Κι επισήμως ντοπέ η Κοκκιναρίου!

Gazzetta team
Κι επισήμως ντοπέ η Κοκκιναρίου!

bet365

Το όνομα της Ειρήνης Κοκκιναρίου βρέθηκε κι επίσημα στη λίστα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου με τους αθλητές που πιάστηκαν ντοπαρισμένοι από την επανεξέταση των δειγμάτων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Νταεγού το 2011.

Ανάμεσα στα εννιά θετικά δείγματα που εντοπίστηκαν ήταν και η πρωταθλήτρια των 3.000 στιπλ, η οποία τον περασμένο Ιανουάριο στην πρώτη ενημέρωση που έγινε από την IAAF στον ΣΕΓΑΣ τιμωρήθηκε με δύο χρόνια αποκλεισμού.

Όπως υποστήριξε η Παγκόσμια Ομοσπονδία επρόκειτο για «εξελιγμένο ντόπινγκ» και εξήγησε πως οι έξι αθλητές ενοχοποιήθηκαν από τις διαφορές στο βιολογικό τους διαβατήριο, ανάμεσά τους και η Κοκκιναρίου. Η 31χρονη αθλήτρια του Δρομέα Αμαρουσίου στα 3.000μ στιπλ κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ με 9.30.72 από τον Ιούλιο του 2008 στο ΟΑΚΑ. Στο Παγκόσμιο της Νταεγού είχε αποκλειστεί στις προκριματικές σειρές.

Μεταξύ των εννέα βρίσκονται μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου στίβου, όπως είναι η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης των 1.500μ, η Ουκρανή Νατάλιγια Τομπίας και ο Μαροκινός μαραθωνοδρόμος Αμπντεραχίμ Γκούμρι.

 

Τελευταία Νέα