ΟΑΚΑ: Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ «χάνεται»! (vids)

ΟΑΚΑ: Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ «χάνεται»! (vids)

bet365

Στο ΟΑΚΑ «χάνει τα αβγά και τα καλάθια»! Από πού να το πιάσεις και που να το αφήσεις… Σε συνολικά 64 αγώνες μέχρι σήμερα ο ΠΑΟΚ μετράει 6 νίκες, 11 ισοπαλίες και 47 ήττες!

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας* στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ο ΠΑΟΚ μαζί με την αποψινή αντίπαλο του, την ΑΕΚ, ήταν οι πρώτες ελληνικές ομάδες, που αγωνίστηκαν στο «Σπύρος Λούης». Στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας το 1983, τον πρώτο που φιλοξενήθηκε στο Ολυμπιακό στάδιο, τον οποίο κέρδισε η Ενωση με 2-0 και σημαδεύτηκε από μεγάλα σε έκταση επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο φιναλίστ.

Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει και τους τρεις τελικούς, που έχει δώσει στο ΟΑΚΑ. Ήττα από την ΑΕΚ με 2-0 το 1983. Συντριβή όντας, ήδη, πρωταθλητής Ελλάδας το 1985 από την ΑΕΛ με 4-1. Το ίδιο και στην τελευταία εμφάνισή του σε τελικό, το 2014, από τον Παναθηναϊκό (1-4).

Οι νίκες του «Δικεφάλου του Βορρά», είναι μετρημένες στο συγκεκριμένο γήπεδο: Εχει να επιδείξει έξι νίκες σε 64 αγώνες! Έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό 3 φορές, την ΑΕΚ δύο φορές και μια φορά τον Ολυμπιακό.

Ολες οι νίκες του ΠΑΟΚ έρχονται εύκολα στο μυαλό των φίλων του: Το «διπλό» επί των «πράσινων» με το γκολ του Ράντε Πάπριτσα το 1985, η νίκη επί της ΑΕΚ με 2-1 το 1986, το «διπλό» επί του Ολυμπιακού, με το γκολ του Στέφανου Μπορμπόκη το 1988, το γκολ – φάουλ του Φρατζέσκου το 1999 στο 0-1 επί του Παναθηναϊκού.

Ακολούθησαν πολλά χρόνια δίχως νίκη για να φτάσουμε στη σεζόν 2011-12, όπου ο ΠΑΟΚ πέτυχε δύο «κολλητά» «διπλά» με Παναθηναϊκό (0-2) και ΑΕΚ (0-2). Η τελευταία του νίκη στο ΟΑΚΑ καταγράφηκε στις 4 Μαρτίου του 2012 κόντρα στους «πράσινους».

Αν δεν υπήρχαν αυτά τα δύο «διπλά», τότε η σύγχρονη γενιά των ΠΑΟΚτσήδων, ίσως να μην είχε δει ακόμη νίκη στο ΟΑΚΑ…

Σε σύνολο 64 αγώνων στο Ολυμπιακό Στάδιο ο ΠΑΟΚ έχει τον εξής απολογισμό:

Νίκες: 6, Ισοπαλίες 11, Ηττες 47.

Ο ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΜΕ ΑΕΚ

ΑΓΩΝΕΣ: 21

ΝΙΚΕΣ: 1

ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 5

ΗΤΤΕΣ: 14

Νίκη μέσα σε… ενενήντα δευτερόλεπτα και τρία γκολ στα πρώτα οκτώ λεπτά. Στη συνέχεια οι ομάδες, μάλλον, θα έφυγαν από το γήπεδο... Οι Κυριάκος Αλεξανδρίδης (2') και Κώστας Μαλιούφας έβαλαν νωρίς τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ. Η ΑΕΚ μείωσε με τον Δημήτρη Πατίκα στο 8', ενώ η πιο χαρακτηριστική φάση, μιας άλλη εποχής στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Αλεξανδρίδης βρέθηκε μόνος με τον Θεολόγη Παπαδόπουλο, φάτσα με το γκολ, αλλά ο Μάκης Γερμανάκος, μετέπειτα πρόεδρος της ΚΕΔ, σφύριξε τη λήξη!

Εικοσιπέντε χρόνια πέρασαν για το επόμενο –και τελευταίο- «διπλό» του ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο απέναντι στην ΑΕΚ, χάρη σε δύο εντυπωσιακά σε έμπνευση και δημιουργία γκολ από τον Γιώργο Γεωργιάδη (16’) και τον Στέφανο Αθανασιάδη (65').

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα