Με Θεοδωράκη ο Μαραθώνιος

Gazzetta team
Με Θεοδωράκη ο Μαραθώνιος

bet365

Μια ακόμη λαμπρή προσωπικότητα θα κοσμίσει με την παρουσία της τον εφετινό Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, καθώς ο Μίκης Θεοδωράκης, αποδέχθηκε την πρόταση του ΣΕΓΑΣ και θα έχει ενεργή συμμετοχή στη διοργάνωση.

Ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης θα παραλάβει πρώτος την φλόγα του Μαραθωνίου Δρόμου στην τελετή αφής στον Τύμβο του Μαραθώνα το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στην τελετή έναρξης του σπουδαίου αγώνα, που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Από το 2007, ο ΣΕΓΑΣ διοργανώνει ετησίως την Τελετή Έναρξης του Μαραθωνίου Αθηνών μέσα στον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου Μαραθώνα, δίνοντας έτσι στο εθνικό και διεθνές κοινό τη μοναδική ιστορική διάσταση αυτού του γεγονότος.

Η «Φλόγα του Μαραθωνίου» ανάβει κάθε Νοέμβριο, την παραμονή του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια ενός ιδιαίτερου τελετουργικού γεγονότος με διεθνή απήχηση, το οποίο λαμβάνει χώρα στο γενέθλιο τόπο του Μαραθωνίου Δρόμου.

Η «Φλόγα του Μαραθωνίου» έχει γίνει σύμβολο παγκόσμιας Ειρήνης, διαδίδει τα ιδεώδη του αγωνίσματος του Μαραθωνίου Δρόμου σε όλον τον κόσμο, υπηρετεί τις αρχές του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι, και προβάλλει τη συμμετοχή στον αθλητισμό ως τρόπο ζωής.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα