H απόλυτη «μάχη»: All-Time Lakers vs All-Time Celtics! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
H απόλυτη «μάχη»: All-Time Lakers vs All-Time Celtics! (pics & vids)

bet365

Mε αφορμή την απόσυρση των φανελών του Κόμπι Μπράιαντ, δημιουργήσαμε την σπουδαιότερη ομάδα των Λέικερς όλων των εποχών και τοποθετήσαμε στο απέναντι στρατόπεδο μια επίλεκτη… αρμάδα των Σέλτικς.

Ο Κόμπι Μπράιαντ είδε τις φανέλες του να αποσύρονται και να τοποθετούνται στην οροφή του Staples Center και πλέον κάνει παρέα στους υπόλοιπους θρύλους των Λέικερς.

Διαλέξαμε τους καλύτερους παίκτες που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα των «λιμνανθρώπων» και τοποθέτησε από την άλλη πλευρά τους… μεγαλύτερους εχθρούς. Πρόκειται για την σπουδαιότερη rivalry στην ιστορία της λίγκας.

All-Time Lakers vs Αll-Time Celtics. Ένα ζευγάρι που άφησε εποχή στα 80s, ενώ μιλάμε για τις δύο πιο επιτυχημένες ομάδες του ΝΒΑ. Τα 17 πρωταθλήματα των Κελτών κόντρα στα 16 του συλλόγου από το Λος Άντζελες.

Δημιουργήθηκαν δύο ονειρικές πεντάδες, ενώ υπάρχουν άλλα 7 σημαντικά πρόσωπα από κάθε πλευρά που συμπληρώνουν μια υπερπλήρης δωδεκάδα. Πάμε να δούμε τα ρόστερ λοιπόν!

All-Time Los Angeles Lakers

Point Guard: Magic Johnson

Μία από τις πιο προφανείς επιλογές. Ένας τεράστιος παίκτης, ένας άνθρωπος σκέτη μαγεία που μπορούσε να παίξει και να μαρκάρει και τις πέντε θέσεις. Ο κορυφαίος πόιντ γκαρντ στην ιστορία της λίγκας. Μεγάλο ρεπερτόριο κινήσεων μαζί με υψηλό μπασκετικό I.Q που δημιουργούσαν έναν εκρηκτικό συνδυασμό.

Στην καριέρα του με τους Λέικερς είχε 19.5 πόντους ανά ματς, 7.2 ριμπάουντ και 11.2 ασίστ, ενώ έκλεβε και 1.9 μπάλες ανά παιχνίδι. Θρύλος για το άθλημα και κάτοχος 5 πρωταθλημάτων και 3 βραβείων MVP σε τελικούς

Shooting Guard: Kobe Bryant

Κατά το τελετουργικό απόσυρσης των φανελών του (Νο.8 και Νο.24) ο Μάτζικ δήλωσε πως ο Κόμπι είναι ο κορυφαίος παίκτης που φόρεσε ποτέ τα μωβ και τα χρυσά. Όταν τα λέει αυτά ο σπουδαίος Μάτζικ τότε αποκτούν μεγαλύτερη ουσία.

Ο Black Mamba αποτέλεσε έναν από τους σπουδαιότερους σκόρερ όλων των εποχών και σίγουρα θα είναι ο αρχηγός των All-Time Lakers. Aμέτρητα winning shots και στιγμές μπασκετικής ευφυΐας από έναν τύπο που είχε 25 πόντους, 5.2 ριμπάουντ, 4.7 ασίστ κα 1.4 κλεψίματα μέσο όρο με τους Λέικερς. Πέντε δαχτυλιδάκια, 2 MVP των τελικών και 2 φορές scoring champions. Και για αυτούς που λένε πως δεν έπαιζε άμυνα, όταν δουν τις 12 φορές που συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη αμυντική πεντάδα του ΝΒΑ θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.

Small Forward: Elgin Baylor

Ο Μπέιλορ είναι ο πιο άτυχος παίκτης των Λέικερς στην ιστορία, αφού φόρεσε τη φανέλα του, όταν μεγαλουργούσε ο Μπιλ Ράσελ για λογαριασμό των Σέλτικς. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην φορέσει δαχτυλίδι, αλλά τα όσα έκανε στο παρκέ δεν ξεχνιούνται. Οι αριθμοί του (27.4 πόντοι, 13.5 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ ανά αγώνα) μαρτυρούν πως πρόκειται για έναν εκ των καλύτερων small forwards που έπαιξαν ποτέ το παιχνίδι.

Power Forward: Kareem Abdul-Jabbar

Πως να αφήσεις τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ έξω από την βασική πεντάδα! Toν βάλαμε στο «4» για να χωρέσει και ο Τσάμπερλεϊν στο «5». Είναι ένας από τους κύριους λόγους της κυριαρχίας των Λέικερς την περίοδο του Showtime (δεκαετία του 80).

Ο Καρίμ δεν έχανε hook ούτε με κλειστά μάτια, ενώ οι 24.6 πόντοι, τα 11.2 ριμπάουντ, τα 3 μπλοκ και οι 3.6 ασίστ δείχνουν για τι παικτάρα μιλάμε. Πήρε 6 πρωταθλήματα, 6 βραβεία MVP, 2 ΜVP σε τελικούς, ενώ σε δύο περιπτώσεις ήταν ο κορυφαίος στο σκοράρισμα στη λίγκα.

Center: Wilt Chamberlain

Αν δεν ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν ή ο Μπιλ Ράσελ, τότε ο Ουίλτ είναι πολύ πιθανό να ήταν ο πιο κυριαρχικός παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ. Για χάρη του η λίγκα άλλαξε κάποιους κανόνες για να κάνει το παιχνίδι πιο δίκαιο για τους αντιπάλους του. Ο ασταμάτητος Τσάμπερλεϊν τελείωσε την καριέρα του με μέσο όρο 30.1 πόντων, 22.4 ριμπάουντ και είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει βάλει 100 πόντους σε ματς. Τα δύο δαχτυλίδια μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο τον μύθο του.

Coach: Phil Jackson

Θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία του ΝΒΑ. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κοουτσάρει τους All-Time Lakers, αφού μαζί τους πανηγύρισε 5 πρωταθλήματα και σχεδόν 120 νίκες στα playoffs. Το ποσοστό νικών του έφτασε το 70.42% με ότι αυτό συνεπάγεται για την τεράστια αξία του.

Πάγκος: Jerry West, James Worthy, Shaquille O’Neal, Bob McAdoo, Robert Horry, George Mikan, Michael Cooper

All-Time Boston Celtics

Point Guard: John Havlicek

Έπαιξε για 15 χρόνια μπάσκετ και δεν κουραζόταν ποτέ μέσα στο παρκέ. Μπορεί να αγωνίστηκε στο «2» και στο «3», αλλά η εκπληκτική ικανότητα του στο playmaking δεν μας άφηνε άλλη επιλογή από το να τον τοποθετήσουμε στη θέση του βασικού πόιντ γκαρντ. Πανηγύρισε 8 φορές τον τίτλο, βρέθηκε σε ισάριθμες περιπτώσεις στην κορυφαία πεντάδα του ΝΒΑ, κέρδισε έναν τίτλο MVP και στην καριέρα του είχε 20.8 ποντους, 6.3 ριμπάουντ, 4.8 ασίστ και 1.2 κλεψίματα ανά ματς.

Shooting Guard: Paul Pierce

Τον κατεβάσαμε στη θέση του σούτινγκ γκαρντ για να τον χωρέσουμε στην πεντάδα. Ο Τruth αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους σκόρερ και χαρισματικότερους σουτέρ στην ιστορία του ΝΒΑ. Ηγέτης στο παρκέ που δεν φοβόταν να πάρει την ευθύνη στα κρίσιμα. Clutch player που του έδινες την μπάλα στο τέλος και ήσουν σίγουρος πως θα σε δικαιώσει. Ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας των Σέλτικς, το οποίο κατάφερε να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα με την ομάδα, παίρνοντας τον τίτλο του MVP των τελικών. Η ένδοξη καριέρα του τελείωσε με 19.5 πόντους, 5.6 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ.

Small Forward: Larry Bird

Πριν εμφανιστεί ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Λάρι Μπερντ θεωρούταν ο καλύτερος small forward στην ιστορία του παιχνιδιού. Φοβερές ικανότητες, τρομακτική εξυπνάδα στο παρκέ και ένα… βρωμόχερο από μακριά που όταν σηκωνόταν για τρεις έκανες την προσευχή σου. Τις περισσότερες φορές ούτε αυτή έπιανε. Leader που μέτρησε 24.3 πόντους, 10 ριμπάουντ, 6.3 ασίστ και 1.7 κλεψίματα ανά αγώνα, οδηγώντας τη Βοστώνη σε 3 δαχτυλίδια. Επιπλέον πήρε 2 MVP τελικών και 3 στη regular season.

Power Forward: Kevin Garnett

To σκεφτήκαμε πολύ ανάμεσα σε Πάρις, ΜακΧέιλ και Γκαρνέτ, αλλά τελικά δεν μας πήγαινε καρδιά τον ανθρώπου που ζούσε και ανέπνεε για το μπάσκετ και το έδειχνε σε κάθε αντίδραση του κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Έφυγε από τη Μινεσότα που ήταν ο ήρωας της πολύς και έφτασε στο TD Garden για να γίνει μέλος της περίφημης Big Three μαζί με Άλεν και Πιρς. Από την πρώτη στιγμή κέρδισε το κοινό των Σέλτικς, με την ποιότητα του, τη δύναμη, την ψυχή του, την αποφασιστικότητα του και το ανελέητο trash talking.

Ανήκει στο TOP 5 των καλύτερων power forwards στην ιστορία του κορυφαίο πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο. Πανηγύρισε τον τίτλο μια φορά με τους Σέλτικς, πήρε ένα βραβείο MVP στη Μινεσότα το 2004, ενώ ήταν ο αμυντικός της χρονιάς το 2008, τότε που οι Κέλτες πήραν πρωτάθλημα.

Center: Bill Russell

Αν μιλάμε για πρωταθλήματα δεν υπάρχει σπουδαιότερος από τον Μπιλ Ράσελ και ούτε πρόκειται να υπάρξει. Ο κορυφαίος σέντερ στην ιστορία του ΝΒΑ μαζί με τους Τζαμπάρ και Τσάμπερλεϊν. Ο λόγος που οι Σέλτικς είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα του ΝΒΑ με 17 πρωταθλήματα. Ο εκπληκτικός Ράσελ κέρδισε 11 πρωταθλήματα και 5 βραβεία MVP, τελειώνοντας την καριέρα του με 15.1 πόντους και 22.55 ριμπάουντ σε μια εποχή που δεν υπολόγιζαν καθόλου τα μπλοκ στη στατιστική.

Coach: Red Auerbach

Ποιος άλλος; O Άουερμπαχ κέρδισε κάθε δικαίωμα να κοούτσάρει τους All-Time Celtics. To ρεκόρ του στον πάγκο της ομάδας ήταν 795 νίκες και 397 ήττες, το οποίο συνδύασε με 9 πρωταθλήματα (8 σερί από το 1959 ως το 1966) σε 16 σεζόν. Ποτέ δεν έμεινε η ομάδα του εκτός playoffs και ποτέ δεν τερμάτισε τη regular season με παραπάνω ήττες παρά νίκες. «Οι Σέλτικς δεν είναι απλά μια ομάδα μπάσκετ, είναι τρόπος ζωής», είχε πει.

Πάγκος: Bob Cousy, Dave Cowens, Robert Parish, Kevin McHale, Sam Jones, Ray Allen, Jo Jo White

Αν πατούσαν παρκέ αυτές οι δύο ομαδάρες ποιος θα επικρατούσε σε σειρά playoffs best of seven: Σίγουρα θα απολαμβάναμε ματσάρες και το πιθανότερο θα ήταν η σειρά να πήγαινε στα 7 ματς!

πηγή: fadeawayworld

 

NBA Τελευταία Νέα