M...essi Christmas! (pics & vids)

M...essi Christmas! (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
M...essi Christmas! (pics & vids)

bet365

Εκείνος «μίλησε» τελευταίος για το 2017, που ήταν η... χρονιά του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Λιονέλ Μέσι θα έχει να θυμάται στιγμές που δεν θα άλλαζε με τίποτα. Το gazzetta.gr γράφει για τα Χριστούγεννα του Αργεντινού και όσα θα συμπεριλάβει στον απολογισμό του για το έτος.

Είδε τον Κριστιάνο να κατακτά το πρωτάθλημα. Τον είδε να φτάνει σε ακόμα ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στον τελικό του Champions League στο Κάρντιφ. Τον είδε να του σηκώνει ψηλά τη φανέλα στο «Καμπ Νόου». Τον είδε να παίρνει και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Τον είδε να παίρνει τα βραβεία του καλύτερου για τη FIFA και το France Football. Τον άκουσε να θέλει να του κάνει pasillo στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου»...

Κι όμως, ο Λιονέλ Μέσι έχει να θυμάται στιγμές από το 2017, τις οποίες ούτε θέλει, ούτε θα έπρεπε να θεωρήσει αδιάφορες για ό,σα του συνέβησαν μέσα στο έτος, το οποίο σε λίγες μέρες θα αποτελεί παρελθόν.

Μπορεί να πανηγύρισε μονάχα το Κύπελλο Ισπανίας με το 3-1 επί της Αλαβές στον τελικό του Copa Del Rey την περσινή αγωνιστική περίοδο, όμως, όπως όλα τα πράγματα σε αυτή τη ζωή, έτσι και η χρονιά του Λιονέλ Μέσι είχε τις δικές της τρομερές στιγμές.

Γεγονότα και παιχνίδια τα οποία ό,τι κι αν του προσφέρει κανείς, μάλλον θα αρνηθεί ευγενικά δίχως να πει δεύτερη κουβέντα. Αδιάλλακτος και απόλυτος, όσο κι αν κάποιος θεωρεί ότι το 2017 ο Αργεντινός θα έπρεπε να το... σβήσει τελείως από τη μνήμη του και τη συλλογή με τα επιτεύγματα καριέρας.

Έζησε την επική ρεβάνς της φάσης των «16» του Champions League, απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν. Και μπορεί εκείνος να μην έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο πανηγυρισμός του στην εξέδρα, ως άλλος... Αυτοκράτορας, με το πλήθος να βρίσκεται στον απόλυτο παροξυσμό μετά το 6-1 από τον Σέρχι Ρομπέρτο για την απόλυτη ανατροπή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αποτέλεσε ένα κομμάτι της νύχτας που όμοιά της ουδείς είχε αντικρίσει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο...

Το 4-0 της Παρί από το πρώτο ματς είχε πάει πλέον περίπατο, οι «μπλαουγκράνα» έκαναν το σπουδαιότερο come-back και αν πει κάποιος στον Μέσι πως θα του έπαιρνε εκείνες τις στιγμές για να του δώσει τη Χρυσή Μπάλα, μάλλον θα... έτρωγε άκυρο!

Στο δεύτερο clasico της περσινής La Liga, στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», η Μπαρτσελόνα πήρε νίκη ελπίδας με σκορ 3-2, «χτυπώντας» στο φινάλε της αναμέτρησης με τον Λιονέλ Μέσι. Ακόμα κι αν η Ρεάλ χρίστηκε Πρωταθλήτρια Ισπανίας, σε έναν από τους θριάμβους της αρμάδας του Ζινεντίν Ζιντάν μέσα στο 2017, οι Καταλανοί ήταν εκείνοι που κέρδισαν τις εντυπώσεις με τον τρόπο που έφυγαν ξανά από την πρωτεύουσα και το «σπίτι» της «αιώνιας» αντιπάλου τους.

Ο Αργεντινός «μάγος» σκόραρε στο 90' + 2' με αριστερό πλασέ στην κίνηση, απέναντι στη «βασίλισσα» των 10 παικτών και ύψωσε τη φανέλα του προς το κοινό της ομάδας της Μαδρίτης, σε έναν πανηγυρισμό - ξέσπασμα... Βέβαια, πήρε την απάντησή του από τον Κριστιάνο με ακριβώς τον ίδιο πανηγυρισμό, τον Αύγουστο στο «Καμπ Νόου», για το Super Cup.

Στον τελικό του Κυπέλλου, απέναντι στην Αλαβές, στα τέλη του Μαΐου, ο Λιονέλ Μέσι σκοράρει με τρομερό τρόπο και κάνει την εκπληκτική ασίστ στον Πάκο Αλκάθερ για το τελικό σκορ. Ο ηγέτης έπρεπε να βγει μπροστά για την επίτευξη του στόχου, αφού λίγες μέρες νωρίτερα ο τίτλος της Πριμέρα Ντιβισιόν είχε πλέον κατευθυνθεί και τυπικά στη Μαδρίτη για το σύνολο του Ζινεντίν Ζιντάν.

Στην πορεία προς την κατάκτηση του Copa Del Rey, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ξεπέρασε μεταξύ άλλων τα εμπόδια των Μπιλμπάο και Ατλέτικο Μαδρίτης στα νοκ-άουτ, ενώ, η Ρεάλ είχε αποκλειστεί από τη Θέλτα που πέρυσι έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά του Europa League, όπου τρόμαξε τη Γιουνάιτεντ, αλλά απέτυχε να κάνει την τεράστια έκπληξη και να διεκδικήσει εκείνη τον τίτλο στη Στοκχόλμη...

Τον Οκτώβρη του 2017, φροντίζει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά στην... ταλαίπωρη και προβληματική εθνική ομάδα της Αργεντινής, στέλνοντάς τη στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του επόμενου καλοκαιριού στη Ρωσία.

Με χατ-τρικ στο τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών της Νοτίου Αμερικής, απέναντι στο Περού, διαμορφώνει το τελικό 3-1 για την «αλμπισελέστε», εξιλεώθηκε για τις άσχημες στιγμές της παρορμητικότητας όταν είχε ανακοινώσει προσωρινά ότι αποχωρεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και πρωτοστάτησε στα δύσκολα, για να ηγηθεί και να ζήσει ακόμα ένα Μουντιάλ...

Η ιστορία του με την εθνική ομάδα είναι γνωστή και πικρή για τον ίδιο, που ακόμα ψάχνει μια μεγάλη επιτυχία. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της FIFA, πάντως, ευχήθηκε να του χρωστάει κάτι καλό η μοίρα του, ενόψει της παρουσίας στα γήπεδα της Ρωσίας.

Δύο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και με τη Ρεάλ να έχει επιστρέψει από το Άμπου Ντάμπι έχοντας κατακτήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, με απολογισμό πέντε τίτλους από τους έξι που διεκδίκησε, η Μπαρτσελόνα έφτασε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» δίχως διάθεση να μπει στο... τρυπάκι του πάρτι που ήθελε να στήσει η «βασίλισσα». Ούτε... pasillo, ούτε κάποιος ιδιαίτερος σεβασμός. Παιχνίδι με δεδομένο πως και η ισοπαλία είναι θετική από τη στιγμή που η διαφορά τους στη βαθμολογία είχε φτάσει σε διψήφια επίπεδα και... σωστή αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο. Τελικό 3-0 για τους «μπλαουγκράνα», ένα γκολ και μια ασίστ (και μάλιστα με... ένα παπούτσι) ο Μέσι και νέος αυτοκρατορικός πανηγυρισμός μπροστά στο αντίπαλοι κοινό.

Ο Αργεντινός έκλεισε το 2017 με 54 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις περιμένοντας πλέον τον Χάρι Κέιν της Τότεναμ μήπως καταφέρει στη Boxing Day να τον ξεπεράσει, ενώ, ξεπέρασε και τον Γκερντ Μίλερ όσον αφορά στα γκολ μονάχα με μια ομάδα. Ο Γερμανός είχε 525 τέρματα με τη Μπάγερν Μονάχου, ενώ, ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα μετράει πλέον 526. Είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Clasico με 25 γκολ, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του μεγάλου ντέρμπι στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» έχοντας βρει δίχτυα 15 φορές και είναι και ο πρώτος σκόρερ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στη La Liga, με 17 γκολ.

Τίτλοι ο Κριστιάνο, εντυπώσεις ο Μέσι. Η κόντρα τους συνεχίζεται μέχρι νεοτέρας... Με αμοιβαίο σεβασμό και παραστάσεις που γράφουν ιστορία.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα