«Αν είπε ψέματα να υποφέρει»

Gazzetta team
«Αν είπε ψέματα να υποφέρει»

bet365

Ο Όσκαρ Πισόριους αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ. «Αν έχει πει ψέματα να υποφέρει», ήταν το σχόλιο του πατέρα της.

Ο 26χρονος Παραολυμπιονίκης κατέβαλε εγγύηση ενός εκατομμυρίου ραντ (σχεδόν 85.000 ευρώ) και μέχρι τον Ιούνιο που θα βρεθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών θα βρίσκεται εκτός φυλακής. Ανακούφιση για την οικογένειά του και ανάμεικτα τα συναισθήματα στην άλλη πλευρά, για τους ανθρώπους της άτυχης Ρίβα, που έχασε τόσο άδικα τη ζωή της.

Ο πατέρας της, Μπάρι Στίνκαμπ μιλώντας στην εφημερίδα «Beeld» της Νοτίου Αφρικής ευχήθηκε ο Πιστόριους να έχει πει την αλήθεια, σε διαφορετική περίπτωση θα είναι δυστυχισμένος στο υπόλοιπο της ζωής του.

«Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα έχει και πόσο καλή είναι η ομάδα των δικηγόρων του. Θα ζει με τη συνείδησή του και τις τύψεις, αν τους επιτρέψει να πουν ψέματα γι’ αυτόν. Αν λέει την αλήθεια, ίσως να τον συγχωρήσω μια μέρα», ήταν τα λόγια του.

Και συμπλήρωσε: «Αν τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως είπε ότι έγιναν, τότε πρέπει να υποφέρει. Και θα υποφέρει… Μόνο αυτός ξέρει».

Στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η οικογένεια του Πιστόριους έστειλε μια ανθοδέσμη στους γονείς της Ρίβα. «Και τι σημαίνει αυτό;», φέρεται να είπε η Τζουν Στίνκαμπ. «Από την άλλη, η αδελφή του Έιμι δεν έκανε τίποτα κακό. Το ίδιο και οι γονείς του. Πρέπει να είναι συντετριμμένοι. Δεν έχουν καμία ευθύνη», συμπλήρωσε.

Η οικογένεια Στίνκαμπ ευελπιστεί ότι θα μπορέσουν σε λίγο καιρό να ιδρύσουν έναν οργανισμό στη μνήμη της κόρης τους, για να βοηθήσουν τις κακοποιημένες γυναίκες.

 

Τελευταία Νέα