τούρκοι κατάφεραν να πάρουν τα 7 από τα 10 τελευταία παιχνίδια τους (έχασαν και το αδιάφορο ματς της 30ης αγωνιστικής κόντρα στη Μάλαγα). Αυτό το finish τους επέτρεψε να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στη regular season με ρεκόρ 21-9 και να κοντραριστούν με τη Μπασκόνια στα playoffs.

Πήγαν για 4η σερί σκούπα, αλλά τελικά... 3-1

Στην εποχή του Ομπράντοβιτς η Φενέρ έχει 4 παρουσίες στα playoffs (2015-18) και μετρά 12 νίκες και 1 ήττα. Κατάφερε να σκουπίσει την Μακάμπι, τη Ρεάλ και τον Παναθηναϊκός, δείχνοντας τη δυναμική της.

Φέτος στόχευε σε άλλη μια... σκούπα, αλλά η Μπασκόνία κατάφερε να πάρει το Game 3 και να μειώσει σε 2-1. Βέβαια η Φενέρ «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες το 4ο παιχνίδι, έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στη σειρά και πήρε την πρόκριση.

Οι πρωταγωνιστές

Οι Γιάν Βέσελι, Μπραντ Ουαναμέικερ και Κώστας Σλούκας είναι οι κορυφαίοι παίκτες της Φενέρ, κάτι που δείχνουν και οι αριθμοί. Ο Τσέχος έχει 16.8 στην αξιολόγηση μέχρι στιγμής, ενώ ο γκαρντ των Τούρκων μετρά 12.7. Ο πρώτος βάζει 12.9 πόντους ανά ματς και καταβάζει 5.2 ριμπάουντ, ενώ ο δεύτερος φορτώνει το αντίπαλο καλάθι με 11.3 πόντους, 3.8 ασίστ και 1.3 κλεψίματα μέσο όρο.

Ξεχωριστή περίπτωση αποτελέι ο Κώστας Σλούκας. Ο Έλληνας γκαρντ διανύει μια εξαιρετική σεζόν, δίνοντας σημαντικές βοήθειες στη Φενέρ στο δρόμο για το Final 4. Η ωριμότητα στο παιχνίδι του είναι εκπληκτική, ενώ μιλάμε για τον καλύτερο δημιουργό των Τούρκων. Μετρά 5.5 ασίστ ανά ματς, ενώ σκοράρει 10 πόντους μέσο όρο (38.3% τρίποντα). Έτοιμος για άλλη μια μεγάλη παράσταση στο Final 4 ο γοργοπόδαρος γκαρντ.

Σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της παίζει το τρίποντο, αλλά και η δημιουργία, ο τομέας των ασίστ. Η Φενέρ είναι στην τρίτη θέση της λίστας όσον αφορά την ευστοχία στα τρίποντα (41.6%0, ενώ εξαιρετική δουλεία κάνει και στις ασίστ. Οι Τούρκοι μοιράζουν 19.3 ασίστ ανά ματς, βρίσκοντας πολλές φορές το σουτ που έχει τις περισσότερες προυποθέσεις για να καταλήξει στο διχτάκι.

Στόχος η κορυφή

Η Φενέρ πάει στο Βελιγράδι με μοναδικό στόχο την κούπα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης γλυκάθηκαν πέρυσι από το τρόπαιο και έχουν την ικανότητα, την ποιότητα και την εμπειρία να το επαναλάβουν. Στον ημιτελικό θα κοντραριστεί με τη Ζαλγκίρις, η οποία αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, παίζοντας απολαυστικό μπάσκετ.

Ο Ζοτς ξέρει να σηκώνει κούπες όταν φτάνει σε Final 4 και αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα της Φενέρ στο δρόμο για τη δεύτερη σερί κατάκτηση της Euroleague.

Μένει να δούμε αν μαζί με τον Σλούκα θα σηκώσουν άλλη μια φορά το... ιερό δισκοπότηρο στον αέρα. Η ποιότητα αυτής της ομάδας της επιτρέπει να αισιοδοξεί.