Στους 6.000 οι δρομείς στην Πέλλα

Gazzetta team
Στους 6.000 οι δρομείς στην Πέλλα

bet365

Με μεγάλη ικανοποίηση οι διοργανωτές του 7ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» έδωσαν στη δημοσιότητα τον αριθμό συμμετοχών της εφετινής διοργάνωσης που φτάνει τους 6.000 δρομείς.

Στον αγώνα που θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου στη διαδρομή Πέλλα-Θεσσαλονίκη θα πάρουν συνολικά μέρος 6.000 αθλητές σε όλες τις κατηγορίες, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ συμμετοχών. Μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών οι ιθύνοντες ανακοίνωσαν ότι δηλώθηκαν 1.200 αθλητές/τριες στον Μαραθώνιο, 1.400 αθλητές/τριες στο δρόμο των 10 χλμ και 1.800 στο δρόμο των 5 χλμ. Τέλος, 1.500 μαθητές/τριες θα συμμετάσχουν στα 1000 μέτρα δημοτικών σχολείων και κοινωνικής προσφοράς.

Ο φετινός Μαραθώνιος έχει και εορταστικό χαρακτήρα, καθώς συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης της Θεσσαλονίκης. Στην πόλη της Μακεδονίας θα βρεθούν αθλητές από 15 χώρες, εκτός φυσικά από τους δικούς μας.

Παράλληλα με τους τερματισμούς των αγώνων, οι θεατές που αναμένεται να γεμίσουν την πλατεία του Λευκού Πύργου θα απολαύσουν το «Ταξίδι στη Χερσόνησο του Αίμου», τη συνάντηση των Βαλκανικών συγκροτημάτων παραδοσιακών χορών.

Επίσης, θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας στο Ολυμπιακό Μουσείο από την Τετάρτη έως το Σάββατο (28-31/4), όπου θα παρουσιαστούν όλοι οι νικητές Μαραθωνίου Βαλκανικών αγώνων από το 1929 έως σήμερα, όλες οι ελληνικές συμμετοχές, καθώς και όλες οι διεθνείς διακρίσεις αθλητών των Βαλκανίων στο επίπονο αγώνισμα.

 

Τελευταία Νέα