Γιακούμπα Σιλά: Αποδείξεις με τα πράσινα (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Γιακούμπα Σιλά: Αποδείξεις με τα πράσινα (pics & vids)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον έτοιμο και πιο ώριμο Γιακούμπα Σιλά, που προορίζεται για τον χώρο του κέντρου στον Παναθηναϊκό. Οι κακές, αλλά πολύτιμες εμπειρίες σε Αγγλία και Τουρκία, αλλά και η αίσθηση της... μισοτελειωμένης δουλειάς στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Ντεπ. Καπιατά – Σέρο Πορτένιο με 0% Γκανιότα. *Ισχύουν όροι και Προϋοθέσεις (+21).

Ο 26χρονος μέσος που ανήκει στη Ρεν, αναμένεται ν' αποτελέσει τον νέο χαφ του «τριφυλλιού» μετά και την παραχώρηση του Κάρλος Ζέκα, ο οποίος έκλεισε τον κύκλο του με τους «πράσινους» έχοντας προσφέρει ό,τι και ό,σα μπορούσε στα 6 χρόνια που τίμησε τη φανέλα του συλλόγου.

Ο Γιακούμπα Σιλά, ετοιμάζεται γι' ακόμα μια περιπέτεια μακριά από τη Γαλλία, όντας άνθρωπος ο οποίος δεν φοβάται να ξεφύγει από το... λιμάνι του και από το μέρος όπου αισθάνεται ασφάλεια και σιγουριά. Η αίσθηση του «βολέματος» δεν του αρέσει και όταν κάτι είναι ικανό να του δώσει κίνητρο, δεν σκέφτεται δεύτερη φορά.

«Δεν είμαι παρορμητικός, αλλά ούτε και κάποιος που θα σκεφτεί δυο και τρεις φορές προτού πάρει μια απόφαση. Δεν το σκέφτομαι πάρα πολύ. Θέλω απλά να ξέρω ότι θα απολαμβάνω το ποδόσφαιρο και ότι θα είμαι σημαντικός για την ομάδα μου» έχει αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή του στον γαλλικό Τύπο ο διεθνής με την εθνική ομάδα του Μάλι κι αυτό σκοπεύει να κάνει στον Παναθηναϊκό, εφόσον ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στην Αθήνα.

Στο βιογραφικό του, δεν βρίσκεται ομάδα που να τον διατήρησε στις τάξεις της για περισσότερο από έναν χρόνο, εκτός από την Κλερμόν, στην οποία δηλώνει ότι απήλαυσε το ποδόσφαιρο περισσότερο από κάθε άλλον σταθμό της καριέρας του μέχρι αυτή τη στιγμή, έχοντας αισθανθεί σαν στο σπίτι του στη γαλλική πόλη, όπου διέμεινε από το 2010 έως και το 2013.

Ο Πολ Λάμπερτ ήταν εκείνος που του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί στην Πρέμιερ Λιγκ και να συμμετέχει στο κορυφαίο πρωτάθλημα, όμως τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά για εκείνον. Τον ζητούσαν ομάδες όπως οι ΚΠΡ, Φούλαμ, Στουτγκάρδη και Ουντινέζε, πήρε την απόφασή του να παίξει για τον σύλλογο του Μπέρμιγμχα, όμως τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά για εκείνον... Μόλις 12 εμφανίσεις στο αρχικό σχήμα των «χωριατών» και το καλοκαίρι του 2014 αποχωρεί για να παραχωρηθεί δανεικός στην Καϊσέρισπορ.

Μαζί με τους Ντάρεν Μπεντ και Αντρέας Βέιμαν, ο Σιλά ήταν από τους ποδοσφαιριστές τους οποίους ο Τιμ Σέργουντ «καθάρισε» στο «Βίλα Παρκ», σε μια προσπάθεια πλήρους αναπροσαρμογής του ρόστερ, για να φτάσει όμως το club να ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια και εν έτει 2017 να μην καταφέρνει να διεκδικήσει άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ...

«Όταν μου ζητήθηκε να κάνω υπομονή στη Βίλα δεν ήμουν σε τέτοια θέση κι έτσι πήγα στην Τουρκία. Εκεί, έπαιξα πολύ, σε ένα πολύ ανοιχτό πρωτάθλημα και θεωρώ εκείνη τη σεζόν, ως την πιο εποικοδομητική στην καριέρα μου. Ωρίμασα πολύ ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής» θα δηλώσει ο διεθνής με το Μάλι για τις νέες εμπειρίες από το τουρκικό ποδόσφαιρο.

Όταν πλέον του δόθηκε η ευκαιρία να επιστρέψει στη Γαλλία και να φορέσει τη φανέλα της Ρεν, όλα κύλησαν ομαλά στο ξεκίνημα. Με 25 και πλέον παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, η θητεία του έμοιαζε ιδανική έπειτα από την ομολογουμένως αποτυχημένη απόπειρα να δοκιμάσει την τύχη του σε διαφορετικά μέρη στη Γηραιά ήπειρο, μέχρι να ξαναβρεθεί σε γαλλικό έδαφος.

Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στη Μονπελιέ, η οποία ωστόσο δεν έκανε χρήση της οψιόν αγοράς του ποδοσφαιριστή. Είχε εξασφαλίσει μεν την επιλογή να τον κάνει ολοκληρωτικά δικό της το φετινό καλοκαίρι, όμως δεν υπήρξε καμία εξέλιξη, με αποτέλεσμα ο Σιλά να είναι πλέον προ των πυλών του Παναθηναϊκού για να καλύψει το κενό του Κάρλος Ζέκα στο χώρο του κέντρου και ν' αποτελέσει τον παρτενέρ του Δημήτρη Κουρμπέλη...

Αξίζει να σημειωθεί πως την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 αντιμετώπισε μυϊκό πρόβλημα που τον κράτησε εκτός δράσης για δύο μήνες, ενώ βρέθηκε και στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής ως αρχηγός της εθνικής ομάδας του Μάλι, όμως ο αποκλεισμός ήρθε από τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. «Κυνηγήσαμε την τύχη μας, όμως άλλες ομάδες ήταν πιο αποτελεσματικές. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η εθνική ομάδα της πατρίδας μου περνάει κρίση λόγω και της σχέσης με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Το ποδόσφαιρο συνεχώς εξελίσσεται και προχωράει κι αν στο Μάλι δεν θέλουν να ακολουθήσουν τη νέα τροχιά, τότε δεν θα έχουμε τύχη ούτε στις επόμενες διοργανώσεις» σχολίασε για την παρουσία του στα γήπεδα της Γκαμπόν, στις αρχές του έτους...

Περιγράφοντας τον εαυτό του και όσα ζητάει στην καριέρα του, στην ηλικία των 26 ετών, ο Γιακούμπ Σιλά δηλώνει:

«Νομίζω ότι τα αγωνιστικά μου χαρακτηριστικά είναι τέτοια που ταιριάζουν στο ποδόσφαιρο εκτός Γαλλίας. Μακάρι κάποια στιγμή να καταφέρω να επιστρέψω και στην Αγγλία. Ποιος ξέρει; Είμαι στα 26, όχι πολύ νέος, αλλά ούτε και πολύ μεγάλος. Θέλω όμως να υπάρχει σταθερότητα στο ποδοσφαιρικό μου περιβάλλον. Θέλω να αισθάνομαι σημαντικός. Να γίνεται αισθητή η παρουσία μου στην ομάδα που θα βρίσκομαι.

Είμαι καλός και ειλικρινής άνθρωπος. Το πιο σημαντικό είναι ν' απολαμβάνω τη ζωή και το ποδόσφαιρο γιατί πραγματικά είμαστε τυχεροί εμείς οι ποδοσφαιριστές. Άλλοι συνάνθρωποί μας παλεύουν για να έχουν τα βασικά στη ζωή τους...

Για τον λόγο αυτό δεν ταλαιπωρώ το μυαλό μου για να σκέφτομαι πολύ, αλλά δεν είμαι και παρορμητικός. Θέλω απλά να βιώνω τα πράγματα με πάθος και να είμαι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο. Είτε είμαι στη Γαλλία, είτε παίξω ξανά στο εξωτερικό, θέλω να υπάρχει σταθερότητα...».

Φυσικά υπάρχει και το θέμα με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τους ισχυρισμούς της κροατικής ομάδας περί αποτυχίας του ποδοσφαιριστή να περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις στις αρχές Ιουλίου και τη νομική διαμάχη που έχει πλέον ξεσπάσει με τη Ρεν.

Οι Γάλλοι υποστηρίζουν πως ενώ όλα είχαν συμφωνηθεί και ο Σιλά θα υπέγραψε στη Ντιναμό για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του, νωρίτερα μέσα στο φετινό καλοκαίρι, η ομάδα του Μάμιτς αθέτησε τη συμφωνία, έκανε πίσω, κινήθηκε για άλλον ποδοσφαιριστή και αυτό που σκέφτηκε να κάνει για να δικαιολογήσει την αλλαγή πλεύσης παρά το deal, ήταν να κατηγορήσει τον παίκτη...

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης βρίσκεται στη χώρα μας και την Αθήνα, έτσι ώστε να περάσει ιατρικά και να ολοκληρώσει τον δανεισμό του στο «τριφύλλι», αυτές τις τελευταίες ώρες της διορίας των καλοκαιρινών μεταγραφών του 2017.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα