«Άγγιξε» το βάθρο ο Φιλιππίδης

Gazzetta team
«Άγγιξε» το βάθρο ο Φιλιππίδης

bet365

Πολύ κοντά σε ένα μετάλλιο έφτασε ο Κώστας Φιλιππίδης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στον τελικό του επί κοντώ.

Εξαιρετική η παρουσία του Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος με καλύτερη επίδοση στα 5.72μ που αποτελεί ατομικό ρεκόρ για τη φετινή περίοδο, ήταν τρίτος στη γενική κατάταξη, πίσω από τον Γερμανό, Χολζντέπε και τον Γάλλο Λαβιλενί που είχαν άλμα στα 5.77μ.

Δύο Γερμανοί, ωστόσο, Μάλτε Μορ και ο Μπιορν Ότο «χάλασαν» το… σενάριο, καθώς με επίδοση στα 5.77μ. «έριξαν» τον Φιλιππίδη στην 5η θέση, μετά τις τρεις αποτυχημένες προσπάθειες που είχε ο αθλητής μας στο ίδιο ύψος.

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Λαβιλενί

Σε μονομαχία του Ρενό Λαβιλενί και του Μπιορν Ότο εξελίχθηκε ο τελικός, με τον Γερμανό να εξασφαλίζει μετάλλιο την τελευταία στιγμή και να περνά με την 3η του προσπάθεια τα 5.82μ, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Γάλλο. Στη συνέχεια, ο Λαβιλενί με 5.87μ και 5.92μ, διατήρησε τα πρωτεία, με τον Ότο να ακολουθεί, περνώντας κι αυτός το ίδιο ύψος (5.92μ) με τη δεύτερη προσπάθεια. Άμεση η απάντηση από τον Γάλλο που με 5.97μ, επίδοση που αποτελεί την κορυφαία για φέτος στον κόσμο, θέλησε να δείξει ποιος είναι το… αφεντικό.

Ο Ότο άφησε τα 5.97μ και προσπάθησε στα 6.02μ, όμως δεν τα κατάφερε, όπως και ο Λαβιλενί. Τρίτος με 5.77μ. ήταν ο επίσης Γερμανός, Ράφαελ Χολζντέπε, ενώ εκτός βάθρου έμεινε ο Μορ.

 

Τελευταία Νέα