Στα χνάρια του Φειδιππίδη και φέτος!
Περισσότεροι από 350 αθλητές κι αθλήτριες θα ξεκινήσουν το πρωί της Παρασκευής (28/9) από τον ιερό βράχο για να βαδίσουν για μια ακόμη φορά στα χνάρια του Φειδιππίδη, στην διαδρομή συνολικού μήκους 246 χιλιομέτρων από την Αθήνα μέχρι και την Σπάρτη.
Από τους συμμετέχοντες οι 315 είναι άνδρες και οι 35 γυναίκες, εκ των οποίων 48 Έλληνες (44 άνδρες και 4 γυναίκες). Στον αγώνα θα πάρουν μέρος δρομείς που έχουν διακριθεί στο παρελθόν όπως ο Αυστριακός Μάρκους Θάλμαν (νικητής το 2003, δεύτερος το 2004 και τρίτος το 2005), ενώ από πλευράς γυναικών ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Ακίκο Σακαμότο (πρώτη το 2003 και το 2007), Κίμι Νότο (νικήτρια το 2004 και το 2005), Σούμι Ιναγκάκι (πρώτη το 2008 και το 2009), Χιρόκο Οκιγιάμα (πρώτη το 2000) και Σίλβια Λούμπικς από την Ουγγαρία, που ήταν νικήτρια στη περσινή διοργάνωση.
Ξεχωριστή παρουσία φέτος, είναι αυτή της Ελίζαμπεθ, Χόουκερ, από τη Μ. Βρετανία, που αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2011 στις 24 ώρες, στο Commonwealth Chamionships. Από ελληνικής πλευράς το παρών θα δώσουν οι Στέργιος Αναστασιάδης, Μάριος Φουρνάρης, Λουκάς Κώνστας, Γιώργος Κρυστάλλης, Ευάγγελος Γκόγκος, που ξεχώρισαν ιδιαίτερα σε προηγούμενους αγώνες.
Έπαθλο για τους αθλητές που θα τερματίσουν στην Σπάρτη, μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα, είναι ένα κλαδί ελιάς και νερό από τον ποταμό Ευρώτα, που θα τους προσφέρουν ο πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, κ. Παναγιώτης Τσακίρης και ο δήμαρχος Σπαρτιατών κ. Σταύρος Αργειτάκος.
Η συνολική διαδρομή του αγώνα διαιρείται σε έξι τομείς (Κορίνθου - Νεμέας - Λυρκείας - Βουνού και Νεστάνης - Τεγέας - Σπάρτης). Οι αθλητές οφείλουν να διέλθουν από τα σημεία ελέγχου. Επίσης, ο κάθε τομέας έχει τους δικούς του χρονικούς περιορισμούς και ο δρομέας θα πρέπει να φθάσει στο σημείο ελέγχου πριν από τον επίσημο χρόνο κλεισίματος του τομέα. Διαφορετικά αποκλείεται από τη συνέχεια του αγώνα.
Οι δρομείς υποστηρίζονται από 75 σταθμούς βοήθειας σε όλη την διάρκεια της διαδρομής και είναι τοποθετημένοι κάθε τρία έως πέντε χιλιόμετρα. Οι σταθμοί είναι εφοδιασμένοι με τροφή, νερό, αναψυκτικά, καθώς επίσης και τα προσωπικά είδη των αθλητών. Ο αγώνας διεξάγεται κάτω από αστυνομική και ιατρική επίβλεψη με γιατρούς, φυσιοθεραπευτές και ασθενοφόρα, που είναι διαθέσιμα καθ΄ όλη την 36ωρη διάρκεια της διοργάνωσης, καθώς η διαδρομή που ακολουθούν οι αθλητές στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, θεωρείται η πιο δύσκολη στον κόσμο.
Αποκλειστικός δωρητής είναι το Ίδρυμα «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
