Τίτλοι τέλους για την Αρόν

Gazzetta team
Τίτλοι τέλους για την Αρόν

bet365

Η Κριστίν Αρόν μια από τις κορυφαίες Ευρωπαίες των σπριντ αποφάσισε να κρεμάσει τα αθλητικά της παπούτσια σε ηλικία 39 ετών, περιμένοντας το δεύτερο παιδί της.

Η Γαλλίδα πρωταθλήτρια και κάτοχος του Ευρωπαϊκού ρεκόρ στα 100μ (10.73) δεν έμεινε από κίνητρα, ούτε φυσικά βλέπει ως εμπόδιο την ηλικία της. Ωστόσο, ο ερχομός του δεύτερου παιδιού της –βρίσκεται ήδη στον τέταρτο μήνα- δεν της επιτρέπει να συνεχίσει τον πρωταθλητισμό.

Κάτοχος εννιά μεταλλίων στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, με κορυφαία στιγμή της το 1998, όταν και αναδείχθηκε η κορυφαία Ευρωπαία αθλήτρια με το χρυσό στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης στα 100μ και τον κορυφαίο χρόνο που διατηρεί μέχρι και σήμερα, που είναι παράλληλα ο 5ος όλων των εποχών στο αγώνισμα. Διπλή η επιτυχία σε εκείνη τη διοργάνωση, αφού πανηγύρισε την πρωτιά και με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100μ..

Με τις σκυτάλες κατέκτησε επίσης το χρυσό στο Παγκόσμιο του 2003 στο Παρίσι, ενώ ένα χρόνο αργότερα αναδείχθηκε χάλκινη Ολυμπιονίκης στους Αγώνες της Αθήνας. Στο Ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης το 2010 πήραν τη δεύτερη θέση, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν χάλκινη το 1997 στην Αθήνα και ασημένια το 1999 στη Σεβίλλη. Σε ατομικό επίπεδο πανηγύρισε, επίσης, δύο χάλκινα σε 100μ και 200μ στο Παγκόσμιο του 2005 στο Ελσίνκι.

 

Τελευταία Νέα