Αρχίζει η Α1 βόλεϊ των γυναικών

Αρχίζει η Α1 βόλεϊ των γυναικών

Gazzetta team
Αρχίζει η Α1 βόλεϊ των γυναικών

bet365

Αρχίζει σήμερα η Α1 Γυναικών, ένα πρωτάθλημα που φέτος δείχνει να έχει χάσει την αίγλη του, καθώς ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρο φαβορί, ενώ για πρώτη φορά θα απουσιάσει ο Παναθηναϊκός. Το gazzetta.gr παρουσιάζει.

Θεωρείται και είναι το πιο όμορφο πρωτάθλημα στην χώρα μας. Ο λόγος για την Α1 Γυναικών, που σήμερα ανοίγει αυλαία. Μια αυλαία που δεν θα είναι τόσο φανταχτερή όπως τα προηγούμενα χρόνια και οι λόγοι είναι δύο. Αρχικά ο αγωνιστικός. Πριν αρχίσει καν το πρώτο σερβίς, όλοι γνωρίζουν τον πρωταθλητή, μιας και καμία ομάδα δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό. Οι... ερυθρόλευκες ακόμα και αν «αυτοκτονήσουν» δεν μπορούν να το χάσουν, από την στιγμή που η διαφορά από τις αντιπάλους τους είναι τεράστια.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την απουσία του Παναθηναϊκού. Οι... πράσινες που έχουν και τα περισσότερα πρωταθλήματα στην ιστορία θα απουσιάσουν για πρώτη φορά από το πρωτάθλημα λόγω των πολλών και σοβαρών προβλημάτων του Ερασιτέχνη. Μια απουσία που σίγουρα κάνει πιο φτωχό το πρωτάθλημα, ένα πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί ουσιαστικά χωρίς κάποιο ντέρμπι.

Ολυμπιακός: Δεν μπορεί να το χάσει...

Με κόουτς για τρίτη συνεχόμενη χρόνια τον Σέρβο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς ο Ολυμπιακός ξεκινά μια ακόμη σεζόν ως φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι "ερυθρόλευκες" με νέο look επιθυμούν να «ράψουν» το έκτο συνεχόμενο αστέρι τίτλου στην φανέλα τους, έχοντας συνολικά πέντε νέες αφίξεις.

Οι αλλαγές στο ρόστερ

Ήρθαν: Φραντζίσκα Πολ, Κατερίνα Ζακχαίου, Χαρά Παπαδοπούλου, Μαρία Νομικού, Στέφανι Νιέμερ

Έφυγαν: Ευγενία Τσίμα, Μελίνα Εμμανουηλίδου, Άννα Λαζάρεβιτς, Ναντζέγια Μαλασάι, Αρετή Τέζα.

Έμειναν: Κατερίνα Γιώτα, Τζίνα Λαμπρούση, Κωνσταντίνα Βλαχάκη, Αρέτα Κονόμη, Ειρήνη Κοκκινάκη, Στέλλα Χριστοδούλου, Σάσκια Χίπε, Έλενα Μιλιντίγιεβιτς, Μαρία Μικέλη.

Πανναξιακός: Ξεπέρασε τα προβλήματα και ελπίζει

Μπορεί να έφτασε μια ανάσα από το να μην κατέβει στο πρωτάθλημα, αλλά έστω και την τελευταία στιγμή η ομάδα της Νάξου κατάφερε να βρει τα χρήματα, να φτιάξει ομάδα και πλέον ελπίζει σε μια καλή παρουσία.

Ο έμπειρος κόουτς Κώστας Παπαδόπουλος πήγε στο νησί της Νάξου για να καθοδηγήσει την ομάδα σε νέες επιτυχίες και απέκτησε τρεις ξένες. Πρόκειται για τις Αμερικανίδες Αμάντα Μπράουν, Σέλμπι Ντάλτον και την διεθνή Καναδή, Αλίσα Κάλτερ. Η Παναγιώτα Διώτη επέστρεψε στον Πανναξιακό μετά από έναν χρόνο στη Γαλλία, ενώ από τη Θεσσαλονίκη μετακόμισαν στη Νάξο η Άννα Καλαντάτζε και η Κατερίνα Μπολέτου.

Οι αλλαγές στο ρόστερ

Έμειναν: Βασιλική Σεφεριάδου, Παναγιώτα Βόμβα, Καλλιόπη Κατερίνη, Κυριακή Κατσάνη, Ελένη Φάρκωνα, Κωνσταντίνα Λιανού, Φωτεινή Κριτζιώτη.

Ήρθαν: Παναγιώτα Διώτη, Αποστολία Νούσια, Αλίσα Κάλτερ, Αμάντα Μπράουν, Άννα Καλαντάτζε, Κατερίνα Μπολέτου, Ηλιάνα Ιακωβίδου, Σέλμπι Ντάλτον, Κωνσταντίνα Σφυρή.

Έφυγαν: Μαρία Γάτση, Κωνσταντίνα Δρακουλίδου, Κατερίνα Ζακχαίου,Ξένια Κακουράτου, Ιωάννα Μαυρομάτη, Βαρβάρα Ξαγοραράκη, Μαρία Οικονομίδου, Μόνικα Πότοκαρ, Σία Τοτσίδου, Λουσία Φρέσκο.

ΑΟ Θήρας: Φουλ για τελικό

Η ομάδα της Σαντορίνης έχει υψηλές βλέψεις, καθώς στόχος της είναι ο τελικός. Βέβαια μετά τα πράγματα θα είναι δύσκολα, καθώς δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό, αλλά σίγουρα η συμμετοχή της σε αυτόν θα είναι επιτυχία.

Ο Γιώργος Ρούσης κράτησε στη Σαντορίνη πέντε αθλήτριες από το περσινό ρόστερ, πήρε μαζί του από τη Νάξο τη Μόνικα Πότοκαρ και έκανε έξι ακόμη προσθήκες. Η ομάδα «κόσμημα» των Κυκλάδων ευελπιστεί να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα και γιατί όχι να επαναλάβει την πορεία του 2015, φτάνοντας μέχρι τον τελικό.

Οι αλλαγές στο ρόστερ

Έμειναν: Ελένη Αρτακιανού, Φερενίκη Μουντάκη, Μαρίνα Τσοχατζή, Ναταλία Μεταξά, Ειρήνη Τσομπανίδου

Ήρθαν: Μαρία Γενιτσαρίδη, Μόνικα Πότοκαρ, Παναγιώτα Ξανθοπούλου, Βασιλική Κοσμίδου, Αλεξία Καλανταρίδου, Μελίνα Εμμανουηλίδου.

Έφυγαν: Όλγα Βεργίδου, Αναστασία Γεωργιάδου, Άνια Ζντοβτς, Ιβάνα Όστοϊτς, Αναστασία Παναγιωτίδου, Άρτεμις Σκορδίλη, Αλεξάντρα Τέρζιτς, Ζένια Τσβέτκοβα.

Άρης: Η τετράδα ο μόνος στόχος

Η είσοδος στην τετράδα είναι ο μοναδικός στόχος για τον Άρη του Δημήτρη Σολκίδη, κάτι που θέλει να καταφέρει μετά από δύο αποτυχημένες την τελευταία στιγμή προσπάθειες.

Οι αλλαγές στο ρόστερ

Έμειναν: Μαρία Χίτζιου, Λαμπριάννα Πήττα, Κωνσταντίνα Γουγούση, Ευφροσύνη Αλεξάκου, Αναστασία Γουγούση, Αριάδνη Καθάριου, Ειρήνη Κελεσίδου, Έλενα Μπάκα, Νικολέτα Καραφουλίδου, Ελπινίκη Ζωίδου.

Ήρθαν: Μπιλιάνα Γκλιγκόροβιτς, Ελευθερία Παπαδοπούλου, Βερόνικα Χουντίμα

Έφυγαν: Τζου Καετάνο, Έλενα Κωνσταντινίδου, Μπράνκιτσα Νίκιτς, Βιβιάνε Πεσόα, Χρυσάνθη Σταματίου, Μαριάντζελα Χαραβελούλη.

Μακεδόνες: Να σωθούν άνετα

Η σεζόν ξεκινάει για τους Μακεδόνες Αξιού και με «αρχιτέκτονα» για άλλη μία χρονιά τον Μανώλη Σκουλικάρη, ευελπιστούν να επαναλάβουν την περσινή εκπληκτική τους πορεία (6η θέση).

Με τέσσερις μεταγραφές και την διατήρηση του βασικού κορμού, με νεαρές ταλαντούχες αθλήτριες από τις ακαδημίες, ο στόχος παραμένει εφικτός. Αυτός δεν είναι άλλος από την γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής και η εδραίωση στην εξάδα της βαθμολογίας.

Οι αλλαγές στο ρόστερ

Έμειναν: Κατερίνα Αντωνιάδου, Σοφία Δορούκα, Αποστολίνα Ευθυμιάδου, Ζωή Καλτσώνη, Άλκηστη Καραφουλίδου, Ευριδίκη Μανδράου, Γεωργία Μητακίδου, Ειρήνη Μοσχού, Στέλλα Μπέγκα, Εύα Μπορμπόκη, Μαρία Μυρίδου, Μαριαλένα Παπαδοπούλου, Ιωάννα Πολυνοπούλου, Ελένη Σπανού.

Ήρθαν: Πηνελόπη Νώτη, Ιωάννα Παλάδα, Μάγκι Σπικς (ΗΠΑ), Κιέρα Χολστ (ΗΠΑ).

Έφυγαν: Κλαίρη Βέλλιου, Κορίνα Γιαννούλη, Μαριαλένα Δραγουμάνου, Βιβή Καραγκούνη, Κλαρίσα Σαγκάρντια, Μαρία Στεφανίδου, Γεωργία Τζαγκαράκη, Άννα Τσουκαλά.

ΑΟ Μαρκοπούλου: Το πιο νεανικό ρόστερ με στόχο την σωτηρία

Με τον Κροάτη κόουτς, Τόμο Πάουν, που αντικατέστησε τον Γιάννη Νικολάκη στον πάγκο της ομάδας, το Μαρκόπουλο φιλοδοξεί να παραμείνει στην Α1, επενδύοντας στον ενθουσιασμό και το ταλέντο των νεαρών αθλητριών του. Το ρόστερ είναι άκρως νεανικό αφού τα 18.08 χρόνια αποτελούν τον χαμηλότερο μ.ο. ηλικίας στην κατηγορία.

Η ομάδα θα ξεκινήσει τη σεζόν χωρίς ξένη αθλήτρια. Απέκτησε τις Νεφέλη Σούλη (Γαία Σπάτων), Πηνελόπη Παπαστεργίου (ΦΟ Βριλησσίων), Ηρώ Χούντα (Ηρακλής Κηφισιάς), Μαρία Τσιτσιγιάννη (Αργώ Βόλου) και Χαρά Μαρινάκη (Πανναξιακός).

Οι αλλαγές στο ρόστερ

Έμειναν: Βιργινία Δικαιούλια, Αλεξάνδρα Καραβοκύρη, Στέλλα Τσιάκουλα, Βασιλική Διάλλα, Ασημίνα Νικολογιάννη, Ιωάννα Γεωργαντζή, Ευαγγελία Τουλγαρίδου.

Ήρθαν: Νεφέλη Σούλη, Πηνελόπη Παπαστεργίου, Ηρώ Χούντα, Μαρία Τσιτσιγιάννη, Χαρά Μαρινάκη.

Έφυγαν: Ηλιάνα Ιακωβίδου, Ελένη Καρακάση, Πούλι Κλάιν, Νάσια Λιάγκη, Έρικα Μερκάντο, Μαριφένια Πατεράκη, Ζακλίν Ροντρίγκεζ, Αθανασία Φακοπουλίδου.

Αίαντας Ευόσμου: Χωρίς ξένες, με στόχο να παραμείνει

Με τον Ηλία Ζωλασταθιάδη στο «τιμόνι» για τρίτη συνεχή σεζόν, ο Αίας Ευόσμου μπαίνει στη Volleyleague Γυναικών με στόχο την γρήγορη παραμονή στην κατηγορία.

Χωρίς ξένη στο ρόστερ και με τέσσερις μόλις προσθήκες, ο Έλληνας τεχνικός έχει δημιουργήσει ένα νεανικό σύνολο. Οι αθλήτριες αναμένεται να κερδίσουν εμπειρίες με την συμμετοχή τους στην Volleyleague, εμπειρίες που θα τις βοηθήσουν να αλλάξουν επίπεδο.

Οι αλλαγές στο ρόστερ

Έμειναν: Χριστίνα Ανδρονικίδου, Δήμητρα Τζιαρλή, Θεοφίλη Χαμαλίδου, Παναγιώτα Καλαγασίδου, Ευδοξία Γεωργιάδου, Σταυρούλα Κούση, Μαρία Κλέπκου, Παναγιώτα Σωτήρογλου, Βασιλική Βλάχου, Σάνια Τζούριτς

Ήρθαν: Ειρήνη Αργυρίου, Διονυσία Μάτιου, Ελισάβετ Ηλιουπούλου, Έλενα Κωνσταντινίδου.

Έφυγαν: Σίσσυ Αποστολίδου, Μαριάνθη Βασιλοπούλου, Κένταλ Κλίβελαντ, Παναγιώτα Ξανθοπούλου, Μαντώ Φαλέγκα

Ηλιούπολη: Να παραμείνει και μετά βλέπει...

Με την Πηνελόπη Μπλάμη κόουτς και την έμπειρη Σία Τοτσίδου αρχηγό, η Ηλιούπολη μπαίνει στη νέα σεζόν θέλοντας να διασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία.

H έμπειρη τεχνικός έπεισε την Άννα Καβαθά να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και μαζί με τις Άσπα Πανταζή, Αθηνά Σκυθιώτη, Όλγα Μελετιάδη, Σία Τοτσίδου και Αθανασία Λιάγκη, θα τραβήξουν... κουπί για τον ΓΣ Ηλιούπολης. Από το περυσινό ρόστερ παρέμειναν έξι αθλήτριες, ενώ έγιναν οκτώ προσθήκες.

Οι αλλαγές στο ρόστερ

Έμειναν: Νόρα Μπόκη, Νεφέλη Χατζηγρηγορίου, Τόνια Σπυριδάκη, Έλενα Καραγιαννίδου, Γεωργία Τσαβαλιά, Ευανθία Λάβδα.

Ήρθαν: Όλγα Μελετιάδη, Άννα Καβαθά, Άσπα Πανταζή, Κατερίνα Γιαννακοπούλου, Αθηνά Σκυθιώτη, Σία Τοτσίδου, Αθανασία Λιάγκη, Θεοδώρα Σαρακατσάνη.

Έφυγαν: Μάρβη Γιοβάνη, Μπιλιάνα Γκλιγκόροβιτς, Σοφία Γκρέκα, Τόνια Κοκίου, Καρολίνα Λάππα, Ευτυχία Μαθιουδάκη, Όλγα Μαλουσάρη, Άννα Σπανού, Αντιγόνη Τσουμήτα.

Πορφύρας: Ακόμα μια ομάδα με στόχο την παραμονή

Η πρωταθλήτρια της Α2, αυτή τη φορά είχε τον απαραίτητο χρόνο να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο ικανό να την κρατήσει στη κατηγορία.

Σε αυτή την προσπάθεια απέκτησε την Μιργιάνα Κομλένοβιτς που γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, την ακραία Μαριαλένα Δραγουμάνου με εμπειρία από τους Μακεδόνες Αξιού, και την πασαδόρο Φρόσω Χατζηπέτρου από τη Δραπετσώνα.

Οι αλλαγές στο ρόστερ

Έμειναν: Δώρα Γκολφινοπούλου, Δέσποινα Σιδεράτου, Κέλλυ Ευθυμιάδη, Νόβη Γκούρα, Άννα Φωτεινού, Ιλιόνη Κελεσίδη, Ασία Κουόλ, Μάρα Ράπτη, Εβελίνα Θαλασσινού, Στέλλα Μουστάκη, Μαριάννα Λιάρου.

Ήρθαν: Μιργιάνα Κομλένοβιτς, Μαριαλένα Δραγουμάνου.

Έφυγαν: Άννα Μαρία Θεοχάρη, Πέννυ Καράκου, Εύη Χρήστου, Τζίνα Ξαγοραράκη.

Ηρακλής Κηφισιάς: Κατέβηκε παρά τα προβλήματα και ελπίζει

Με προπονητή τον Σπύρο Χουντουμάδη ξεκινάει τη σεζόν με αξιόλογο ρόστερ. Απέκτησε την Ουκρανή διαγώνια, Μαρίνα Μπεϊμέγκα, ενώ έμεινε στην ομάδα η Μανωλίνα Κωνσταντίνου και η Πένυ Ρόγκα που πήρε μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό.

Η Βίκυ Παπαδοπούλου (Ραφήνα), η Χρύσα Αρμόνη (Κολλέγιο), η Ελεάνα Γεωργαντά (ΑΕΚ) και η Λυδία Αδάμ (Χαλκίδα) αποτελούν τις υπόλοιπες μεταγραφές.

Οι αλλαγές στο ρόστερ

Έμειναν: Μανωλίνα Κωνσταντίνου, Αθηνά Καταπόδη, Ελένη Κοντούδη, Εύα Περγαντή, Κατερίνα Μερκουριάδη, Μυρτώ Σωτηροπούλου, Δανάη Κουδουνά, Χριστίνα Κόττα.

Ήρθαν: Βίκυ Παπαδοπούλου, Χρύσα Αρμόνη, Ελεάνα Γεωργαντά, Λυδία Αδάμ, Μαρίνα Μπεϊμέγκα, Πένυ Ρόγκα

Έφυγαν: Αθηνά Βογιατζόγλου, Ιωάννα Βογιατζόγλου, Ζαχαρούλα Γιαννέλου, Νικολέτα Κουτουξίδου, Έμιλυ Κωνσταντέλου, Μαρία Λαμπρινίδου, Μαριαλένα Λύρα, Γεωργία Τσελέπη, Ηρώ Χούντα, Σοφία Κοσμά.

Κόρινθος: Πρωτάρα και θέλει να σωθεί

Πρεμιέρα που θα αργήσει κατά μία εβδομάδα για την ομάδα του Γιώργου Μπούκουρα, καθώς την 1η αγωνιστική έχει ρεπό. Στόχος της ομάδας είναι η παραμονή και η εδραίωση στην κατηγορία. Γι' αυτό το λόγο απέκτησε δύο ξένες, που πλαισιώνονται από νεαρές αθλήτριες. Παρά την ατυχία με τον τραυματισμό της Μαριφένιας Πατεράκη, στη Κόρινθο, μετρούν αντίστροφα για την πρώτη τους παρουσία στη μεγάλη κατηγορία, με τον κόσμο της πόλης να αποτελεί τον 7ο παίκτη.

Οι αλλαγές στο ρόστερ

Έμειναν: Νάντια Παναγοπούλου, Κωνσταντίνα Αλατζάκη, Ειρήνη Βακάλογλου, Θεοδώρα Μπούκουρα, Μαρένια Χατζησοφρωνίου, Μαριάννα Μαργαρίτη, Αγγελική Καραβούλη, Χριστίνα Τομαρά, Αναστασία Βατουσιάδη, Κατερίνα Ελευθερίου, Ολυμπία Μετόχου, Ραφαέλα Ελέζη, Χριστίνα Δημητροπούλου.

Ήρθαν: Μαρία Μπούκουρα, Μίνα Μπάτακ (Σερβία), Κέτι Γέιζελ (ΗΠΑ), Μαριφένια Πατεράκη, Αναστασία Κατσαρού, Μαρία Αντότσι, Ραλού Κουμούτση.

Έφυγαν: Ναταλία Δημητριάδη, Αγγελική Ζήση, Αγγελική Καραχοντζίτη, Ελισάβετ Κωστάμη, Φωτεινή Μπίσκου, Άννα Οικονόμου, Αναστασία Χιόνη.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα