Ο βιονικός κ. Σίνγκλετον! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Ο βιονικός κ. Σίνγκλετον! (pics & vids)
Ο Κρις Σίνγκλετον παίζει ασταμάτητα και αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς παίκτες του Παναθηναϊκού. Το gazzetta.gr αναλύει τους χρόνους του... βιονικού Αμερικανού.

Στο χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπάμπεργκ για την 22η αγωνιστική της Euroleague ο Κρις Σίνγκλετον ψηφίστηκε MVP και οι αριθμοί του ήταν για ακόμα μια φορά εντυπωσιακοί με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Ο Αμερικανός σέντερ είναι εκείνος που φέρνει σταθερότητα στην ομάδα και κάθε φορά που πατάει στο παρκέ προσφέρει και στις δύο του μεριές.

Αποτελεσματικός στην άμυνα και κίνδυνος – θάνατος στην επίθεση είτε μέσα στο ζωγραφιστό, είτε έξω από αυτό.

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις, αν ο Σπανούλης αναδειχθεί πρώτος σκόρερ.

Το φαινόμενο Σίνγκλετον είναι μοναδικό. Παίζει ασταμάτητα και από εκείνον ξεκινά η 5αδα του Πασκουάλ.

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον χρόνο που περνάει στο παρκέ και τον κάνει να μοιάζει... βιονικός και γεμάτος ενέργεια.

Ο Αμερικανός παίκτης συστήθηκε στο ευρύ κοινό κυρίως με τις εμφανίσεις του πέρυσι υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρζώκα στην έκπληξη της σεζόν, Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Στην Euroleague δεν έχασε κανένα παιχνίδι έχοντας σε όλες τις φάσεις μέσο όρο πάνω από 20 λεπτά.

ΣΕΖΟΝ 2015/16

ΦΑΣΗ

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

TOP16

PLAYOFFS

FINAL4

ΧΡΟΝΟΣ

22:36

20:42

20:35

26:20

H χρονιά των Ρώσων ήταν εντυπωσιακή και ο Σίνγκλετον βρήκε την ευκαιρία και το... έδαφος για να συστηθεί με τον καλύτερο τρόπο στο ευρωπαϊκό κοινό.

Παίζοντας συνέχεια και όντας σημαντικό... γρανάζι στην μηχανή του Μπαρτζώκα έλαμψε και έκανε τον Παναθηναϊκό να ασχοληθεί σοβαρά μαζί του κάνοντας τα πάντα για να τον ντύσει στα «πράσινα».

Αυτό συνέβη και για να μην μείνει καθόλου σε αγωνιστική απραξία θέλησε να γεμίσει τον... καλοκαιρινό του ελεύθερο χρόνο με ένα εντυπωσιακότατο πέρασμα από την Κίνα και την Anhui Wenyi.

Εκεί δεν χαρίστηκε. Κατάφερε και πήρε τον τίτλο του πρωταθλητή και μαζί αυτόν του MVP των τελικών.

Οι συνεχόμενες υποχρεώσεις του παίκτη γέμισαν ανησυχίες τους οπαδούς κυρίως του Παναθηναϊκού για το αν θα καταφέρει να συνεχίσει σε υψηλό ρυθμό στο απαιτητικό νέο format της Euroleague.

«Ποια κούραση και ποιες διακοπές; Μόνο μπάσκετ!» είχε δηλώσει στην κάμερα του gazzetta.gr και δεν γινόταν να το εννοούσε παραπάνω.

Οι ανησυχίες ανήκουν στο παρελθόν, ο «πράσινος» σέντερ έχει γίνει βασικό, πολύτιμο και αναντικατάστατο γρανάζι στην «μηχανή» της ομάδας με τους χρόνους του να εντυπωσιάζουν και τον πλέον δύσπιστο.

EUROLEAGUE 2016/17

Οι ευρωπαϊκές του παρουσίες μονό θετικές μπορούν να χαρακτηριστούν.

Ο Σίνγκλετον δεν έχει πέσει σε 22 παιχνίδια κάτω από 20 λεπτά γεγονός που είναι άκρως εντυπωσιακό.

Εκτός από τον χρόνο που αγγίζει σε μέσο όρο τα 26' λεπτά και 34'' δευτερόλεπτα και τα ποσοστά του... πράσινου παίκτη είναι εξαιρετικά κυρίως στα τρίποντα.

Μετά από 22 αγωνιστικές μετρά 11.4 πόντους με 44.9% στα τρίποντα και 5.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ έπαιξε τα περισσότερα λεπτά για φέτος καθώς έμεινε στο παρκέ για 35' λεπτά και 29'' μετρώντας 14 πόντους και 6 ριμπάουντ.

BASKET LEAGUE

Τα εντυπωσιακά νούμερα της Ευρώπης έρχονται να ενισχύσουν αυτά της Basket League. Ασταμάτητος και εκεί αφού στις 16 πρώτες αγωνιστικές έχει χάσει ένα μόλις παιχνίδι, αυτό με τον Προμηθέα Πατρών εξαιτίας ενός μικροτραυματισμού, και στα 15 παιχνίδια που έχει πάρει μέρος μετρά κατά μέσο όρο 23' λεπτά στο παρκέ και 11 πόντους.

Στα τελευταία 7 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, με εξαίρεση το τελευταίο κόντρα στον Κόροιβο που έμεινε με 19' και 21'' δεν έχει πέσει κάτω από τα 20 λεπτά, ενώ σε αυτό με τον Ολυμπιακό έμεινε στο παρκέ για 33΄λεπτά και 14 δευτερόλεπτα σκοράροντας 20 πόντους και αποδεικνύοντας το πόσο σημαντικός έχει γίνει για την ομάδα του Ισπανού προπονητή.

Αν συνυπολογιστεί σε αυτό και τα συνεχόμενα παιχνίδια της Ευρώπης ο Σίνγλετον φαντάζει... βιονικός και ακούραστος και κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακές τις παρουσίες του με την φανέλα του Παναθηναϊκού.