Κώστας Σλούκας: Επιστρέφει... σπίτι του! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Κώστας Σλούκας: Επιστρέφει... σπίτι του! (pics & vids)
O Kώστας Σλούκας επιστρέφει στο ΣΕΦ με την φανέλα της Φενέρμπαχτσε για να αντιμετωπίσει την ομάδα που ανδρώθηκε και το gazzetta.gr αναλύει τις αντιδράσεις.

Ένα ματς όλο ιδιαιτερότητες επιφύλασσε η 15η αγωνιστική της Euroleague. O Ολυμπιακός υποδέχεται την Φενέρ και τα φώτα, για την ώρα, πέφτουν στην... παρακάμερα παρά στο ίδιο το παιχνίδι.

Οι αγωνιστικές ιδιαιτερότητες υπάρχουν καθώς και ο Ολυμπιακό και η τούρκικη ομάδα... μετρούν πληγές.

Και οι δύο προπονητές πονοκεφαλιάζουν για τις λύσεις που πρέπει να βρουν μέσα στο παιχνίδι με τον Σφαιρόπουλο να έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς Πρίντεζης και Αγραβάνης είναι εκτός αλλά και ο Ομπράντοβιτς θα στερηθεί για ακόμα ένα παιχνίδι τον Μπογκντάνοβιτς.

Κάπου εκεί όμως αρχίζουν τα υπόλοιπα... ενδιαφέροντα.

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος, αν ο Σπανούλης πετύχει πάνω από 15 πόντους στο Ολυμπιακός - Φενερμπαχτσέ.

Το ΣΕΦ αναμένεται να βράζει, αφού το sold out είναι γεγονός και ο κόσμος του Ολυμπιακού που θα πάει στο γήπεδο τραβάει το ενδιαφέρον.

Φυσικά υπάρχει η επιστροφή ενός προπονητή που δεν είναι και ο... αγαπημένος της κόκκινης κερκίδας, αφού ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνέδεσε το όνομα του με τον Παναθηναϊκό, αλλά υπάρχουν και δύο παιδιά που ήταν αγαπημένα της κόκκινης κερκίδας.

Πέρο Άντιτς και Κώστας Σλούκας επιστρέφουν στο ΣΕΦ με αντίπαλη φανέλα και όλα αποκτούν νέο ενδιαφέρον.

Οι δυο παίκτες πρόκειται να βραβευτούν από την διοίκηση και πως να γινόταν αλλιώς, αφού και οι δύο έγραψαν το όνομα του φαρδύ πλατύ στις πρόσφατες επιτυχίες του Ολυμπιακού.

Και αν ο Σκοπιανός φόργουορντ ναι μεν είναι αγαπημένος αλλά πέρασε 2 χρόνια στο ΣΕΦ και σχετικά γρήγορα ξεπεράστηκε δεν ισχύει το ίδιο με τον Έλληνα γκαρντ.

Ο Σλούκας πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά που έχουν περάσει ποτέ από τον Ολυμπιακό.

Έχτισε την καριέρα του στους ερυθρόλευκους και ήταν βασικό μέλος στις επιτυχίες της ομάδας του Ολυμπιακού.

Ο ενθουσιασμός του και ο χαρακτήρας του είχαν δέσει με την κερκίδα και όλα έδειχναν ότι ο Έλληνας γκαρντ θα παραμείνει στην... ελληνική παροικία της ομάδας για να αποτελέσει τον κορμό της στο μέλλον. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη ποτέ...

Δύο σεζόν πρι οι Αγγελόπουλοι μένοντας πιστοί στις αρχές του περίμεναν μέχρι το καλοκαίρι για να κάνουν την πρόταση τους, την οποία όμως ο Σλούκας δεν αποδέχτηκε και αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία, στο πλευρό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με την φανέλα της Φενέρ.

Ο διεθνής γκαρντ μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη και βρήκε όσα ήθελε.

Παρόλο που την περσινή χρονιά ταλαιπωρήθηκε αρκετούς μήνες από τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει και το καλοκαίρι να βοηθήσει ούτε την Εθνική ομάδα, κατάφερε και ήταν ο πρωταγωνιστής στον τελικό της περσινής Euroleague στην προσπάθεια ανατροπής κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

Η φετινή χρονιά πάντως είναι εξαιρετική για εκείνον. Έχει προσαρμοστεί απόλυτα,περνάει πολύ χρόνο στο παρκέ και με την μπάλα στα χέρια του και είναι ο ηγέτης της ομάδας του.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς όποτε ερωτάται για εκείνον έχει να πει μόνο τα καλύτερα και ο κόσμος της Φενέρ έχει φτιάξει ιδιαίτερη σχέση με τον νεαρό «άσο».

Την φετινή σεζόν στην Ευρώπη ο Σλούκας μένει στο παρκέ 27 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο και έχει 12 πόντους, 5 ασίστ και το εντυπωσιακό 50% στις προσπάθειες για τρίποντο που επιχειρεί.

Είναι σαφές πλέον ότι απολαμβάνει τον ρόλο και τον χρόνο που του δίνεται και αποτελεί έναν από τους καλύτερους γκαρντ στην Euroleague.

Η σημερινή επιστροφή για πρώτη φορά κόντρα στην ομάδα που ανδρώθηκε έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον από όλες τις πλευρές.

Ο ίδιος έχει μιλήσει αρκετές φορές με τα καλύτερα λόγια για την προηγούμενη ομάδα του, η πραγματικότητα όμως είνια ότι πλέον θα μπει σαν αντίπαλος στο παρκέ,έχοντας ανοίξει νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Μένει να δούμε την αντίδραση του κόσμου, αλλά και του ίδιου του παίκτη όταν πατήσει ένα παρκέ που έχει κάνει τα πιο χρυσά του βήματα στην μέχρι τώρα πορεία του...