Αυτή είναι η ομάδα που πήρε τους Μπολ! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Αυτή είναι η ομάδα που πήρε τους Μπολ! (pics & vids)

bet365

Τα αδέλφια Μπολ υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας με την Λιθουανική, Πριένι Βιτάουτας και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει ποια είναι η ομάδα που θα λάβει όλη την δημοσιότητα που είχε ονειρευτεί.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Δεν έχει κανείς παράπονο με την οικογένεια Μπολ, καθώς φροντίζουν να... θρέφουν τον Τύπο σχεδόν καθημερινά.

Είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο καταφέρνουν να απασχολούν, πλέον, ολόκληρο τον πλανήτη και να... τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.

Αλλά ας πάρουμε τα νέα δεδομένα από την αρχή!

Ο Λόνζο Μπολ, ο μεγαλύτερος και ίσως πιο ταλαντούχος γιος της οικογένειας, μετά από πολλές συνεντεύξεις και πολλά λόγια, κατέληξε στο Νο.2 του φετινού ντραφτ και πλέον ηγείται της προσπάθειας των Λέικερς.

Μόλις η προσοχή έφυγε λίγο από εκείνον, σειρά πήραν οι δύο μικρότεροι με τα καμώματα τους.

Ο ΛιΆντζελο Μπολ ήταν παίκτης του UCLA πριν μπει φυλακή στην Κίνα για κλοπή και μπλεχτεί μέχρι και ο Πρόεδρος της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, για να αφεθεί ελεύθερος και να επιστρέψει σπίτι του.

Ο ΛαΒάρ Μπολ αποφάσισε μάλλον ότι έφταιγε το σχολείο για την... πορεία του γιου του και τον πήρε από εκεί για να τον προπονήσει μόνος του. Το ίδιο είχε κάνει και με τον μικρότερο της οικογένειας, ΛαΜέλο ο οποίος το καλοκαίρι σταμάτησε το σχολείο για να προπονηθεί από τον πατέρα του.

Οι νεαροί παίκτες έμειναν χωρίς ομάδα και με τους περιορισμούς στο NCAA να είναι αρκετά αυστηροί μάλλον, αν δεν πάρουν μια ευκαιρία για το ΝΒΑ, δεν προβλέπεται να παίξουν μπάσκετ εκεί.

Η απόφαση από τον... μπαμπά πάρθηκε και οι Μπολ προτάθηκαν σε όλη την Ευρώπη, ώστε να καταφέρουν να αγωνιστούν.

Οι μεγάλες ομάδες προφανώς αρνήθηκαν να πάρουν δύο παντελώς άπειρους παίκτες και εκείνη που πήρε την απόφαση να τραβήξει πάνω της όλη την προσοχή είναι η Λιθουανική, Πριένι Βιτάουτας.

Τα δύο αδέλφια υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους, που θα αρχίσει να ισχύει από τον Γενάρη και θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν την νέα τους ομάδα να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛ

Η ομάδα που επέλεξε πρώτα να έρθει στο φως της δημοσιότητας και έπειτα να στηριχθεί στο ταλέντο των Μπολ είναι η Βιτάουτας Πριένι.

Η ομάδα αυτή ιδρύθηκε το 1994 και αυτή την στιγμή αγωνίζεται στο Λιθουανικό πρωτάθλημα που βρίσκεται στην 7η θέση μεταξύ 10 ομάδων, ενώ παίρνει μέρος και στην Βαλτική Λίγκα.

Η ομάδα τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της δεν κατάφερε πολλές επιτυχίες, αλλά κατάφερε και άλλαξε κάπως τα δεδομένα την σεζόν 2012/13, όταν έπαιξε και στο Eurocup χωρίς όμως να καταφέρει κάτι παραπάνω.

Η πιο πετυχημένη της σεζόν ήταν η σεζόν 2013/14 όταν κατέκτησε το Κύπελλο κόντρα σε Λιέτουβος Ρίτας, ενώ πριν είχε αποκλείσει και την Ζαλγκίρις.

Μετά το 2014 όμως τα πράγματα έχουν γίνει δύσκολα για τους Λιθουανούς. Έχασαν τον βασικό χορηγό τους, τον επί χρόνια προπονητή τους και η ομάδα δεν μπορούσε πλέον να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Το 2015 βρέθηκε χορηγός και τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα, αλλά όχι εντυπωσιακά καλύτερα.

Προπονητής έγινε ο Virginijus Seskus (οι φήμες λένε ότι δεν ξέρει αγγλικά) που πήρε μαζί του και τους γιους του, αλλά το περασμένο καλοκαίρι δεν μπόρεσε να κρατήσει τον ο επί χρόνια διεθνή γκαρντ Τόμας Ντελινκάιτις που έπαιξε σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ρέθυμνο. Στο ρόστερ πάντως, υπάρχει κι ένας παλιός μας γνώριμος από το ελληνικό πρωτάθλημα και την Λάρισα, που δεν είναι άλλος από τον Τάντας Κλιμαβίσιους.

«Αστέρι» της ομάδας είναι ο Έιγκιρντας Ζουκάουσκας που είναι πρώτος σε πόντους και ασίστ, ενώ και ο γιος του προπονητή Έντβιντας Σέσκους είχε τεράστιες προοπτικές αλλά έως τώρα, δεν έχει κατάφερει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες κυρίως εξαιτίας των τραυματισμών. Η χωρητικότητα του γηπέδου δεν ξεπερνάει τις 1.500 θέσεις.

Η ομάδα εδρεύει στην κωμόπολη Πριένι που έχει πληθυσμό 10.000 κατοίκους και βρίσκεται στο νότιο κομμάτι της Λιθουανίας, ανάμεσα στην πρωτεύουσα Βίλνιους (97 χιλιόμετρα δυτικά) και την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Κάουνας (35 χλμ. νότια). Οι Λιθουανοί γενικά μιλούν αγγλικά, αλλά στην επαρχία όχι και τόσο...

Οικονομικά προβλήματα υπάρχουν και η χρονιά δεν είναι καλή. Η ομάδα έχει χάσει 8 από τα 12 πρώτα παιχνίδια της. Δεν υπάρχει γενικός διευθυντής και οι προπονήσεις δεν γίνονται με συνέπεια, αφού τα οικονομικά προβλήματα είναι φανερά σε όλους τους τομείς.

ΤΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΠΟΛ...

Οι δύο πιτσιρικάδες πλέον υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας και στις 4 Ιανουαρίου θα δώσουν το πρώτο τους παιχνίδι.

Δεν πρόκειται να βρουν ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής ακόμα και στην Βιτάουτας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ESPN θα πάρουν περισσότερο χρόνο στην Βαλτική λίγκα, όπου υπολογίζεται ότι θα παίζουν για 25 λεπτά.

Ο ΛαΜέλο είναι στα 16 του, θεωρείται ότι έχει μεγαλύτερο ταλέντο από τον ΛιΆντζελο και είναι γκαρντ, ενώ θα γίνει ο νεότερος Αμερικανός παίκτης που περνά τον Ατλαντικό για παίξει επαγγελματικό μπάσκετ.

Έχει περίεργη μηχανική στο σουτ, αλλά έχει καλά ποσοστά ενώ έχει αρκετά στοιχεία που θα μπορούσαν να τον κάνουν έναν καλό και ολοκληρωμένο γκαρντ στο μέλλον.

Είναι εκείνος που θα είχε περισσότερες πιθανότητες να παίξει κάποια στιγμή στο ΝΒΑ, αλλά το ανορθόδοξο μονοπάτι που επέλεξε ο πατέρας του για εκείνον, κάνει τα πράγματα εξαιρετικά δύσκολα για την συνέχεια.

Από την άλλη πλευρά ο ΛιΆντζελο είναι ήδη 19 και ούτε στο κολέγιο θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Πλέον δεν έχει ούτε αυτή την ευκαιρία και θα πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά για να έχει οποιοδήποτε μέλλον στο μπάσκετ.

Οι Αμερικάνοι πάντως δεν βλέπουν ιδιαίτερο μέλλον στο όλο εγχείρημα και μάλιστα ο δημοσιογράφος του ESPN, Τζεφ Γκούντμαν, που γνωρίζει καλά την οικογένεια, εκτιμά ότι ΑΝ τελικά πάνε στην Λιθουανία, με μοιρασμένες τις πιθανότητες, τους δίνει ένα μήνα περιθώριο πριν επιστρέψουν πίσω.

Ο ΛαΒάρ Μπολ έχει πάρει πάνω του το θέμα και κάνει κινήσεις που είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενες για τους δύο νεαρούς. Μένει να δούμε αν το εγχείρημα αυτό θα βγει σε καλό ή όχι για τους Μπολ.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ Τελευταία Νέα